rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Репортаж \ Українські Дні у Вашингтоні

25-26 квітня 2012 року відбулись традиційні щорічні «Українські Дні» у Вашингтоні, які були організовані бюро громадських зв’язків УККА, а саме – Українською Національною Інформаційною службою (УНІС).

Основною метою щорічних зустрічей є просування інтересів української громади Америки і встановлення неформальних стосунків з владними інституціями Сполучених Штатів та з представниками Конгресу. Цього року Українські дні співпали з 35-річним ювілеєм УНІС та зустріччю з іншими громадами країн Центральної та Східної Європи.
Іллінойське відділення УККА представляли два делегати: д-р Олесь Стрільчук та Надія Ільків, які провели низку плідних дипломатичних зустрічей протягом «Українських Днів».
Програма розпочалася 25 квітня на Капітолійському Пагорбі із брифінгу коаліції країн Центральної та Східної Європи (КЦСЄ), яка об`єднує 18 країн та є представницьким органом понад 20 мільйонів американців, які підтримують соціально-культурні зв’язки з країнами свого походження.

  Title
 

 Нагородження Конгресмена Дені Девіса директором УНІСу Михайлом Савківом

У брифінгу брали участь посол Грузії у США – пан Темур Якубашвіллі, співголови КЦСЄ та директор УНІС – Михайло Савків. Пан Якубашвіллі висловив беззаперечну підтримку вступу Грузії та України до НАТО. Він підкреслив важливість членства у НАТО  у забезпеченні миру та стабільності будь-якої країни члена організації.
На зустрічі багато уваги було приділено іншим українським питанням, а саме – майбутнім парламентським виборам в Україні, політичним репресіям та порушенню прав людини, а також – питанню про визнання Голодомору як геноциду українського народу 1932 – 1933 років.
Учасники зустрічі дійшли висновку, що подальша активна співпраця між країнами коаліції, зокрема – Україною та США – спрямована на забезпечення свободи слова, преси та демократії, буде сприяти покращенню дипломатичних відносин, зміцненню миру та стабільності у регіоні.
При зустрічі української делегації з сенаторами та конгресменами конгресмен від штату Огайо – Марсі Кептор – передусім, підкреслила важливу роль української національної інформаційної мережі як важливої служби у налагоджені ефективної співпраці між українською громадою та Конгресом Сполучених Штатів Америки.
Сторони також висловили стурбованість з приводу переслідування опозиції в Україні та кримінальних справ проти Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, де ведеться грубе порушення принципів судочинства та прав людини.
Конгресмен Марсі Кептор високо оцінила діяльність УНІСу у відстоюванні українських інтересів у контексті дипломатичних відносин з іншими країнами Центральної та Східної Європи. Сторони висловили побажання у розширенні діяльності УККА та УНІС у найближчому часі як ефективного засобу підтримання демократичних реформ в Україні, активізації співпраці з Євроатлантичними інституціями та розвитку громадянського суспільства.
Представники делегації УККА та УНІСу висловили прохання щодо потреби у збільшенні фінансової допомоги напередодні парламентських виборів в Україні, для підготовки і роботи спостерігачів на всіх етапах виборчої кампанії.
Ввечері того ж дня відбувся святковий бенкет з нагоди 35-річчя УНІСу. Почесними гостями були конгресмен Марсі Кептор, конгресмени Санфорд Бішоп (NY) та Денні Девіс з Чикаго. Конгресмен Денні Девіс у своєму привітальному слові підкреслив важливу роль єдиної фінансової української установи – Каси «Самопоміч» – у підтримці української громади Сполучених Штатів Америки, тісну співпрацю Кредитівки з громадськими організаціями.

 

Title  Title

 Зустріч учасників КЦСЄ на Капітольському Пагорбі

 Олесь Стрільчук -  Голова Іллінойського відділу УККА, Стефка Качурак – Голова Крайової управи організації оборони 4-х свобод України, Михайло Савків – Директор УНІСу, Михайло Козюпа – Член Дирекції Фундації «Воля», Богдан Гаргай – Голова Фундації «Воля» 


З привітанням також виступили Голова Головної Управи ООЧСУ – Стефко Качурак, та голова Іллінойського відділу УККА – д-р Олесь Стрільчук, який разом із побажаннями склав внесок у сумі 12.000$ від банку «Самопоміч», Фундації «Спадщина», банку «Певність» та УККА відділу Іллінойс.
Цікавою була доповідь першого голови УНІСу – п. Юрія Нестерчука, який у своїй промові відзначив вагомість праці і допомоги Іллінойського відділу УККА, зокрема, д-ра Юліана Куляса, який був одним із основоположників створення УНІСу при УККА. А саме – за його ініціативи і допомоги був куплений будинок, у якому і зараз працює Українська Інформаційна Служба.
Під час дводенного робочого візиту представники багатьох відділів УККА та представників організації «Нова Українська Хвиля» – на чолі з головою УНІСу – Михайлом Савковим – мали низку офіційно-дипломатичних зустрічей з конгресменами від різних штатів. Зокрема, Конгресмен від штату Іллінойс – Майкл Квіглі – висловив свою підтримку і прихильність до всіх ініціатив, спрямованих на розвиток демократії в Україні, які були висловлені делегатами.
Вся праця УККА та УНІСу можлива завки всім свідомим українцям, які роками складають фінансову підтримку на Український Народний Фонд, та завдячуючи фінансовим установам – Касі «Самопоміч» та Фундації «Спадщина» та всім громадським організаціям. Іллінойський відділ УККА складає велику подяку патріотичній громаді Метропольного Чикаго за довіру і підтримку плідної праці, яка спрямована на добро громади і України.

Інтелігенти та вільні люди посиділи за столом

Мітингове позиціонування об’єднаної опозиції

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers