rss
04/24/2024
EN   UA

Час i Події

#2022-08

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
American-Ukrainian Club \ 7 порад до мовної програми за кордоном

Не має значення, чи у вас нульовий запас лексики, чи ви впевнено володієте іноземною мовою, добра порада допоможе вам отримати максимальну користь від вашої мовної програми за кордоном. Ось декілька порад від тих, хто вже їздив по подібних програмах. Незалежно від того, чи ви збираєтеся вивчати іспанську, вдосконалити італійську, або навіть почати вільно говорити японською мовою, – варто звернути увагу на ці поради.

1. З’ясуйте реальні цілі
Вивчення іноземної мови – не проста справа для більшості з нас. Це займає час та потребує постійної практики. Поїдьте за програмою, щоб покращити свої навики спілкування. Але не думайте, що ви просто так вдосконалите мову впродовж декількох тижнів чи місяців, потрібно буде докласти немалих зусиль.

2. Поповніть свій словниковий запас
Якщо ви новачок, купіть розмовник, краще з транслітерацією рідною мовою, щоб перевірити правильність читання. Обов’язково вивчіть основні фрази, такі як: Будь ласка, дякую, де…?, скільки…? і т.д. Ці фрази і деякі жести допоможуть вам у скрутну хвилину. Для середнього та просунутого рівнів, ми рекомендуємо поповнити свій словниковий запас максимально, наскільки це можливо, перш ніж вирушати за кордон, зокрема, продивіться різноманітні ідіоми.
Таким чином ви будете зосереджені на граматиці, вимові та вмінні сприймати на слух інформацію. Чим більший словниковий запас у вас буде до програми, тим більше можливостей у вас буде для того, щоб застосовувати свої знання.
Всім учасникам варто взяти з собою тлумачний словник, а не лише маленький кишеньковий. Прогляньте путівник, у ньому має бути розділ, де перераховані місцеві фрази, феномени, особливості. Добра підготовка до місцевих приказок може допомогти вам отримати максимальну віддачу від ваших мовних курсів або навчання за кордоном.

3. Ви повинні вміти відмінювати основні дієслова
Навчіться відмінювати такі важливі дієслова, як: побажати/хотіти, бути в змозі/могти, бути, мати, йти. Знання відмінків цих дієслів у теперішньому та минулому часі покращить вашу розмовну мову. Якщо ви абсолютний новачок, найперше вивчіть форми дієслів для займенників я, ти.

4. Думайте цією мовою
Не намагайтеся перекласти все слово в слово. Це не допоможе. Ви просто здурієте, підбираючи точний відповідник, що, до того ж, може і не існувати в мові перекладу. Зрозуміло, що правила граматики будуть відрізнятися. Порівняйте, як саме вони відрізняються від вашої рідної мови, і вам буде набагато легше. Навіть якщо ви вільно володієте іспанською і витратили роки на її вивчення в Барселоні, та якщо ви збираєтеся поїхати в Париж, вам потрібно буде думати зовсім по-іншому (французькою мовою).

5. Сумніваєтесь – кажіть все, що знаєте!
Якщо ви не знаєте чи забули якесь слово, скажіть його на спорідненій мові або використайте так звані інтернаціональні слова. Наприклад, в іспанській мові «necesidad» – в англійській «nessesary». Реквізити іспанською requisito. Оскільки ці слова звучать дуже схоже, вас зрозуміють. Однаково, майже у всіх мовах звучать такі слова, як: метро, радіо, корупція і т. д.
6. Романо-германські мови схожі
Якщо Ви знаєте хоч одну романо-германську мову, у вас вже є база. Якщо ви вивчати іспанську мову, вам буде легше вивчити португальську. Ви вже знаєте особливості чоловічого та жіночого роду слів, наголоси і систему відмінювання і т. д. Багато слів, що закінчуються на Y в англійській, наприклад як «liberty» будуть закінчиться на AD  в іспанській, на Е в французькій мові, на ADE в португальській та на А в італійській мові. Також, слова, що закінчуються на ION в англійській, часто звучать однаково, і означають те ж саме в іспанській мові.
Незалежно від рівня складності мови, знання двох або більше мов робить будь-яку міжнародну навчальну програму простішою, а переваги від вивчення нової мови будуть більшими, ніж клопоти.

7. Будьте відкритими
Найкращий інструмент для вивчення мови на будь-якому рівні – це постійне спілкування. Розуміння культури допомагає оволодіти мовою. Не бійтеся робити помилки, вони допоможуть вам запам’ятати, як буде правильно, та ще й посмієтеся на славу! Головне – мати хороше почуття гумору, це дійсно допомагає.

Джерело: http://myvic.ru

Nice advice: даємо поради англійською мовою

Top 10 most confusing pairs of words: роздивляємося значення

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers