rss

23 серпня 2013 року в Посольстві України у Вашингтоні відбулася урочиста церемонія з нагоди Дня Державного Прапора України.
Тимчасовий повірений у справах України в США Ярослав Брисюк нагадав присутнім про багатовікову історію українського державотворення та державну символіку незалежної України, наголосивши на глибокій повазі до державних символів, яку відчуває кожен громадянин.
Під звуки Державного гімну Державний Прапор було піднято над будинком Посольства.
В урочистій церемонії також взяли участь власні кореспонденти телеканалу «Інтер» та інформаційного агентства Укрінформ, акредитовані в США.

Виступ Тимчасового повіреного у справах України в США Ярослава Брисюка на церемонії з нагоди Дня Державного Прапора України
Шановні колеги!
Сьогодні ми відзначаємо День Державного прапора України.
Синьо-жовтий прапор – це символ нашої держави, її свободи і незалежності, символ наших досягнень і перемог. Під синьо-жовтими кольорами українці боролись і вибороли свою волю, сповнивши віковічну мрію про власну державність, соборність і самостійність. Під цим прапором ми сьогодні разом будуємо Україну як демократичну, правову, заможну європейську державу.
Вже понад два десятиріччя синьо-жовтий прапор майорить над українською землею, над її часткою тут, у серці Вашингтона, та над нашими дипломатичними представництвами, відомий усьому світові як символ нової, сучасної і вільної України.
Тож шануймо і поважаймо наш прапор, пишаймося ним і нашою державою, працюймо разом над зміцненням авторитету українського прапору і Української держави у світі.
Державний прапор України підняти!

Посольство України в США та українська громада у Вашингтоні відзначили 22-у річницю Незалежності України
24 серпня 2013 року у м. Вашингтоні з нагоди 22-ї річниці Незалежності України відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку, в якій взяли участь дипломати Посольства України в США разом з представники місцевої української громади.
Захід розпочався спільною молитвою за Україну, після чого Тимчасовий повірений у справах України в США Ярослав Брисюк звернувся до присутніх з вітальним словом, у якому висловив вдячність українській громаді Америки за значний внесок у відновлення державності України та її подальше становлення, а також зачитав привітання світовому українству від імені Міністра закордонних справ України Леоніда Кожари.
Президент Українсько-американ­ської асоціації професіоналів «Вашингтонська група» Андрій Бігун у своїй промові підкреслив, що українці Америки бачать майбутнє України у співтоваристві демократичних, заможних європейських держав і виступають на підтримку євроінтеграційних прагнень України.
Учасники заходу мали змогу насолодитися виступом Вашингтонського хору «Співжиття», у виконанні якого прозвучали українські народні пісні та твори сучасних українських композиторів.
Print            Close window