rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Автосвіт

 Коли кипить мотор

Навесні та влітку водіям часом доводиться мати справу з перегрівом двигуна. В машині, вік якої – від 5 – 7 років ця проблема може виникнути через дрібні неполадки, але посилитися через спеку. А от наслідки можуть бути катастрофічними. Навіть короткочасний перегрів здатен призвести до капремонту, який потягне серйозні гроші. Тож як уберегтися від перегріву?
«Влітку найбільш небезпечними для двигуна є довгі простої в заторах, – розповідає автоспортсмен і механік Володимир Бекеньов. – А якщо в цей час і на вулиці стоїть спека, то двигуну багато не потрібно, щоб почати грітися. Коли стоїш у заторі, треба постійно звертати увагу на датчики температури й тиску мастила. Якщо щось засвітилося, краще заглушити двигун і викликати майстра».
Поширеною причиною перегріву є також недостатня кількість охолоджуючої рідини в системі. Тосол завжди знайде, де протекти, якщо є хоч найменша дірочка. У системі охолодження – з купою трубочок, патрубків, хомутиків і прокладок – такі дірки бувають. Визначити цю проблему можна за білими патьоками на зовнішніх поверхнях двигуна, краплях тосола під машиною після тривалої стоянки. Усі негерметичні елементи системи охолодження потрібно замінити та слідкувати за рівнем тосолу в розширювальному бачку.
«Проблеми з температурою двигуна можуть виникнути і через неполадки вентилятора, – продовжує Володимир Бекеньов. – Може заглючити датчик увімкнення вентилятора. Коли машина рухається, температура, зазвичай, не підвищується, а от коли машина стоїть – можуть виникнути проблеми».
Також, за словами Бекеньова, може заклинити термостат, і він перестає реагувати на температуру тосолу, що виходить із двигуна. Далі все залежить від того, в якому стані він зависне – або почне ганяти рідину по великому контуру, і мотор буде важче прогріватися; або по малому, тоді перегріви неминучі. Дуже часто термостат клинить після того, як у систему охолодження залили водопровідну воду – вона жорстка, з великим вмістом солей і мінералів, які тут же відкладаються в системі. Якщо довелося це зробити, то потрібно якомога швидше замінити її на тосол. Але воду все одно зі собою возити треба: часто буває потрібно терміново долити охолоджуючої рідини. Підійде дистильована.
Несправний термостат потрібно замінити. Якщо надто дорого, то хоч помити. Водії кажуть, що для цього підходить гаряча суміш води та лимонної кислоти, «Калгон» або «Крот», але краще таки завезти машину на СТО, щоб цим займалися фахівці.
Також час від часу треба перевіряти, чи чисті ребра радіатора системи охолодження. Якщо на них налипнув бруд, перегрів виникне дуже швидко. Спеціалісти рекомендують раз у два-три роки мити радіатор сильним струменем води.

Автор: Микола Волков
Джерело: http://www.report.if.ua

 


 

Китайський фермер за три місяці
змайстрував авто, яке їздить за вітром

  Title
  

Пекінський фермер Танг Чженпін сконструював автомобіль, який рухається за рахунок енергії вітру.
Машина отримує енергію від встановленого в передній частині кузова пропелера і двох сонячних батарей, – передає TCH.ua.
Крім того, винахід обладнано двома комплектами акумуляторів, які по черзі заряджаються від генераторів. Додатковий заряд забезпечує пропелер, що обертається під час руху. Перезаряджати батареї необхідно раз на два-три дні.
Як стверджує творець унікального авто, його дітище розвиває швидкість до 140 км/год. і працює швидше і довше, ніж електрокари. Створення автомобіля, довжиною близько трьох метрів і висотою один метр, зайняло у фермера три місяці.
Нагадаємо, українські автовинахідники теж не пасуть задніх.
Для прикладу, Петро Кищенко з українського села Тростянець модернізував свій старенький «Запорожець» на автомобіль-амфібію, який може їздити як по суші, так і по воді.
На своїй машині він здійснює щоденні прогулянки річкою, чим викликає захоплення в односельців. Один місцевий мешканець навіть пропонував за диво техніки свою іномарку, але Кищенко відмовився.
Зазначимо, що й на Донбасі є багато ентузіастів оригінального автомобілебудування. До прикладу, шахтар з Горлівки складає лімузини зі старих холодильників, а винахідник з Донецька створив автомобіль-амфібію з листового заліза.

Найдорожчі автомобільні бренди світу: BMW виривається в лідери

Британська дослідницька компанія – Millward Brown Optimor – оприлюднила черговий рейтинг найдорожчих світових брендів, який складається зі 100 марок різних галузей і оновлюється щороку.
Серед автомобільних брендів на перше місце вийшов BMW, обігнавши Toyota.
Зазначимо, що найдорожчим брендом з Топ-100 в 2012 році став Apple, який веде перед у рейтингу BrandZ вже не перший рік. Вартість «яблучної» марки оцінюється в 182,95 млрд. дол.
З автомобільних брендів на перше місце вирвався баварський BMW, який оцінюється в 24,62 млрд. дол., що на 10% більше, ніж торік. У загальному рейтингу Топ-100 компанія посіла 23-є місце, тоді як минулого року була на сім пунктів нижче. Японський бренд Toyota, який тримав лідерство торік, опустився з 27-го на 28-е місце. Вартість бренду становила 21,77 млрд. дол., що на 10% нижче, ніж рік тому. Замикає трійку лідерів Mercedes-Benz (16,11 млрд. дол., +5%). У Топ-100 «Мерседес» посів 46-е місце, що на 4 позиції вище, ніж було, – передає «Газета.ua».
Далі йде Honda з вартістю в 12,64 млрд. дол., що на 11% нижче, ніж минулого року. У загальному рейтингу «Хонда» стоїть на 65-му місці, що на 9 позицій нижче, ніж роком раніше. На п’ятому місці серед автобрендів розташувався Nissan – 9,85 млрд. дол. (-2%). У загальному рейтингу японський бренд посів 81-е місце, піднявшись на 7 позицій.
Останнім з автобрендів в Топ-100 став німецький Volkswagen, який розташувався на 96-му місці із вартістю 8,51 млрд. дол., що на 15% більше, ніж торік. Прикметно, що в 2011 році цієї компанії в Топ-100 зовсім не було.
Агентство Automotive News називає ще чотири марки, котрі завершують «десятку» найдорожчих автомобільних брендів у світі, але в Топ-100 не увійшли. Зокрема, після Volkswagen йде Ford – 7 млрд. дол., що на 5% більше, ніж роком раніше. За ним йде Audi з вартістю в 4,7 млрд. дол. Цей бренд можна сміливо називати лідером з приросту – компанії вдалося підняти показник на 23%. Вперше в рейтингу з’явився корейський Hyundai, оцінений у 3,6 млрд. дол. І замикає Топ-10 японський преміум-клас – Lexus (3,4 млрд. дол., що на 7% більше, ніж роком раніше).

АвтоВАЗ стабільно здає позиції в Україні:
за квартал продажі впали на 42%

Найбільший російський автовиробник «АвтоВАЗ» стабільно здає позиції на українському ринку. Лише за перші три місяці поточного року продажі автомобілів Lada в Україні впали на 42%.
У першому кварталі АвтоВАЗ продав українцям лише 3,8 тисячі автомобілів, тоді як за аналогічний період минулого 2011 року було продано 6,6 тисячі штук. У цілому, частка компанії на українському ринку знизилася з 16,2 до 8,7%, – передає «РБК-Україна».
«АвтоВАЗ вперше втратив провідні позиції на ринку України, поступившись першим місцем корейській марці Hyundai», – йдеться у звітності автогіганта.
За підсумками перших чотирьох місяців 2012 року – приблизно 30% експортних постачань готових автомобілів АвтроВАЗ припадає на Україну.
На сьогодні найпопулярнішими новими машинами в Україні є корейські Hyundai. На другому місці – «Жигулі», на третьому – Skoda.

Title  
  

 

Українські даішники зніматимуть мультики
і рекламуватимуть безпеку дорожнього руху

У рамках реалізації стратегії з підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2015 року з ініціативи МВС України були розроблені три соціальні анімаційні відеоролики, – передає «Інтерфакс-Україна».
Відеоролики – «Вмикай увагу! Ти – на дорозі!», «Безпека – це просто! Пристебни паски безпеки!» і «Життя – не гра! Залиш ігри дітям» – планується транслювати в ефірі українських телекомпаній, на мультимедійних екранах, які розміщені в торговельних центрах, вокзалах, аеропортах, і на громадському транспорті, – розповів на брифінгу в Києві заступник начальника Управління ДАІ МВС України – Володимир Резніков.
Крім того, як зазначив Рєзніков, ця соціальна реклама буде використана під час проведення тематичних уроків з безпеки дорожнього руху у навчальних закладах, а також – під час проведення різноманітних профілактичних акцій і в реєстраційно-екзаменаційних підрозділах ДАІ.
Зазначимо, що і депутати постійно хочуть підвищити безпеку на дорогах, але іншим шляхом. Крім того, що Верховна Рада вирішила підвищити штрафи п’яним водіям у два-три рази, депутати пропонують штрафувати водіїв за перевищення швидкості більш, ніж на 10 км/год. А за повторне грубе порушення правил народні обранці хочуть відбирати у водія права на 5 років, а не на 3 роки, як це передбачено чинним законодавством.

  Title
  

 

Фотошпигуни «вполювали» прототип
наступного покоління хетчбека Mini

Фотошпигуни зафіксували тестовий прототип наступного покоління хетчбека Mini, що має вийти на ринок наступного року. Хетчбек отримає нову платформу, яку розділить з деякими принципово новими моделями концерну BMW.
Прототип вийшов на дороги загального користування наглухо вкутаним у фірмовий камуфляж. Однак експерти порталу Carscoop, який опублікував перші фото, змогли розгледіти, мабуть, найважливіше: зміна поколінь Mini не спричинить кардинальних нововведень у фірмовому екстер’єрі. Судячи з усього, основними об’єктами для модернізації стануть фари головного світла. Крім того, кузов нового Mini може отримати більш довгий передній звис і динамічну підвіконну лінію. Інших деталей поки розгледіти не вдалося, – пишет «Газета.ua».
Відомо також, що хетчбек стане ще однією моделлю, яка отримає нову універсальну платформу концерну BMW. Первістком передньопривідних BMW, за деякими даними, має стати ще один представник сімейства 1 Series, який буде виконаний у стилістиці Gran Turismo. Його прем’єра може відбутися вже у вересні на Паризькому автосалоні.
Крім архітектури, Mini запозичить у BMW і нові двигуни. Насамперед, йдеться про трьохциліндрові турбовані мотори, але не виключено і використання гібридного приводу.
Поява серійного хетчбека Mini нового покоління очікується в 2013 році, а через рік до нього приєднається і кабріолет.

«Дайте пройти!»: в Україні зароджується рух проти водіїв, які по-хамськи паркуються

Дуб-дерево на колесах і тато Карло за кермом

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers