rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Міжнародний огляд

Найбагатші жителі Британії – Міттал, Усманов і Абрамович

За версією британських ЗМІ, найбагатшими жителями Британського королівства стали іммігранти: Лакшмі Міттал, Алішер Усманов і Роман Абрамович.
Спільний статок найбагатших людей Британії весною 2012 року сягнув 414 млрд. фунтів стерлінгів (673,5 млрд. дол.), що на 4,7% більше, ніж минулого року. Ця цифра вперше перевищила докризовий показник 2008 року, повідомляє The Sunday Times.
Щоб потрапити в рейтинг, що налічує 77 мільярдерів, претендентам необхідно було мати на рахунках щонайменше 72 млн. фунтів.
Перше місце списку найбагатших людей Великобританії восьмий рік поспіль посідає індійський сталеливарний магнат Лакшмі Міттал зі статками 12,7 млрд. фунтів стерлінгів.
Міттал зберігає свої позиції в рейтингу, не дивлячись на зменшення статків його сім’ї на 27% за останніх 12 місяців, викликане падінням цін на акції їхнього спільного сталеливарного підприємства.
Акціонер футбольного клубу «Арсенал» росіянин Алішер Усманов «підійшов» до індійського бізнесмена впритул зі статками 12,3 млрд. фунтів стерлінгів.
Власник «Челсі», екс-губернатор Чукотки Роман Абрамович посідає третє місце з 9,5 млрд. фунтів, не дивлячись на зменшення його статків на 800 млн. фунтів у 2011 році.
Відзначимо, що у той же час 20% заможних корінних британців думають про еміграцію – втомилися від криміналу і дорожнечі.

Брейвік з в’язниці налагодив зв’язок з російськими ультраправими

Андерс Брейвік, якого судять у Норвегії за тероризм, налагодив з в’язниці зв’язок з російськими ультраправими. Про це повідомив норвезькому виданню Dagbladet адвокат терориста Торд Йорді.
За словами Йорді, його підзахисний створює мережу з російських ультраправих екстремістів, які підтримують його, передає «Радіо Свобода».
«Нам нічого не відомо про цю російську мережу підтримки, крім того, що вона працює над перекладом маніфесту Брейвіка», – сказав Торд Йорді.
Раніше Андерс Брейвік неодноразово заявляв, що основною метою терактів в Осло і на острові Утойя було поширення ідей його Маніфесту серед якомога більшої кількості людей. Крім того, в рукописних нотатках, які терорист писав у тюремній камері і використовував для підготовки до допитів в поліції, він згадував, що планує звернутися до російських екстремістів, щоб сформувати «пан’європейську мережу».
За словами адвоката Йорді, у захисту Брейвіка є обмежена інформація про його кореспонденцію – проте відомо, що в ці дні терорист отримує більше пошти, ніж може переглянути. Крім того, обробка пошти, що приходить на його ім’я, – досить складний процес. Співробітники в’язниці Іла, де утримується Брейвік, переглядають всі листи, читають їх і перекладають норвезькою мовою, щоб отримати точне уявлення про їхній зміст.

  Title
  

 

Пенсіонерка з Німеччини за 16 років не витратила жодної копійки

Пенсіонерка з Німеччини 1 травня 1996 року вирішила, що може прожити і без грошей. Зняла всі заощадження з банківського рахунку та віддала їх на благодійність. Після цього жінка почала подорожувати Європою, де й досі читає лекції та пише книги, передає www.newsru.ua.
Натомість усе необхідне вона отримує від людей за свою працю. Свою пенсію у 800 євро Швермер віддає знайомим та не дуже знайомим людям.
Хайдемарі Швермер розповідає, що вона планувала проводити такий експеримент протягом одного року, однак зрозуміла, що насправді без грошей можна обійтись значно довше.
Свій вчинок пояснює прагненням розширити свідомість людей, звільнити їх від ірраціональних страхів і глибоких деформацій у системі цінностей.
Вона запевняє, що саме без грошей нарешті дізналася про цінність повноцінного, вільного і щасливого життя.

У 2012 році без роботи залишаться понад 6% населення Землі

Міжнародна організація праці оголосила про те, що в цьому році кількість безробітних у світі досягне позначки в 202 мільйони осіб чи 6,1 відсотка від працездатного населення країни.
Згідно з підрахунками організації, з настанням глобальної фінансової кризи в 2008-2009 роках роботу втратили 50 мільйонів людей, передає ИТАР-ТАСС.
У доповіді підкреслюється, що в умовах, коли деяким країнам, в першу чергу в зоні євро, не вдається вийти з важкого становища, кількість безробітних буде тільки збільшуватися.
За даними Міжнародної організації праці, у 2011 році кількість безробітних становила 196 мільйонів осіб, у поточному – 202 мільйони.
Зазначимо, рівень безробіття серед молоді досяг чергового максимуму, повідомляє Міжнародна організація праці (агентство ООН). Раніше організація прогнозувала скорочення безробіття, оцінки ґрунтувалися на оптимістичних прогнозах зростання світової економіки.
Експерти організації очікували, що безробіття серед молоді віком від 15 років до 24 років, піде на спад у 2010 і 2011 роках.
Однак, за даними ООН, безробіття серед молоді за цей період встановило новий рекорд і сягнуло 13%. Це означає, що тепер у світі налічується 81 млн. безробітних молодих людей.

 

Гвардія поваленого президента Малі
намагається провести контрпереворот

Військовослужбовці, які є прихильниками поваленого президента Малі Амаду Тумані Туре, намагаються провести в цій західноафриканській країні контрпереворот. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на представників путчистів.
«Вони зараз намагаються взяти під контроль аеропорт (у столиці), проте ми відіб’ємо його. Їх ідея в тому, щоб захопивши аеропорт, приймати літаки з військами ЕКОВАС», – заявив в бесіді з агентством представник військових, що повалили президента, Бакарі Маріко.
Раніше повідомлялося про зіткнення в столиці країни – Бамако – між військами, які підтримали путчистів, і військовослужбовцями особистої гвардії Туре, так званими «червоними беретами». За повідомленнями Agence France-Presse, ці бої привели до великої кількості загиблих біля будівлі місцевої телерадіомовної корпорації Мал.
За словами очевидців, спочатку «берети» зайняли будівлю даного ЗМІ, наказавши персоналу залишити будівлю телерадіокорпорації, проте потім її спробували відбити підрозділи військ, які підтримали переворот.
У ніч на вівторок, 1 травня, військова хунта Малі захопила контроль над державною телерадіокомпанією, аеропортом в Бамако і військовою базою в Каті.
Нагадаємо, переворот у Малі стався 22 березня, перед виборами президента країни, призначеними на 29 квітня. Внаслідок перевороту до влади прийшли військові, які були незадоволені реакцією влади на збройне повстання племен туарегів на півночі Малі.
На їхню думку, кампанія з придушення заворушень була погано організована, відчувалася нестача харчів та боєприпасів. Крім того, військові вимагали більшої уваги з боку влади Малі до сімей військовослужбовців, загиблих під час придушення повстання туарегів.
ООН, Франція і США засудили переворот. Країни-члени Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС) закликали військових повернути владу цивільним особам, зокрема законно обраному президенту Амаду Тумані Туре, якого усунули від влади.
Тимчасом бунтівні туареги за підтримки радикальних ісламістських рухів вже захопили низку ключових міст на півночі Малі, і практично контролюють цю частину країни.
Лідер хунти капітан Саного 30 березня заявив, що ситуація на охопленій повстанням туарегів півночі країни критична, і закликав іноземні держави надати його країні військову допомогу.
На початку квітня відсторонений від влади президент формально оголосив про відставку з посади голови держави.
Організатори військового перевороту в Малі погодилися повернути владу цивільному уряду за результатами переговорів з Економічним співтовариством країн Західної Африки.
10 квітня 2012 року Конституційний суд Малі оголосив про призначення голови Національних зборів Діонкунди Траоре тимчасово виконуючим обов’язки президента країни.

Саркозі запевняє, що не причетний
до секс-скандалу зі Стросс-Каном

Президент Франції Ніколя Саркозі заперечує звинувачення в тому, що він стояв за скандалом, в результаті якого його основний конкурент, лідер соціалістів Домінік Стросс-Кан позбувся шансів на участь у нинішніх президентських виборах. Саркозі закликав Стросс-Кана «позбавити французьку публіку від таких заяв».
На мітингу в місті Клермон-Ферран Ніколя Саркозі заявив, що виступити зі звинуваченнями Стросс-Кана попросив колега по Соцпартії, кандидат в президенти Франсуа Олланд, передають «Вести».
«З подвійною силою Франсуа Олланд покликав на допомогу Домініка Стросс-Кана. Тільки його не вистачало, тепер вся компанія в зборі! Я поважаю презумпцію невинності, але коли через тиждень після першого туру виборів Стросс-Кан починає вчити моралі й казати, що я відповідаю за те, що з ним сталося – це занадто!», – заявив він.
Нагадаємо, екс-глава МВФ Домінік Стросс-Кан стверджує, що сексуальним скандалом з його участю «диригували» його політичні противники, щоб перешкодити йому балотуватися в президенти Франції. До подій травня 2011 року Домінік Стросс-Кан був основним претендентом від Соціалістичної партії на президентських виборах.
Хоча кримінальну справу стосовно нього і було припинено, проте він був змушений піти з посади глави МВФ і відмовитися від планів балотуватися в президенти Франції. Представники партії Саркозі раніше спростовували будь-які звинувачення в участі у змові проти Стросс-Кана.
Нагадаємо, у першому турі виборів Саркозі набрав 27,18%, його суперник Олланд – 28,63%, а лідер «Національного фронту» Марін Ле Пен – 17,90%. При цьому Саркозі став першим чинним президентом П’ятої республіки, що поступився супротивникові в першому турі виборів.

 


 

 У водах Дунаю знайдено труп екс-міністрa нафтопромисловості Лівії

Колишній міністр нафтовидобувної промисловості Лівії Шукрі Ганем знайдений мертвим в Дунаї в районі австрійської столиці Відня, повідомляє 29 квітня британська телерадіомовна корпорація Бі-Бі-Сі.
Як повідомляє місцева поліція, слідів насильства на тілі не виявлено.
Ганем, колишній міністр в уряді Муаммара Каддафі, останнім часом працював консультантом в одній з компаній.
Як повідомляється, екс-міністр пішов з дому вранці в «звичайному повсякденному одязі».
Відзначимо, останнім часом ситуація в Лівії дедалі більше нагадує громадянську війну.
Як мінімум 147 осіб було вбито і не менше 395 отримали поранення в зіткненнях між лівійськими племенами поблизу міста Себха в останню декаду березня 2012 року.
Місто Себха, розташоване за 750 км від столиці Тріполі, є головним містом на півдні країни і батьківщиною племені аль-Каддафі, вихідцем з якого був сам Муаммар Каддафі.

Підготував Юрій Токарський
За матеріалами інформагенств

У Франції оголошені остаточні результати першого туру президентських виборів

Міжнародний огляд

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers