rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято ялинки

В останній навчальний день 2006 року, а саме 16 грудня, в школі українознавства "Рідна школа" відбулося свято ялинки.

За традицією, як наголосила у вступному слові пані директор Хойнацька, школа святкує свято ялинки, що вбирає в себе три свята - Миколая, Новий Рік і Різдво. Дійсно, свято було умовно поділене на три великі частини.

У першій співали пісні про зимоньку, сніжок, за яким всі стужилися, про Новий рік, танцювали зимовий вальс - це наш 9-й клас "Дніпро" так романтично, по-дорослому, вальсував парами під чудову музику Євгена Доги з кінофільму "Мій лагідний і ніжний звір".

Другий розділ - "Святкування Різдва Христового" - традиційна Свята вечеря, вертеп, колядки, віншування - кожен мав змогу проявити свої таланти.

А третя частина - прихід Святого Миколая з ангелятами та подарунками, якого цього разу першою незвично закликала мелодією пісні "Ой, хто Миколая любить" крихітна юна скрипалька Ляриса Брендис, якої і видно не було з-під клавіатури акомпаніатора пані Оксани Чуйко, за те було добре чути впевнену гру майбутнього віртуоза, а слідом усі присутні, вже не поділяючись на артистів і глядачів, разом підхопили і радо заспівали.

На сцені щораз змінювалися виступаючі, поперемінно міняючись ролями глядачів і артистів та повертаючись до зали, щоб побачити і почути інших учнів. Брали участь цілими класами на чолі з вчителями. Батьки були теж дуже заклопотані, бо не тільки виконували ролі глядачів і слухачів, а й фотографів, відео-операторів, намагаючись увіковічнити своїх маленьких артистів. Зала була повна, бо прийшли подивитися на зустріч зі Святим Миколаєм цілими родинами.

Доброго слова заслуговують учні віком 7-11 років, що протягом усього свята були його ведучими - це Володимир Скиба, Роксоляна Лісовська, Андріян Петриків, Христина Бонковська, Володимир Собешкевич, Юлія Сітовська, Борий Гордійчук та, особливо, Мар'яна Огаренко - що ще й чудово заспівала пісню "Різдво".

Пані директор вважає найбільш похвальним те, що діти вивчили напам'ять багато віршів українською мовою і гарно їх декламували.

Необхідно також сказати, що у підготовці свята брали участь усі вчителі та помічники вчителів молодших класів та музики, але основний тягар ліг на руки вчительки музики пані Оксани Чуйко, а сценаристом, режисером і постановником свята була пані Надія Ільків.

З солодкими дарунками в руках щасливі дітлахи роз'їхалися на зимові вакації. Святкування тільки почалося.

Щасливих свят! Добра, любові та миру в кожен дім, у кожне серденько! До зустрічі у Новому році у стінах "Рідної школи!"

Відкриваючи Українську Америку

Ніч перед Різдвом

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers