rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Незабутній день першого Святого Причастя

Незабутній день першого Святого Причастя, – неділя, 6-го травня – для багатьох родин запам’ятається на все життя. У цей день їхні діти вперше прийняли Перше Причастя. Вдягнуті в біленькі пишні сукні, у ніжних біленьких віночках на голівках, дівчатка були подібні до ангеликів. Хлопчики авторитетно виглядали в темних класичних костюмах.

Церква св. Йосифа Обручника була святково прибрана. Добре навчені і підготовлені діти зайшли до церкви і зайняли місця на передніх лавках. Свята літургія була довшою, ніж звичайно, але маленькі українці поводили себе чемно, уважно слухали Слово Боже. Вони дуже впевнено і виразно промовили Символ Віри та інші молитви. Перший раз у житті діти прийняли найцінніший дар Ісуса Христа – Його дійсне Тіло і Кров, у які перетворились хліб і вино під час Святої Літургії.
Якби ви бачили, з яким хвилюванням вони підходили до пароха Церкви св. Йосифа – о. Миколи Бурядника, як обережно приймали Святі Дари! Їхні очі світилися щастям, коли вони покірно поверталися на свої місця! Ще один момент цього дня був, можна сказати, дуже символічним. Маленький Іванко Бурядник прийняв Святе Причастя з рук свого батька – отця Миколи Бурядника. Тут уже від зворушення і в найстійкіших потече сльоза… Уявляю собі ту безмежну радість і щастя, які переповнювали серце нашого отця Миколи. Таку ж радість приніс цей день і в сім’ю отця Володимира Кучера. Їхня донечка Оля також прийняла перше Святе Причастя. Важливі поради духовних наставників діти ніколи не забудуть. Вони будуть кожної неділі нагадувати своїм мамам і татусям, що час іти до церкви, щоб помолитися і причаститися Святими Божественними, Безсмертними і Животворними Тайнами.
Батьки мали можливість зробити дітям світлини на пам'ять. Родичі і Хрещені батьки були присутні на Святій Літургії і розділили радість цього пам’ятного дня. Велика подяка батькам, вчителям – пані Катерині Тихоліс і п. Олі Копистинській – за працю з дітьми. Отець – парох церкви св. Йосифа Обручника Микола Бурядник – привітав усіх дітей з їхнім першим важливим християнським екзаменом у житті, який вони здали на «відмінно». Кожній дитині була вручена ПАМ’ЯТКА про Першу Сповідь та урочисте Святе Причастя і маленькі ікони.
Діти справді дуже гарно і цікаво відповідали на запитання отця Миколи. Кожний старався відповісти першим, а це значить, що Божу науку вони засвоїли твердо. Після Служби Божої діти мали можливість відсвяткувати цю радісну дату разом зі своїми батьками, родичами і друзями. Після смачного обіду всіх присутніх веселив дует «Гармонія», Оля Монастирська і Віктор Ільницький . Цей дует чудово може прикрасити і весілля, і дні народження, а також – інші святкові урочистості. Діти і дорослі гарно відсвяткували пам’ятний День Першого Причастя.
Нехай у чистих дитячих серцях завжди палає вогник Великої Святої Божої Любові. Щоб вони любили і шанували своїх родичів, близьких людей, були співчутливими до чужої біди, були взірцем вірного служіння Богові, людям і рідній українській землі. Щастя вам, дорогі діти, і безмежного Божого Благословення!

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Title  Title
  

 

Title Title 
  

 

Львівський живопис: хобі, кохання чи хвороба? Репортаж з виставки

Неофіти: перша Сповідь та Причастя у Катедрі св. Миколая

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers