rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Дорогою молитви і любові

З давніх-давен люди ходили на прощі до святих місць, щоби помолитися за прощення гріхів, за душі померлих, за здоров'я близьких і рідних. Кожний ніс у своїй душі тільки йому відомі прохання до Господа Всевишнього і до Матінки Божої.

 

У нас, в Україні, є багато святих місць, куди збиралися і збираються люди на прощі. Сотнями і тисячами йдуть прочани, здебільшого, на великі свята до Зарваниці, Унева, Почаєва, йдуть у Гошів і до багатьох інших визначних місць рідної України. Люди сходяться на молитву та одержують зцілення фізичні і моральні. Хіба це не є Чудом Божим? Люди завжди шукали і будуть шукати Бога, бо без нього наше життя нічого не варте.

Title Title 

 

У кожній людській душі, незважаючи на її віросповідання, є маленький Храм Божої Любові. Від нас самих залежить, які скарби в ньому зберігаємо, чи дотримуємось при цьому Божих Заповідей. На таких великих прощах, де моляться разом сотні, тисячі прочан; люди просять Божої помочі, благають про заступництво Матінку Божу і, завдячуючи своїй великій Вірі, дістають зцілення своєї немочі, але, передусім, очищають свої душі. Велика сила спільних молитов робить неможливе - можливим. Яка то радість, коли молишся і відчуваєш поряд підтримку людей, що просять Бога допомогти їхнім дітям, батькам, рідним і близьким. Уявіть собі, що навкруги ніч, а в тій благословенній Богом місцині тільки чути спів нічних пташок, легенький подих вітру і слова щирої материнської молитви, в якій, плече до плеча, об'єднані сотні матерів, очі яких з надією звернені до Матінки Божої Неустанної Помочі. Здається, що то не зіроньки сяють у небесах, а тисячі Ангелів тримають у своїх руках свічки, споглядаючи з небесних висот.

При від'їзді на прощу чиказьку молитовну групу прочан поблагословив о. Роман. З молитвами, духовними піснями прочани вирушили до міста Юніонтаун де їх зранку зустріла і поселила в монастирських кімнатах для прочан сестра Марта. Кожен прочанин привіз зі собою свої потаємні думки, які приготував до щирої розмови з Матінкою Господньою через молитви.

Title Title 

 

В Юніонтауні наші матері зустрілися з прочанами з Нью-Йорка. Такі зустрічі завжди дарують нові враження, нові знайомства і підносять силу материнських молитов дуже високо, збагачують кожного духовно.

Title Title 

 

Цікаво послухати учасників прощі, їхні враження:

Леся, Нью-Йорк:

 

«Паломницька подорож до монастиря Матері Божої Неустанної Помочі - одне з тих місць, куди хочеться повертатися знов і знов. Сюди приїжджають багато людей, щоб зустрітися з Богом. Тут всі матеріальні думки відходять на задній план. А серце відкрите і налаштоване на розмову з Богом, на спілкування з Ним. Ця подорож залишиться в пам'яті надовго».

Марія, Нью-Йорк:

 

«Святе, намолене місце. Відчуваєш себе маленькою мурашкою у великому Божому світі. Додає сили Віри. Чекаю з нетерпінням на наступну зустріч».

Михайло, Нью-Йорк:

 

«Українці Чикаго, приїжджайте на прощі, як колись, ще і ще».

Леся:

 

«Я є далеко від своїх дітей. Жертвую прощу за здоров'я моїх дітей, внуків, невісток. Я щаслива, що при від'їзді з прощі отримала Благословення від Джорджа Волтера, відомого паломника світу. Я про нього багато чула, але ніколи не бачила. Дякую Богу за все!!!»

Наталя:

 

«Дуже люблю це місце. Душа відпочиває, а серце радіє, відчуваючи Святу Родину біля себе. Приїхавши сюди, бодай, один раз, уже ніколи не забудеш це місце. Хочеться повертатися знову і знову».

Людмила, Нью-Йорк:

 

«Я дякую Богові і Матері Божій Неустанної Помочі за ласки, радість, мир, спокій, які я отримала на цій чудовій прощі в Пенсильванії у сестер Василіянок».

Любов Телятинська, Чикаго:

 

«Я вдячна Богові за те, що змогла поїхати сама й організувати групу прочан на прощу. Ми всі отримали надзвичайно велике духовне піднесення, радість від спільних молитов, від знайомства з чудовими людьми з Нью-Йорка. Сила материнських молитов - надзвичайна».

 

Title Title 

 

Такі зустрічі завжди дарують велику радість, почуття єдності, дружби і ЛЮБОВІ.

Попросимо всі разом Господнього Благословення для всього українського народу, для рідної України, доброго проводу для наших церков. Всім нам - твердої Віри і ЄДНОСТІ, якої нам так бракує.

Єднаймося в наших молитвах.

В ЄДНОСТІ - НАША СИЛА!

Різдво Пресвятої Богородиці

Борис Ґудзяк: «Небезпечнішим за відхід від правди є сумнів чи заперечення, що істина взагалі існує»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers