rss
04/25/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Освіта \ Smart Water: винахід австралійських студентів допоможе заощаджувати воду
Три студенти-інженери з австралійського університету ім. Джона Монаша винайшли пристрій для збереження води, який представили на міжнародному конкурсі Shell Ideas360, що пройшов цьогоріч в Амстердамі.
Пристрій SMART Water моніторить обсяги споживання води, фіксує пов’язані з цим витрати та вплив на довкілля. Він висвітлює весь процес використання води – де і як вода використовується ефективно, а де марнується; повідомляє тарифи водоспоживання, дає поради та рекомендації для економії води і показує досягнутий прогрес у напрямку водозбереження. Результати можна проглянути через комп’ютер або мобільний додаток – корисний момент, аби ощадити з комфортом.
Лідер команди винахідників, Еймі Пасріч говорить, що проект SMART Water поєднує силу технологій і «розумних» лічильників. Його призначенням є підвищити загальну обізнаність у проблемах сталого розвитку та навчити людей берегти воду: «SMART Water націлений змінити поведінку всіх людей – від старого до малого – у використанні води».
Як це працює? За задумом творців, лічильники SMART Water будуть під’єднані до кожного крана у господарстві, щоб моніторити використання води в реальному часі. Споживачі води будуть мати доступ до цих даних та зможуть використовувати їх на власний розсуд. Еймі продовжує: «Також можна завантажити додаток, який забезпечить особисту платформу для спостереження та зменшення використання води в розважальний та інтерактивний спосіб».
І хоча ця трійця не взяла перший приз, проте отримала цінний досвід: «Подорож була неймовірна, ми чудово розважились. Ми отримали змогу побачити три відділення компанії Shell: технологічний центр у Амстердамі, відділ у Рейсвейку та ще один у Роттердамі… Весь цей досвід незабутній – від роботи з нашим ментором Еріком Сіе, дивовижною людиною, до дружби, яка виникла між нами та іншими фіналістами й організаторами. Він допоміг нашій команді розвинути SMART Water в дещо, здатне відчутно вплинути на звички людей у використанні води по всій Австралії».
Хлопці продовжують вдосконалювати свій проект і планують якомога скоріше втілити його в реальність.
Shell Ideas360 – це міжнародний конкурс для обдарованих студентів, організований Shell International. Його метою є винахідництво, розвиток та обмін ідеями, що спрямовані вирішити проблему нестачі енергії, води та продовольства.

Експерт Єгор Стадний: «Університети працюють на викладачів, а не на студентів і ринок праці»

Безкоштовна вища освіта в Німеччині - стимул для українських абітурієнтів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers