rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наша Історія \ Голодомор \ Звернення
до міжнародної громадськості,
урядів і парламентів країн світу,
міжнародних організацій,
учасників IV Всесвітнього Форуму українців
 

      Голодомор 1932-1933 років в Україні - не історична минувшина, а глобальна терористична акція комуністичного режиму проти мирного населення, яка не має терміну давності та забуття. Вона була і лишається незагоєною раною генетичної пам'яті українського народу. Десять мільйонів українців заморили штучним голодом для досягнення злочинної політичної мети: ослаблення та винищення волелюбного українського селянства - соціальної основи нації.

        Ця трагедія вражає не лише кількістю жертв, особливо серед дітей, а й  довготривалим замовчуванням і політико-ідеологічним протистоянням. Убієнних українських хліборобів офіційно не визнали жертвами політичного терору. Амнезія моральності, характерна для деяких політичних сил, що успадкували злочинну комуністичну ідеологію, гальмує офіційне визнання Голодомору 1932-1933 рр. актом Геноциду. Відходять у небуття свідки злочину, залишаючи по собі письмові докази, згасає історична пам'ять, а натомість  лише безіменні кам'яні плити та дерев'яні хрести. У зв'язку з цим актуальними залишаються слова Президента України Віктора Ющенка, виголошені в ООН у вересні 2005 р., про те, що "світ має знати правду про всі злочини проти людства. Тільки таким чином ми всі будемо впевнені, що байдужість більше ніколи не заохочуватиме злочинців".

      Невдовзі виповнюється 75 років трагедії Голодомору. Упродовж них, починаючи від звернення голови УНР на чужині Олександра Шульгина до Ліги Націй влітку 1933 року, світова українська громада домагається його належної політико-правової оцінки. У 1988 р. за ініціативою Світового Конгресу Вільних Українців, запропонованою ще у 1984 р., почала свою роботу Міжнародна комісія з розслідування причин та наслідків голоду 1932-1933 років в Україні, головою якої був професор Стокгольмського університету Якоб Сундберг - один з учасників круглого столу "Голодомор в Україні 1932-1933 років - трагедія світового масштабу", проведеного в рамках  ІУ Всесвітнього Форуму українців.

        Проголошення державної Hезалежності України, 15-річчя якої нині виповнюється, активізувало не лише вивчення Голодомору, а також його політичне та юридичне тлумачення у світі. Парламенти десяти країн (США, Канади, Естонії, Аргентини, Австралії, Італії, Угорщини, Литви, Грузії, Польщі) визнали Голодомор 1932-1933 рр. Геноцидом українського народу, висловивши у такий спосіб свою політико-правову оцінку цьому ганебному злочину. Підтримана 63-ма країнами Спільна заява, ухвалена 58-ю сесією Генеральної Асамблеї ООН, вперше включила до міжнародного політичного словника  термін "Голодомор", засвідчивши у такий спосіб історичний факт національної трагедії українського народу. У квітні 2006 р. міністр закордонних справ України Б. Тарасюк закликав своїх колег з країн-учасниць СНД визнати Голодомор в Україні актом Геноциду .

        Історичний факт існування Голодомору-Геноциду довели українські та зарубіжні історики, спираючись на архівні документи. Його підтвердили також учасники "Круглого столу", з урахуванням різних точок зору і тлумачень.

        Ми закликаємо усіх людей доброї волі, де б вони не жили, свято зберігати і вшановувати пам'ять про Голодомор, усіма засобами сприяти поширенню правди про цю трагедію!

        Ми звертаємося до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України з проханням внести до порядку денного питання про ухвалення відповідного акту про визнання Голодомору 1932-1933 рр. в Україні Геноцидом українського народу, заслухавши наукових експертів та свідків трагедії, передбачити кошти на спорудження у м. Києві Меморіального комплексу "Голодомор 1932-1933 рр."! Просимо Президента України встановити постійну календарну дату Дня скорботи і пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Ми закликаємо уряди і парламенти світу, органи центральної і місцевої влади, громадські організації, усіх добрих людей на Землі брати участь у щорічних вшануваннях пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років! Сприяти поширенню правди про Голодомор у засобах масової інформації та його визнанню актом Геноциду українського народу!

        Ставаймо до спільної боротьби з будь-якими проявами тоталітарних, деспотичних ідеологій та режимів, зневаги до прав і свобод людини!         

        Вічна пам'ять полеглим від Голодомору українським селянам!

Джеймс Мейс: Ваші мертві покликали мене, щоб я сказав слова правди про них!

Трагедія українського народу 1933 року

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers