rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Мова \ Тестування з російської мови: низька явка та багато порушень

Зовнішнє незалежне оцінювання з російської мови позначилося низькою явкою абітурієнтів на пункти тестування. По Україні не з’явилося на перевірку знань близько 20% раніше зареєстрованих осіб. До прикладу, на Рівненщині зафіксовано явку на рівні 62,86%, в Івано-Франківській області – 68%. У Чернівецькій області, де явка склала 74,68%, спостерігачами було виявлено аудиторію, в якій з чотирьох зареєстрованих учасників ЗНО був лише один.

Незважаючи на низьку явку на пунктах тестування, абітурієнти відзначилися порушенням процедур ЗНО. Зокрема, через запізнення та відсутність одного з необхідних документів, до тестування не були допущені абітурієнти у Сімферополі, Донецьку, Харкові, Львові та Луганську.
Неприємний інцидент трапився у Харківському національному економічному університеті, де охоронець запідозрив абітурієнта, який виходив з вбиральні, у використанні мобільного телефону. Щоб підтвердити підозру, охоронець застосував металошукач, який одразу відреагував на засіб зв’язку відповідним сигналом. Хлопець пояснив, що не знав, що не може користуватися телефоном на пункті тестування, а тому відправив смс-повідомлення. За порушення процедури проходження ЗНО Уповноваженою особою від УЦОЯО та відповідальним за пункт тестування було прийнято рішення про припинення роботи абітурієнта над тестом та видалення його з пункту тестування, про що складено відповідний акт.
На пункті тестування у Миколаєві одна з абітурієнток відпросилася до вбиральні та повернулася через півгодини. Протягом цього часу її намагалися знайти чергові пункту, однак марно. Коли учасниця з’явилася, то пояснила, що погано себе почувала. Оскільки факт не був підтверджений медичним працівником, до тестування дівчина більше не була допущена.
Нагадаємо, що тестування з російської мови проходило на 40 пунктах тестування, найбільша кількість з яких розташована у Автономній республіці Крим (7) та Донецькій області (6).
Громадське спостереження ВГО Громадянської мережі «ОПОРА» за ЗНО відбувається за сприяння Альянсу для розвитку (Global Development Alliance) Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (USETI).

Ольга Стрелюк,
національний координатор спостереження за ЗНО від Громадянської мережі ОПОРА
www.opora.org.ua, [email protected]

Андрій Содомора: «Українська мова вибивається з гармонії...»

Щоб ти жив на одну зарплату: прокльони і прокляття як різновид усної народної творчості

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers