rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Щира вдячність за добро та милосердя для нужденних в Україні

17 років на Тернопільщині діє доброчинна організація “Українська родина”, яку очолює кандидат педагогічних наук Ірина Найдух.

Ця організація ввійшла до Єдиного реєстру отримувача гуманітарної допомоги. Тож гуманітарні вантажі вживаного одягу, взуття, медобладнання організація розподіляє не лише на Тернопільщині, а й в інших областях України. 27 січня Злучений українсько-американський допомоговий комітет надіслав 11 289 кілограмів гуманітарної допомоги. А це – добротний вживаний одяг і взуття для чоловіків, жінок і дітей, лікарняне приладдя, обладнання, товари (підстилки для лежачих хворих, інвалідні крісла, ходунки, милиці та палиці), книжки та медичні брошури, всього – 589 ящиків. До «Української родини» з проханням надати інвалідні крісла звернулися і ті люди з особливими потребами, які не є членами нашої організації, а також міські лікарні Тернополя – №3 і швидкої допомоги. Обласний онкодиспансер попросив постільну білизну та підстилки для лежачих недужих, а обласна психоневрологічна лікарня – жіночий та чоловічий одяг, постільну білизну та ходунки. Надісланими у гуманітарному вантажі книгами та брошурами поповнив свій книжковий фонд Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького. До благодійної організації й надалі надходять звернення з районних відділів соціального захисту, сільських голів виділити чоловічий, жіночий та дитячий одяг і взуття для малозахищених категорій людей та багатодітних родин. Тому наша праця триватиме і впродовж червня.

Діти-сироти – члени «Української родини»
 
  

Діти-сироти, хлопчики та дівчата з малозабезпечених і багатодітних родин, самотні люди похилого віку, інваліди, хворі, керівництво лікарень та медуніверситету щиро дякують за милосердя, турботу президентові Злученого українсько-американського допомогового комітету д-ру п. Ларисі Кий, п. Мотрі Бойко і всім, хто доклався до цієї доброї та шляхетної справи. Нехай Господь Вас оберігає та здоров’я з небес надсилає на довгії та многії літа!
Коротко про нашу організацію. Ірина Найдух, голова Тернопільської міської благодійної організації “Українська родина” (з 1994 року), директор Міжнародного проекту “Від серця до серця” Фундації Девіда Слейда (США) – (з 2005 року), нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ. Уже 17 років Ірина Найдух займається доброчинством в м. Тернополі та Тернопільській області.
Благодійна організація, яку очолює Ірина Найдух, за роки своєї діяльності допомогла тисячам соціально малозахищеним людям, а також школам, медичним закладам через співпрацю з багатьма зарубіжними доброчинними організаціями, проектами, родинами. Так, громадяни Великобританії Марія та нині покійний Андрій Матвійків з міста Бірмінгем з 1996 року співпрацюють з “Українською родиною”, надсилаючи гуманітарну допомогу – одяг, взуття, солодощі для дітей до свята Миколая. Родина Татарнюк (Ярослава та нині покійні її чоловік Михайло й сестра Оксана Єленюк) з канадського Ванкувера з 1996 року відправляли чимало одягу, взуття, літератури на адресу доброчинної організації “Українська родина”. Нині Ярослава Татарнюк і Марія Матвійків, незважаючи на свій поважний вік, і надалі переймаються клопотами своїх співвітчизників, опікуються дітьми-сиротами з Тернопільщини.

 

Title Title 
 Діти-сироти та їхні опікуни з Підгаєцького району на Тернопіллі приміряють і отримують взуття з гуманітарної допомоги Злученого українсько-американського допомогового комітету Ірина Найдух (четверта праворуч) під час передачі ходунків в ортопедичному відділенні Тернопільської міської лікарні №3

 

“Українська родина” також співпрацює з людьми доброї волі із США (Злучений українсько-американський допомоговий комітет і проект “Від серця до серця Фундації Девіда Слейда), Канади (Міжнародний благодійний фонд “Медичне милосердя Канади). Завдяки співпраці “Української родини” з ними стало можливим надавати допомогу одягом, взуттям, продуктами харчування знедоленим краянам, медичним обладнанням деяким лікарням, сільським медзакладам Тернопільщини.
З 1999 до 2004 року 1200 бідних дітей Тернопільщини отримували щоквартально матеріальну допомогу (продукти, одяг, взуття, шкільне приладдя, побутові речі) в рамках міжнародного проекту “Турбота про дитину”, а також кожних три місяці організовували акцію милосердя “Подай руку ближньому”, якою охоплювали понад 800 самотніх людей похилого віку.
З липня 2005 року започатковано Міжнародний проект “Від серця до серця” Фундації Девіда Слейда, учасниками якого є 120 дітей-сиріт, напівсиріт, а також хлопчикам і дівчаткам з малозабезпечених і багатодітних родин (від 7 до 12 дітей).
“Українська родина” дбає не лише про матеріальне забезпечення дітей-сиріт з багатодітних родин, дітей, позбавлених батьківської опіки, а й про їх духовний розвиток. Тому проводить різноманітні акції до релігійних і державних свят. Зокрема, з ініціативи дітей, їхніх опікунів і голови організації Ірини Найдух провели разом з учнями-волонтерами та педагогічним колективом Тернопільської загальноосвітньої школи № 3 захід, на якому розповіли про життя і діяльність королеви Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії Єлизавети ІІ. “Українська родина” організовує також екскурсії до християнських святинь, містами України; у церквах проводять спільну молитву за своїх спонсорів. Волонтери “Української родини” створили гурток “Умілі руки”, де діти вчаться вишивати і власні роботи з великим задоволенням часто дарують своїм спонсорам.

Шановна редакціє! Сердечно просимо Вас опублікувати цю подяку на сторінках газети. Завчасу Вам дякуємо!
Галина БАЧИНСЬКА,
Ольга СТРАМИК,
Валентина СУПРОНЮК,
Галина ШЕВЧЕНКО,
Ольга КОЗАЧЕНКО,
членкині правління Тернопільської міської
благодійної організації «Українська родина»


Контакти:
«Українська родина»
вул. Живова, 11, кім. 310
м. Тернопіль
46008
Моб. тел. 098 409 60 02 або
(0352) 53 56 71
e-mail: [email protected]

ТРИ МАТЕРІ У НАШІМ СЕРЦІ…

МОЛИТВА МАТЕРІ – це найвірніший ОБЕРІГ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers