rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Нероздільній Тройці поклоняємося

Це чудове свято запам’яталося ще з дитинства, коли ворота і всі двері прикрашалися березовими або яворовими гілками. До цього свята гарно і ретельно прибирали подвір’я та всю господарку. Скрізь пахло м’ятою і любистком. Завжди було шкода молодих берізок, яких зрубували для цього свята.

 Title 
  

Зелені свята. Мабуть, назва пішла від того, що вся земля на той час одягнена в зелені чарівні шати різних відтінків і готова зустріти свято Зіслання Святого Духа. Ісус Христос після свого вознесіння на Небеса не залишив ні своїх учнів, ані рід людський сиротами. Він зіслав Святого Духа в серця всіх людей, щоб Дух Святий оберігав нас від усього злого і завжди допомагав нам усім.
Біблія говорить, що Дух Святий визначає, який духовний дар дати кожній людині. Дух Святий виказує також певні емоції. У Священному писанні йдеться про те, щоб ми не засмучували Духа Святого, бо ним запечатані в день викупу. Апостол Павло писав: «Доволі часто нам доводиться чути про любов Божу, про любов до нас Ісуса Христа. Дух Святий також любить кожного з нас, усіма силами намагаючись служити нам. На цій землі Дух Святий звертається до нас, навчає нас, виконує потрібну функцію адвоката, постійно клопоче за кожного з нас перед Богом-Отцем.» Невід’ємною частиною християнських служінь є молитва благодаті: «Благодать Бога нашого, Ісуса Христа». Саме тому так важливо мати глибоке знання про особу Святого Духа і правильно розуміти значення свята П’ятидесятниці.
Часто люди не розуміють, що дива в їхньому житті відбуваються тільки під опікою Святого Духа. Цей день часто називають Днем народження Церкви. Нашим завданням є прийняти Святого Духа, як третю особу Божу в наші серця і просити, щоб Він не покидав нас. Коли зранку пробуджуємось зі сну, не забуваймо промовити молитву: «Царю небесний, утішителю, Душе істини, що всюди єси і все наповняєш, скарбе дібр і життя подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, Благий, душі наші. Амінь».
 У цей день уся Церква радіє своєму дню народження. Церкву в цей день прикрашають зеленими галузками, що сповіщає про прихід літа, прихід Божої ласки, що її приніс Дух Святий та проявив у вигляді вогненних язиків над головами святих апостолів.

 

Title Title 
  

 

Title  Title
  

 

 Title Title
  

 

Title  Title
  

 

Title  
  

Сьогодні Ісус сповняє свою обітницю, що по відході до Небесного Отця Він не залишить апостолів сиротами, а зішле на них Утішителя Благих, посередника любові і третю особу Божу – Святого Духа, що годує все людство своїми небесними ласками, потрібними для життя. Святе Євангеліє заставляє нас задуматися над тим, хто це, Святий Дух? Дух Святий – це третя Божа особа, що вперше з’явилася над Йорданом у момент хрещення Ісуса Христа. Тоді Свята Трійця засвідчила свою присутність, і було чути голос Небесного Отця: «Це Син мій улюблений, якого я собі уподобав».
 Вдруге Дух Святий виявляє себе у вигляді вогненних язиків над апостолами і вказує на присутність Божої ласки.
Вогонь символізує світло, тепло, очищення. Вид вогненних язиків мав розкрити спосіб, яким апостоли мали б поширювати Христову віру поміж народами. Проповіддю Божого слова Церква Христова має здобувати увесь світ. Сучасний світ справді шукає миру, любові, свободи, братерства, але, на жаль, не знає, де їх шукати, бо розгубився, втративши тугу за Богом, забувши виконувати Божі Заповіти.
 То ж просімо Господа, щоб Він просвітив нас своїм Святим Духом і щоб благодать Божа зійшла на весь український народ. Там, де є благодать Божа, там нема гріха та нечистих сил. Там ніколи не буде руїни!
У неділю, 12-го червня, всі українці Чикаго гарно відсвяткували Зелені свята. Цілими родинами, з маленькими діточками люди йшли до Святої Церкви, щоб ще раз попросити: «Царю небесний! Утішителю, Духу Правди, прийди і замешкай між нами та очисти нас від усякої скверни, спаси, Благий, душі наші. Амінь!

Світлини автора

Храмове свято у церкві св. Тройці в м. Бенсенвіль

У Чикаґо громада вшанувала Героїв Слова

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers