rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Здоров’я

Кращий спосіб очищення організму

Очищення організму вже давно увійшло в моду. У медичних центрах вам запропонують за кругленьку суму звільнити від шлаків печінку або кишечник чи провести очищення крові за допомогою спеціальної апаратури. Народні цілителі рекомендують чистити органи за допомогою спеціальної овочевої дієти. А що каже "справжня" наукова медицина?

Прихильники "шлакової" теорії стверджують, що в результаті життєдіяльності організму в ньому накопичуються відходи і шкідливі речовини, які порушують механізм роботи живих клітин і розкладають їх. Унаслідок чого клітини перероджуються, відбувається отруєння внутрішніх органів, крові і лімфи, а іноді розвиваються пухлини.

Щоб цього не відбулося, організм треба регулярно "очищати". Проте медики сумніваються в ефективності подібних процедур і вважають теорію накопичення шлаків абсурдною - перш за все тому, що поняття "шлаки" в медицині як такого не існує. Всі "зайві" речовини, "сміття", видаляються з організму через пряму кишку. Інша справа, що в організмі може з`явитися надлишок деяких натуральних речовин - звідси і проблеми з ожирінням, підвищеним цукром або відкладенням солей.

Та все ж організм треба "чистити", виводячи надмірну кількість жирів і солей, а також токсини, що потрапили з їжею. Як? У наших предків був прекрасний засіб від всіх хвороб - лазня. Варто було людині захворіти, як його рідні топили "лазню", і - простуду, а то і що серйозніше як рукою знімало!

Нічого дивовижного в цьому не немає. Як правило, в давні часи люди вели достатньо рухливий спосіб життя - адже у них не було комп`ютерів і мобільників. Селяни цілий день клопоталися по господарству, що стимулювало підвищене потовиділення. Разом з потінням з тіла виходив і надлишок речовин, який міг стати причиною різних недуг. Потім вони милися в лазні і поповнювали втрату рідини. Таким чином, організм природним чином оздоровлювався.

Що можна порадити нашим сучасникам? В першу чергу - банні процедури слід суміщати з фізичною активністю. Заняттям спортом необхідно приділяти щодня по 30 - 60 хвилин. Особливо корисні вправи з гантелями та іншими важкими предметами. При цьому лазню або сауну потрібно відвідувати по 2-3 рази на тиждень, хоча б на період "очищення" - звичайно це 2-3 тижні. Але якщо у вас проблеми з серцем або судинами, то будьте обережніше з тепловими процедурами.

Якщо у вас немає можливості ходити в лазню, її можна замінити щоденними гарячими ваннами. Але пам`ятайте, що склад звичайної водопровідної води часто залишає бажати кращого. Не упевнені в її якості - встановіть спеціальні фільтри або користуйтеся водою з чистого джерела.

Водні процедури бажано проводити відразу після фізичних навантажень. Старайтеся, щоб організм втратив якомога більше рідини разом з потом - це піде вам тільки на користь. /УНІАН /

7 емоцій, які вкорочують життя

Те, що негативні емоції не кращим чином впливають не тільки на стосунки з тими, що оточують, і настрій, але і на здоров`я людини, відомо вже давно. Зараз же учені задаються питанням про те, які саме стани (що не дуже лякають, на перший погляд) здатні нашкодити організму.

7. Цинізм

Циніки, які схильні підозрювати всіх і бути недовірливими до інших, більш схильні до розвитку серцевих захворювань, - говорить вчений Стефен Бойль. У дослідженні, в якому брали участь більш як 300 ветеранів В`єтнаму, Бойль з`ясував, що ті 25 відсотків, що набрали високі бали по ворожості, показали також помітнішу тенденцію до розвитку хвороб серця.

Бойль і його колеги вважають, що ворожі люди переживають величезну напругу, яка може спровокувати скачки рівня білка C3 в імунній системі, а це може бути загрожувати різними захворюваннями, включаючи діабет.

6. Відсутність сенсу в житті

Дослідження за участю більш як 1200 немолодих добровольців, які не мали проблем з психікою на початку дослідження, показало, що ряди тих людей, у яких в житті була важлива мета, за п`ять років дослідження порідшали куди менш, ніж група без мрії. Результати були опубліковані в червні, в журналі Psychosomatic Medicine.

"Люди з високою метою легко знаходять сенс в подіях свого життя, і часто беруть участь в різних заходах, які вони вважають важливими", - говорить дослідник Патріція Бойль з Центру захворювань Альцгеймера в Чікаго. Деякі інші дослідження також указували на те, що люди, у яких є мета, швидше видужують після хворіб серця і мають хороший імунітет.

5. Роздратування

Дуже нервові люди, які постійно турбуються і схильні до депресії, такого роду настроями скорочують своє життя. Недавно опубліковане дослідження, в якому брало участь майже 1800 чоловіків впродовж 30 років, показує, що частково причиною такої статистики служить ще і той факт, що невротики більш схильні до куріння. Можливо, сигарета і знижує тривогу, говорить учений Даніель Мрочек з Університета Пердью в Індіані, але навряд чи такий короткостроковий ефект того вартий.

4. Відсутність самоконтролю

Огляд більш як 20 досліджень і близько 9000 учасників показав, що люди, які є добросовісними і більш-менш організованими, живуть на 2-4 роки довше надмірно імпульсних. Вчений Говард С. Фрідман з Університету Каліфорнії припускає, що такі люди просто рідше палять або п`ють, а також рідше бувають схильні до стресів. Дослідження детально описане в журналі Health Psychology за 2008 рік.

3. Неспокій

Дослідження показують, що хвилювання може вплинути на роботу вашого мозку. В порівнянні з тривожними особами, люди з м`якою поведінкою мають меншу ймовірність розвитку божевілля. Твердження засноване на дослідженні, в якому брали участь 500 людей літнього віку впродовж п`яти років. Серед учасників ризик недоумства був на 50 відсотків нижчий у спокійних людей, ніж у тих, які були схильні до розладу.

2. Смуток і приреченість

Смуток пригнічує людину не тільки соціально, але і фізично. Попереднє дослідження більш як 180 пацієнтів, страждаючих хворобою периферичних артерій (накопичення бляшок в артеріях), показало, що учасники з так званим типом D (засмучені особи), мали підвищену схильність до ранньої смерті. Люди типу D частіше відчувають негативні емоції і в той же час стримують свої відчуття. Дослідники, які описали свою роботу в серпневому номері журналу Archives of Surgery, стверджують, що тип людини пов`язаний з імунною системою організму, а також з системними реакціями на стрес.

1. Стрес

Дослідження з участю близько 700 ізраїльських робітників показало, що ті, хто пережив професійне "вигорання", були майже удвічі більше піддані ризику розвитку діабету типу II, при якому тіло людини стає несприйнятливим до інсуліну.

І хоча просування по службі може збільшити ваші доходи, воно в той же час може вплинути на психічне здоров`я. Британські дослідники недавно виявили, що коли люди одержують підвищення, вони страждають психічними розладами в середньому на 10 відсотків більше і мають менше шансів знайти час на своєчасний профілактичний похід до лікаря.

podrobnosti.ua

Такий корисний
чай з апельсином!

Користь чаю з апельсином величезна. Це - і профілактика інфекційних захворювань, і боротьба з передчасним старінням організму, і лікування депресії. Як же правильно готувати такий чай?

Традиції чаювання з цитрусами зовсім не пов`язані з тим, щоб класти в чай шматочки апельсинів, лимонів або грейпфрутів. Напій "чай з лимоном", такий популярний серед українців, придумали у XIX столітті в Росії. Традиційно ж чай з цитрусами готували на Сході і використовували для цих цілей не шматочки фруктів, а сік. Як правило, такий чай подавали холодним.

Сучасні рецепти приготування чаю з апельсином різноманітні.

Чай з апельсиновою цедрою

Інгредієнти: дві чайні ложки чорного чаю, один апельсин, цукор на смак (кількість інгредієнтів вказана з розрахунку двох чашок середнього об`єму).

Кірку апельсина потерти на тертці, а з м`якоті одержати апельсиновий сік. Цедру залити кип`ятком, закрити кришкою і дати настоювати протягом десяти хвилин. Потім процідити і ще один раз закип`ятити.

Дати настоятися не менше 4-5 хвилин. У чашку з чаєм додати невелику кількість апельсинового соку.

Чай з апельсиновим льодом

Інгредієнти: половина апельсина, 200 мл чорного чаю, одна чайна ложка цукру, 20 мл джина (кількість інгредієнтів вказана з розрахунку однієї порції).

З апельсина одержати сік і заморозити у формі для льоду. У гарячий чай додати цукор. Чай охолодити і перелити його у високу склянку. Додати кубики апельсинового льоду і джина.

Чай з молоком і апельсиновим сиропом

Інгредієнти: п`ять чайних ложок чорного чаю, 150 мл молока, 150 мл апельсинового сиропу (розрахунок на п`ять чашок середнього розміру).

Цей чай прийнято пити теплим, а не гарячим, тому кип`ячене молоко і свіжозаварений чай остуджують і лише після цього зливають разом. Потім додають апельсиновий сироп.

Холодний чай з молоком і соком апельсина

Інгредієнти: на склянку - одна чайна ложка чорного чаю, дві столові ложки апельсинового соку, дві столові ложки молока, лід на смак.

Чай з апельсином і м`ятою

Інгредієнти: п`ять чайний ложок чорного чаю, один апельсин, 10-15 листочків м`яти.

У заварному чайнику заварити чай. Потім прямо в чайник додати шкірку апельсина, порізану шматочками, і листя м`яти. Закрити чайник кришкою і дати чаю настоятися протягом 15 хвилин.

Апельсин розділити на часточки. У кожну чашку з чаєм покласти по одній часточці апельсина.

Чорний чай можна замінити зеленим.

Ромовий чай
з апельсином і медом

Інгредієнти: на п`ять порцій - п`ять чайних ложок чорного чаю, один апельсин, одну столову ложку меду, 300 мл рому.

Чай заварити в заварному чайнику. Цедру апельсина дрібно порізати і всипати в ємність з ромом. Додати мед, поставити ємність з ромом на вогонь і підігріти. У чашку порівну налити чаю і теплого рому.

Чай з апельсином і гвоздикою

Інгредієнти: чотири чайні ложки чорного чаю, один апельсин, чотири бутончики гвоздики, 16 грам ванільного цукру (розрахунок на чотири чашки).

Цедру апельсина потерти на тертці. На дно заварника висипати чай, порошок цедри, гвоздику і цукор. Залити крутим окропом. Дати настоятися протягом десяти хвилин. http://citrussite.ru

Довголіття без дієт

Швейцарські учені відкрили новий вид молекул, які, ймовірно, сприятимуть подовженню життя людини без неприємних для нього змін способу життя.

Учені відкрили родину ферментів, які можуть регулювати вікові порушення обміну речовин.

Згідно з даними Швейцарської Медичної Асоціації, багато людей вважають, що для довголіття не потрібно щось спеціально робити. На їхню думку, достатньо лише або нічого не їсти, або різко обмежувати себе у харчуванні.

Це підтверджують численні дослідження (як у лабораторних умовах, так і на живих організмах): для збільшення тривалості терміну життя дійсно необхідно досить значне зниження калорійності споживаної їжі (яке в плані харчування приблизно відповідає рівню виснаження).

Обмеження числа калорій, що поступають, призводить до вироблення певних протеїнів, а саме - сиртуїнів. Внаслідок цього, відбувається різке прискорення ферментних процесів, що знижують число вільних радикалів. У зв`язку з цим була висловлена гіпотеза, що сиртуїни, таким чином, сприяють продовженню терміну життя. www.drugme.ru

Баластні речовини в організмі

Словом "баласт" позначають те, що надмірно обтяжує. У цьому сенсі баластні речовини, а саме клітковина, або целюлоза, пектин і лігнін, що містяться в продуктах рослинного походження, названі не зовсім правильно. Вони зовсім не обтяжують наш організм, а, навпаки, необхідні йому.

Баластні речовини не засвоюються організмом. Проте, вони корисні, оскільки грають вельми важливу роль в процесах травлення: підсилюють перистальтику кишечника, а значить, сприяють його спорожненню. Якщо їжа дитини бідна на баластні речовини, частіше виникають атонія кишечника, закрепи.

Найбільше баластних речовин міститься в овочах і фруктах, у житньому хлібі, у крупах. Баластні речовини, як показали експериментальні і клінічні дослідження, впливають на обмін холестерину в організмі, зокрема, стимулюють вироблення і виведення з організму жовчних кислот, до складу яких входить холестерин. А це, у свою чергу, має чимале значення для профілактики жовчнокам`яної хвороби, атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, оскільки в їх розвитку певну роль грає надлишок холестерину.

Є наукові дані і про те, що баластні речовини рослинного походження сприятливо діють на функцію підшлункової залози, сприяють профілактиці діабету. Овочі і фрукти можна їсти у великих кількостях тому, що вони мають низьку калорійність. Даючи відчуття ситості, вони незамінні в харчуванні дітей і дорослих людей, які мають надмірну масу тіла.

Продукти, що містять баластні речовини як у сирому, так і у вареному вигляді, повинні вживатися щодня.

www.ivanok.ru

Банан натщесерце - краща профілактика гастриту

Кращою профілактикою гастриту є вживання бананів на голодний шлунок. Чому? Виявляється, приємні на смак плоди стимулюють оновлення епітелію і виділення слизу, що захищає внутрішнє вистилання шлунку від ушкоджень.

Банани - далеко не єдиний метод профілактики гастриту, захворювання дуже поширеного. За останні десятиліття гастрит помітно помолодшав: якщо раніше він вважався наслідком студентського безладного харчування, то тепер ним страждають і школярі. Як будь-яка інша хвороба, гастрит має свій розвиток - у разі неуважного до нього ставлення може перерости у виразку шлунку.

Що ж провокує загострення гастриту або сприяє його розвитку? Гострі, солоні, смажені блюда, м`ясні і рибні консерви, м`який хліб і інші свіжі вироби з дріжджового тесту, здоба, алкоголь, жирні бульйони, копченина. А ще сухом`ятка, нервування і безладний або частий прийом лікарських препаратів.

Але більше всього шлунку шкодять нестероїдні жарознижуючі, болезаспокійливі і протизапальні засоби, такі якраз легко знайти в будь-якій домашній аптечці. Гастроентерологи радять по можливості замінити аспірин безпечними аналогами на основі парацетамолу або засобів народної медицини: теплим чаєм з медом і малиною, трав`яними настоями.

Mobus.com

Бактерія стафілокок стійка до антибіотиків! Як собі допомогти?

Здоров’я під ялинкою – це найкращий подарунок на свята!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers