rss
04/20/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Кіноклуб \ State Street перетворилась у екстравагантну червону доріжку
 
Title
 
Title
 
Title
 
Title
 
Title
 
Title
 
 
 
Хоча між Чикаго і Голлівудом – близько 2000 км, наш Gene Siskel Film Center разом із місцевими ресторанами переніс частинку святкової церемонії вручення премії «Oscar» у Чикаго.

У день проведення заходу прохолодна погода не налякала святково одягнутих гостей. Усі вони відвідали Gene Siskel Film Center of the School of the Art Institute of Chicago та стали учасниками найдовготривалішої вечірки, яку організувала Academy у Чикаго. Вечірка проходила під назвою «Hollywood on State: A Red Carpet Celebration».

22 лютого у вечірці на честь 87th Academy Awards взяли участь багато відомих гостей. Їх усіх, коли вони прибули на місце святкування, урочисто зустрічали. Святкової атмосфери додавали прожектори, що освітлювали небо.

Понад 270 учасників стали зірками вечора. Їх запросили, щоб вони пройшлися червоною килимовою доріжкою та спробували вгадати, хто повернеться з бажаною нагородою з Голлівуда. Захід вели Michelle Cucchiaro і David Martin.

Поки гості зупинялися на червоній килимовій доріжці для фотографування, Karen Jordan з АВС 7 брала у них інтерв'ю, віддаючи належне голлівудському «Oscar». Проте жодна вечірка не буде вечіркою без смачної їжі Pure Kitchen Catering, яка справді заслуговує на компліменти, десертів від Jewell Events Catering, Sugar Bliss Cake Boutique та чізкейків Eli.

У барах, що розташовувались на місці проведення вечірки, було багато різноманітної випивки – від Guinness Blonde American Lager, Sterling Vineyards, Stellina di Note Processo до Bow Truss Coffee Roasters. Після спілкування і куштування делікатесів учасники продовжили вечірку, спостерігаючи за церемонією вручення нагород на великому екрані кінотеатру, а також на території проведення самої вечірки.

Вперше захід вшанував чотирьох кінематографістів Чикаго, таких, як Bob Hercules, Seth McClellan, Daniel Nearing та Frank Ross, визнаючи їх внесок у розквіт кіноспільноти Чикаго. Всі лауреати представляли свої фільми на екрані кіноцентру.

Впродовж усього заходу вдалося зібрати більш, ніж $50 000. Ці кошти будуть скеровані на підтримку Gene Siskel Film Center.

У той же час у Голлівуді фільм «Birdman» режисера Alejandro G. Inarritu отримав нагороду у кількох номінаціях: «Кращий фільм», «Краща режисура» і «Кращий оригінальний сценарій та операторська робота». «The Grand Budapest Hotel», комедія режисера Wes Anderson, який відомий як творець надзвичайно візуально стилістичного і часто сюрреалістичного кіно, отримала чотири «Oscar» (за костюми, макіяж і зачіски, оригінальну музику до кінофільму та дизайн).

У категорії «Фільм іноземною мовою» режисер російського фільму «Левіафан» Андрій Звягінцев не отримав очікувану нагороду. Фільм, натомість, отримав нагороду «Golden Globe», а також інші нагороди. Дія цього фільму відбувається в сучасній Росії, в той час, коли оригінальна історія, яка слугувала джерелом натхнення для режисера, насправді була реальною історією, що відбулася в Америці. Мова йде про вічний конфлікт й особисту боротьбу, про «маленьку людину» і руйнування бюрократичної державної машини. (У «Левіафані» режисер використовує метафору, яка була введена середньовічним англійським політичним філософом Томасом Гоббсом і символізувала абсолютистську державу, з посиланням на морського старозавітного монстра або кита з Book of Job).

«Oscar», натомість, отримав інший фільм іноземною мовою, польський фільм «Ida». У своїй промові, подякувавши Academy, режисер Pawel Pawlikowski зазначив парадокс між аспектами фільму – «необхідністю мовчання і відходом від світу та спогляданням», і, з іншого боку, «галасом і увагою всього світу», які фільм та його творці отримують у даний час. У цьому фільмі на тему Голокосту молода жінка готується стати черницею і дізнається, що має єврейське коріння. Дія відбувається у 1960-х роках у комуністичній Польщі. Як і очікувалося, простота естетики чорно-білого кіно і символів зібрали як шанувальників, так і критиків. Знаменитий польський режисер Andrzej Wajda, який також є почесним лауреатом «Oscar» (2000 р.), сказав, що день, коли фільм «Іда» отримав премію, – це «дуже прекрасний день». Багато хто в Польщі й у інших країнах також розглядають це як визнання польського кінематографа та кіноіндустрії, які постійно розвиваються.

Дійсно, це був ще один прекрасний день і для всіх учасників, і для всіх шанувальників кіно в усьому світі.
Hollywood on State підтримали спонсори: RedEye Chicago, the Richard and Ellen Sandor Family Foundation, BMO Harris Bank, Moneris Solutions, Pure Kitchen Catering та багато інших.

Про Gene Siskel Film Center

Протягом понад 40 років Gene Siskel Film Center of the School of the Art Institute of Chicago представляє краще незалежне міжнародне кіно, організовує кінофестивалі, сучасні програми, прем'єри, ретроспективи і класичні фільми. Отримавши міжнародне визнання за його оригінальні програми кіно, кіноцентр щороку відвідує понад 80 000 гостей. Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, відвідайте www.siskelfilmcenter.org.

Про Школу Інституту мистецтв Чикаго

Навчаючи художників, дизайнерів та науковців з 1866 року, School of the Art Institute of Chicago (SAIC) є одним із найбільш шанованих майданчиків у цих дисциплінах. SAIC не має аналогів у міждисциплінарному підході до мистецтва і навчанні дизайну. Серед відомих випускників Школи – Paul Chan, Richard Hunt, Halston, Joan Mitchell, Elizabeth Murray, LeRoy Neiman, Georgia O’Keeffe, Claes Oldenburg, Maria Pinto, Robert Storr та Rirkrit Tiravanija. Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, відвідайте www.saic.edu .


Title
Title
Title


Автор: Л. Mogul, С. Telis для Kontinent Media
Фото: Лариси Пєвцової

Театр танцю MADRIN представив у Жовтневому палаці виставу-реквієм за Небесною Сотнею «Цукрова Незалежність»

Кияни переглянули фільм про грузино-російську війну

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers