rss
04/19/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Освіта \ Навчання в Канаді
  Від редакції:
В Канаді є не тільки гарні умови для освіти, а й потужна українська діаспора. Цих двох факторів загалом достатньо для того, щоб наважитися спробувати свої сили саме в цій країні. Отже – де можна дізнатися про умови навчання в школах, коледжах та університетах Канади.

Канада – це країна з високим рівнем життя: це міста, що киплять бурхливою діяльністю, красиві ландшафти й гостинні багатокультурні спільноти. Окрім якості життя, високого рівня безпеки та першокласної охорони здоров’я, Канада також відома своїм підходом до викладання, заснованим на придбанні практичних навичок, у результаті чого випускники стають ефективними працівниками відразу ж після закінчення навчання.
У 2013 році більше 293 000 іноземних студентів вибрали Канаду для здобуття вищої освіти та унікального багатокультурного досвіду. Для українських студентів, які бажають досягти кар’єрних висот, Канада надає величезні можливості.

Середні школи

Щоби краще підготуватись до вступу в університети Канади, майбутні іноземні студенти можуть кілька років провчитись у державній або приватній середній школі. Після закінчення середньої школи вони мають можливість обирати професію серед безмежного спектру, який включає тисячі варіантів вищої освіти на будь-який смак.
У 2014 році Софія Марцинкевич, студенка з України розповіла про своє навчання в канадській школі так: «Рік тому ми разом з батьками вибрали Канаду для навчання в середній школі не тільки тому, що це красива й безпечна країна, а й тому, що тут дається хороша освіта для подальшого майбутнього.
Школа «Bodwell» має освітні програми високої якості і пропонує велику різноманітність предметів. Щоразу, коли в мене виникали якісь проблеми або труднощі в навчанні, учителі завжди були готові мене підтримати й допомогти. Після занять у школі пропонується багато цікавих позакласних заходів, на яких ви можете зустріти нових друзів і відпочити. Приїзд у Канаду – це мій найкращий досвід, який допоможе мені вступити в університет моєї мрії».

Університети

125 канадських державних і приватних університетів пропонують освіту високої якості за порівняно низьку ціну. Університети пропонують широкий вибір програм бакалаврату та магістратури, професійні курси, сертифіковані та дипломні курси, а також короткі практичні програми.
Канадські навчальні заклади відомі своїми передовими технологіями та науково-дослідними лабораторіями. Вони надають можливості для навчання без відриву від роботи та стажування. Іноземні студенти найчастіше можуть працювати під час навчання.
Українець Влад Поліхун, який закінчив Технологічний інститут Британської Колумбії і отримав диплом за спеціальністю «Менеджмент маркетингу» (2011 р), каже: «Вибираючи країну для навчання за кордоном і порівнюючи конкурентні напрями, я зрозумів, що Канада має найкраще співвідношення якості й вартості навчання, реальні можливості працевлаштування та імміграційні програми.
Я вибрав дворічну дипломну програму, яка високо цінується у профільній індустрії. Вважаю, що мої витрати на освіту виправдані довгостроковими перспективами кар’єрного росту.
Завдяки абсолютно прозорій системі всі витрати можна прорахувати заздалегідь. Коли я закінчував навчання, у мене вже було кілька пропозицій про працевлаштування. Наразі працюю брокером у компанії, що спеціалізується на власності та страхуванні від нещасних випадків. Я планую й далі жити та працювати в Канаді і тому недавно подав заявку на імміграцію за програмою «Канадський досвід».

Фокус на дослідженнях

Згідно зі звітом Організації економічного співробітництва та розвитку «Education at a Glance 2013», Канада є світовим лідером в університетських дослідженнях, випередивши більшість країн «Великої сімки» в інвестиціях в освіту.
Канадські університети, коледжі та політехнічні школи займаються інноваційними дослідженнями в галузі охорони здоров’я, нано- та біотехнологій, високопродуктивних обчислень, екологічних технологій, біологічно активних добавок і поновлюваних видів палива тощо. Наукові дослідження фінансуються освітніми установами та приватним сектором відповідно до міжнародних стандартів і на дуже високому рівні.
Університети, коледжі та політехнічні школи відіграють важливу роль центрів знань, які є мостом між бізнесом, урядом, установами вищої освіти й комерційними компаніями, що сприяє новим науковим і технологічним відкриттям.

Коледжі

Викладання програм у коледжах ведуть висококваліфіковані викладачі. Коледжі та політехнічні школи Канади є лідерами у прикладній вищій освіті. Понад 8000 програм у 150-ти державних установах пропонують свої послуги з підготовки студентів для ринку праці.
Коледжі та політехнічні школи пропонують різноманітні сертифікати, дипломи, перехідні університетські програми, академічні та прикладні ступені, післядипломну освіту. Програми розраховані на різну тривалість навчання – від кількох місяців до чотирьох років.
Практичні програми розроблені спільно з потенційними роботодавцями, які пропонують стажування. Деякі коледжі мають угоди з університетами про наступний перехід студентів і можуть бути альтернативним шляхом вступу в університети Канади.

Мови навчання – англійська та французька

Канада є світовим лідером у галузі підготовки фахівців, які розмовляють двома мовами, підготовки до мовних тестів, а також використання двох мов у бізнесі та побуті. Вивчення мови найчастіше розглядають як шлях до здобуття вищої освіти в Канаді.
Програми англійської та французької мов, що ставлять вимову й формують словниковий запас відповідно до потреб освітньої системи та професійного життя Канади, пропонуються як у початковій і середній школі, так і в коледжах та університетах. Низка приватних мовних шкіл і коледжів також пропонують програми виключно для іноземних студентів та іммігрантів.
Ресурс Languages Canada містить базу даних державних і приватних програм, які відповідають міжнародно-визнаним стандартам.

Робота й навчання

Іноземні студенти денного відділення можуть працювати або «на» території, або «поза» територією навчального закладу, щоб отримати цінний досвід і можливість частково фінансувати своє перебування в Канаді під час навчання. Дозвіл на роботу поза кампусом дозволяє студентам працювати протягом 20-ти годин на тиждень упродовж семестру. Окрім того, вони можуть також працювати повний робочий день під час регулярних академічних канікул (зимових, весняних і літніх).
Програма «The Post Graduation Work Permit Program» дає можливість тим, хто закінчив вищий навчальний заклад працювати в Канаді до трьох років. Баланс між академічною освітою та придбанням практичних навичок на роботі, пов’язаній з вибраною професією, може забезпечити студентам конкурентну перевагу після закінчення навчання. Більше інформації на сайті www.cic.gc.ca.

Фінансування та стипендії

Канадські університети, коледжі та політехнічні школи в більшості своїй фінансуються державою, а плата за навчання й витрати на проживання дуже конкурентоспроможні, якщо порівнювати з іншими країнами, що знаходяться на верхівці рейтингу місць для отримання освіти за кордоном.
Навчання в Канаді пропонує відмінне співвідношення цін у порівнянні з іншими країнами. Залежно від місця розташування та варіантів програми рекомендований річний бюджет для іноземного студента може варіюватись від 18000 до 28500 канадських доларів, що включає в себе навчання, проживання, книги, необхідні матеріали, медичне обслуговування та особисті витрати (вартість значно знижується поза межами великих міст).
Отримання стипендій залежить, як правило, від академічної успішності, й вони часто присвоюються автоматично в момент вступу. Деякі стипендії спеціально призначені для іноземних студентів і дослідників. Участь у конкурсі вимагає окремої подачі заявки з описом позааудиторної діяльності студента. Більше інформації можна знайти на сайті www.scholarships.gc.ca.

Процес вступу

Ключем до отримання корисної інформації є офіційний сайт уряду Канади. Студенти можуть використовувати функцію пошуку, щоби скласти список шкіл і програм, які відповідають їхнім вимогам.
Процес вступу, як правило, починається в літні місяці (травень/червень/липень), коли студенти починають шукати цікаві для них школи та програми.
Строки подачі документів варіюються в кожному навчальному закладі в залежності від того, коли в них відбувається головний набір студентів. Для шкіл, які приймають студентів у вересні, строки варіюються від осені до зими. Для шкіл, в яких прийом проходить у січні та/або травні-червні, строк подачі документів можуть установлювати заздалегідь за кілька місяців.
В ідеалі, студенти повинні перевірити веб-сайти кожної установи, які можна знайти на сайті www.educationincanada.ca/site. Щоб дізнатися про конкретні умови прийому та подачі заявки, зв’яжіться безпосередньо з кожним інститутом окремо.
Джерело: Освіта.ua

Квіт: «Викладачі у зоні АТО вважаються звільненими»

Стипендія і кредит. Як держава підтримує студентів. Досвід Квебеку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers