rss
04/25/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Освіта \ Польща надасть 550 стипендій для навчання українців
550 українців отримають можливість навчання у польських університетах. Про це розповів міністр освіти і науки Сергій Квіт під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.
За словами міністра, під час нещодавнього візиту до Польщі українська сторона домовилися про те, що Польща надасть Україні 550 стипендій для навчання, 500 з них – для студентів бакалаврських та магістерських програм та 50 – для аспірантів. Зокрема, 100 таких стипендій мають бути видані до нового року для студентів із Донбасу.
“Ми зараз погоджуємо, у який спосіб стипендії будуть розподілені, але вже до 1 жовтня студенти повинні від’їхати до Польщі для навчання у найкращих польських університетах”, – повідомив Квіт.
Також міністр освіти і науки повідомив, що у питаннях реформування науки міністерство покладатиметься на досвід Словаччини та Польщі. За його словами, представники міністерства та профільного комітету Верховної ради України мали змогу перейняти цей досвід під час візитів до міністерств та провідних вищих навчальних закладів цих країн.
“Нас цікавить їхній досвід, тому що система організації науки та проведення наукових досліджень була дуже подібна до нашої, бо ми всі мали систему академії наук. Проте поляки не мають наших проблем, у першу чергу, через відмінність між науковими дослідженнями в академічних інститутах і університетах. У нас університетська наука мала набагато меншу вагу, ніж у Польщі”, – зазначив Сергій Квіт.
Джерело: Освіта.ua

Вступив в силу новий закон “Про вищу освіту”

Стипендії Чівнінґ для громадян України у 2015-2016 навчальному році

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers