rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Наші хлопці – переможці!

Періодично ми друкуємо матеріали про наших співвітчизників, котрі любов до спорту та завзяття до перемоги взяли із собою до Америки та успішно виступають в різних змаганнях.

Title  Title
  

Нещодавно, з 13 по 15 квітня, у місті Burr Ridge відбувався чемпіонат Америки з безекіпірувального пауерліфтінгу за версією AAPF (AAPF National Championships 2012). Йдеться про силове триборство, тобто, присідання зі штангою на плечах (SQUAT), жим штанги лежачи (Bench Press), станова тяга штанги (Deadlift).
Звичайно ж, спортсмени виступають кожний у своїй ваговій категорії. Переможці визначаються за найкращими показниками, котрі спортсмени набрали, виконуючи згадані вправи. На кожну вправу учасник змагання має три спроби. Найкращими показниками в кожній вправі, звичайно ж, є найбільша вага, яку зміг подолати спортсмен. Додатково, наприкінці змагань, визначається абсолютний чемпіон за спеціальною формулою, за якою вираховують результат відповідно до власної ваги спортсмена.
І от, відкриваємо ім’я цьогорічного абсолютного чемпіона. Це наш хлопець, українець – Василь Хорощак! Спортсмен виступив у категорії 82, 5 кг (181lb).
Його результати були наступними:
1. Присідання – 275 кг (606 lb)
2. Жим лежачи – 180 кг (396 lb)
3. Станова тяга – 275 кг (606 lb)
Стосовно другої вправи, то Василь скромно зауважив, що забракло сили вижати штангу на 190 кг (418 lb).
Одразу додамо, що такими показниками Василь встановив два світових рекорди у цьому виді змагань: в категорії присідань - 275 кг та загальній сумі показників – 730 кг! Тим самим він перекреслив попередні  рекорди – 242, 5 кг та 705 кг відповідно.
Отже, українець не тільки здобув перше місце у своїй ваговій категорії, але отримав звання абсолютного чемпіона змагань!
У розмові Василь, як і належить переможцеві, був стриманим. Лише висловив щиру подяку за підтримку своєму товаришеві, підприємцю Євгенові Березі. Також поділився радістю з приводу того, що Чемпіонат світу  з безекіпірувального пауерліфтінгу пройде в серпні, у місті Кривий Ріг.
Про себе спортсмен розповів небагато. Сказав, що свого часу професійно займався цим видом спорту. Проживаючи в Америці, намагається підтримувати фізичну форму і хоча б раз на рік бере участь у різних змаганнях. Як бачимо, вельми успішно. Щодо планів на майбутнє, то є у Василя бажання взяти участь у Чемпіонаті світу серед професіоналів, який відбудеться на початку листопада у Лас-Вегасі. Впевнені, перемога буде за українцями!

 

Title  Title
  

 

Незабутня Квітка Цісик. Авторська рефлексія та репортаж з творчого вечора

Свячене в колі української родини в м. Палатайн

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers