rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ «Коронація слова» готує корони для золотих українських письменників

Найвідоміший український літературний конкурс – «Коронація слова» – готується до вручення відзнак майстрам слова. До нагород конкурсу додалося кілька нових номінацій – тож незабаром золоті корони отримають найпопулярніші письменники України, а з часом, будемо сподіватися, до їх лав приєднаються і автори науково-популярних творів.

  Title
  

Як відомо, мета конкурсу – пошук нових літературних творів, які стануть бестселлерами.
Цьогорічне вручення премій відбудеться 31-го травня.
За словами засновників Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» Тетяни та Юрія Логушів, цього року на конкурс було подано понад шість тисяч рукописів. Таким чином, журі конкурсу мало з чого вибирати!
Номінації конкурсу: романи, п’єси, кіносценарії, пісенна лірика, твори для дітей.
На шанувальників премії чекає невеличкий сюрприз. Першого квітня брати Капранови пожартували, що на «Коронації слова» відкрили нову номінацію – еротичні твори. Але читачі повірили, почали присилати твори – таким чином, у організаторів конкурсу не було іншого виходу, окрім як нагородити ще й найкращий з цих творів.
Окрім того, як оголосили на прес-конференції в Києві засновники конкурсу, з’явиться ще одна премія – «Золоті письменники України». Перші відзнаки будуть вручені уже цього року – у жовтні.
«Ми відзначимо письменників України за останні 12 років – часу існування «Коронації слова». «Золотих письменників України» ми будемо визначати, беручи за основу показники паперових накладів творів – а саме: якщо їхні наклади перевищуватимуть сто тисяч примірників. Один із критеріїв – наявність перекладів творів цих авторів українською мовою. Ми будемо спиратися на подання заявок від Спілки письменників, видавництв, громадських організацій», – сказала Тетяна Логуш.
Відзнакою нагороджуватимуть усіх українських письменників, а не лише учасників «Коронації слова».
«Ми сподіваємося, що нова нагорода стимулюватиме цікавість до книжки та авторів, популяризуватиме читання, а також ще дозволить зробити тиражі ще більшими», – зауважив Юрій Логуш.
За словами Тетяни та Юрія Логушів, на започаткування нової нагороди їх надихнула «золотий» автор «Коронації слова» Люко Дашвар, сукупний наклад творів якої не просто перевищив сто тисяч, а вже сягає двохсот тисяч примірників.
«Нову відзнаку вручатимуть на Золотих вечірках, які будуть традиційними. Ми хочемо, щоб це стало світською подією, подією інтелектуального гламуру, де ми будемо показувати перлини української культури. Все буде у вишуканому, шляхетному форматі», – повідомила Людмила Гарарук – директор з розвитку Студії ювелірного дизайну HARARUK, що п'ятий рік є партнером конкурсу «Коронація слова».
Окрім того, засновники конкурсу розповіли, що конкурс набирає серйозного міжнародного масштабу – рукописи приходять з різних країн, різних міст, зокрема, прислали на конкурс і твори з Чикаго.
Від імені наших читачів газета «Час і Події» поцікавилася у засновників конкурсу, чи варто нам сподіватися на те, що з часом в конкурсі з’явиться номінація для науково-популярних творів. Адже в суспільстві є попит на ці твори, і є вчені, котрі охоче пояснюють в соціальних мережах суть різних наукових досліджень, і, разом з тим, науково-популярних творів українською мовою дуже мало. А конкурс міг би стимулювати їх оформити ці розповіді в книги.
«Я великий прихильник науково-популярної літератури… Це хороша ідея. Звісно, для впровадження такої номінації потрібно співпрацювати з Академією наук, потрібна серйозна підготовка,» – відповів Юрій Логуш.
Таким чином, можемо сподіватися, що за якийсь час в Україні – з допомогою «Коронації слова» – з’явиться багато цікавих науково-популярних творів, а українські вчені відточуватимуть свої літературні таланти не тільки на форумах і в соцмережах, а й на сторінках книг.
У наступному номері – читайте репортаж з нагородження лауреатів конкурсу.

Довідка

Конкурс «Коронація слова», заснований в 1999 році Тетяною та Юрієм Логушами, сьогодні є найбільшим літературним конкурсом в Україні. А Церемонія – літературною подією, яку з нетерпінням очікують автори, видавці, режисери, композитори, медіа. Подія, де запалюються нові літературні зірки. Сьогодні автори до видавця стукають через двері Конкурсу. Романи, відзначені конкурсом, легко віднайти в книгарнях за яскравими червоними логотипами. З допомогою конкурсу вже було видано понад 250 романів.

Іван Малкович на «Бізнес Credo»: Найкраща реклама вашого бізнесу – якісний продукт

Історичні фестивалі в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers