rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Святкуємо \ «Міст – Карпати» – 21

На своє повноліття найвідоміша посилкова американсько-українська фірма «Міст – Карпати» відкрила новий офіс у місті Палатайн. Такий подарунок для клієнтів, які проживають у віддалених від Чикаго містечках, зробив президент компанії – Богдан Бухвак.

  Title
  

21 рік «Міст – Карпати» – разом з українською громадою Чикаго – у великій християнській єдності працюють для добра України. Ніхто не буде заперечувати те, що люди української діаспори надають велику допомогу для своїх родин і для тих людей, які її потребують. Це все вимірюється у великому грошовому еквіваленті і у тих нескінченних пересилках різних речей, продуктів, побутової техніки, меблів…
Але послугами фірми користуються не лише українці.
Через «Міст – Карпати» висилають посилки до Білорусії, Росії, Молдови, Естонії, Литви, Латвії, Казахстану, Киргизстану, Узбекистану. Їх доставляють до вищеназваних країн літаками або ж транспортують кораблями. З огляду на те, що «Міст – Карпати» розташована на вулиці Чикаго, то і для польського населення зручно користуватися послугами фірми, адже тут висилають до Польщі не лише посилки, але і гроші. Великою перевагою і зручністю для польських клієнтів є те, що працівники фірми вільно розмовляють і пишуть польською мовою.
Від дня заснування фірми клієнтами тут завжди були американці, а з кожним роком існування «Карпат» їх ставало все більше, а ось те, що, знову ж таки, всі працівники фірми добре володіють англійською мовою, приносить неабияку користь. Українська мова тут ллється, як із цеберця, бо серце і душа у фірми – українські. Толерантне ставлення до всіх народностей забезпечує успіх у роботі, а для зручності клієнтів – в офісі розмовляють і російською мовою. Якщо Америку називають великою хатою мудрості, то у фірмі «Міст – Карпати» мудрість ходить у парі з великою досвідченістю.
Від дня заснування фірмою незмінно керує Богдан Бухвак, а менеджер – Марія Іванець – також до повноліття фірми завжди йшла однією дорогою разом з рідним братом. Надійнішого працівника, ніж п. Марія, не знайти. Таємниця успіху у тому, що фірма «Міст – Карпати» – це родинний бізнес, який палахкотить багаттям великої любові до роботи, котра не завжди є легкою.
Скромною гостинністю у минулу неділю хотіли працівники відзначити своє повноліття і ще раз сказати «дякую» своїм клієнтам, а вийшло все, як на гучному весіллі, бо справжню несподіванку зробили музиканти українського Чикаго. Вони у «Карпатах» є дуже шанованими клієнтами. Багато музичної апаратури в Україну висилають саме через фірму «Міст – Карпати».
Напередодні музиканти – Ігор Галянтій, Роман Болізюк та Михайло Ленчишин – створили новий музичний гурт «Міст» і на вулиці Чикаго біля входу до посилкової фірми влаштували справжні «гопацульки» від «Міст – Карпати». Михайло Ленчишин спеціально до цієї події написав пісню, для якої віднайшов найкращі слова вдячності.
В Українському селі було так гамірно, що сусіди перші поприходили з найщирішими словами та побажаннями. Найкращі квіти та різнокольорові кульки зі самого ранку принесла Марія Чичула із своєї квітярні, і це створило особливий настрій на увесь день. Життя вирувало біля будинку 2235, як у вулику. День був таким радісним ще й тому, бо у цей день було ще і світле свято Першого причастя та й у Кредитівці «Самопоміч» – загальнорічні збори.
Американську землю поливав рясний дощ, але він не зміг зупинити клієнтів. Їх було так багато, що, здається, сам Бог запросив їх у святу неділю до «Карпат», щоб усім сказати: «Дякую». Це особливе слово безперестанку вимовляла Марія і, як відлуння, воно звучало від клієнтів. Українську музику та пісню з великою приємністю слухали клієнти, які скористалися послугами фірми – молдавани, росіяни, американці та поляки, а українці підспівували музикантам, а декотрі пішли і у танок. Люди довго не розходились.

Title  
  

Настрій ще більше підняв Богдан Кардащук, який приніс у «Карпати», окрім багатьох своїх посилок, ще й макет козацького човна, знаменитої «Чайки». Він зробив його своїми руками і від вільного козацтва міста Чикаго надсилав в Україну, до музею Петра Сагайдачного села Кульчиці, що на Самбірщині.
Увагу привернули молоді юнаки, які зупинились біля «Карпат». Їх також гостинно запросили на горнятко кави, але тут вони ще й отримали лекцію від «козака» Богдана, який з великим захопленням розповідав про українця Юрія Кульчицького, про те, що він відкрив першу кав’ярню у Відні і навчив Європу пити каву. Малим діткам, що завітали на імпровізоване свято, було також цікаво послухати про те, що віденська кава – Юрія Кульчицького золотих рук справа. Можливо, не випадковим було згадати про Юрія Кульчицького у цей день, адже 6 травня – день Юрія.
Люди довго не розходились, бо чарівні звуки української музики краяли серця, які танцювали у спогадах про рідну землю. Слова народної пісні – «Я звідси не поїду, кохання не залишу» – гості та клієнти перефразували: «Я звідси не поїду, «Карпати» не залишу» і дружно це наспівували. У працівників фірми також танцювали серця, але розум був на варті, бо робота в «Міст – Карпати» вимагає великої пильності, ну і, знову ж таки, тут, насамперед, має перевагу досвід, набутий роками. Атмосфера добра і великої доброзичливості завжди існувала в «Карпатах», бо сюди приходять люди також з різними своїми проблемами і завжди знайдеться хтось, що запропонує свою допомогу.
Гарантом великої надійності посилкової фірми виступає монолітна корпорація «Міст», що є в Канаді. У тісній співпраці працівників Канади та Америки твориться велика гарна українська справа, а в народі побутує думка: «Якщо висилати посилки та гроші з Америки до багатьох країн світу – то лише через «Карпати».
Вже те, що виникла потреба відкрити новий додатковий офіс у місті Палатайн говорить про те, що до свого повноліття фірма «Міст – Карпати» прийшла з великим багатством, яким є люди і у яких треба було заслужити собі довіру.
Неначе ангел з фотооб’єктивом, до рідних «Карпат» завітала пані Оксана Кралька, яка і зробила ці незабутні кадри. На наступний день вона принесла дуже багато світлин, щоб їх роздати людям. Це робить вона не вперше і в цьому є велика сентиментальність або ж глибока любов до людей і України. Тож нехай множаться такі добрі і не дуже помітні вчинки щодня, живе віра і надія в усе найкраще, у радісний і чистий завтрашній день.
 «Міст – Карпати» щиро дякує усім своїм клієнтам і гостинно запрошує до своїх посилкових світлиць, що на вулиці 2235 у місті Чикаго, а у Палатайні – на вулиці 761 Бентон.

 

Title Title 
  

 

Фотографії Оксани Кралько

Увесь світ відзначає Свято Матері

З днем народження, Гія!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers