rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Ryanair погрожує новим страйком у Німеччині

Ryanair погрожує новим страйком у Німеччині

 

Лоукостер Ryanair оголосив про плани нового 24-годинного страйку цього тижня. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на профспілку пілотів Cockpit.

«Профспілка Cockpit (VC) закликає пілотів Ryanair взяти участь у виробничій акції зі середи 12 вересня 2018 року, 3:01, до 13 вересня 2018 року, 2:59 (час берлінський - ред.)», - йдеться в повідомленні.

Заклик стосується близько 400 пілотів, які постійно працюють у Німеччині. Всі рейси, заплановані для вильоту з аеропортів ФРН протягом цього часу, будуть змінені. Профспілка висловила співчуття пасажирам і запропонувала їм сконтактуватися з представниками компанії, щоб дізнатися інформацію про рейси.

Перший свій страйк співробітники компанії провели 10 серпня. Як і минулого разу, предметом трудового спору є зарплати та умови праці пілотів найдешевшої авіакомпанії в Європі. За минулий місяць зрушень у процесі переговорів з роботодавцем не відбулося.

У серпні страйк, який провели спільно пілоти в Німеччині, Голландії, Бельгії і Швеції, зачепив 55 тисяч пасажирів, при тому, що було скасовано лише шосту частину всіх запланованих рейсів.

 

Польща сформує нову дивізію для захисту східного флангу НАТО

 

У Польщі буде створено нову механізовану дивізію зі штабом у місті Седльце, Мазовецького воєводства, поблизу Варшави.

На цьому під час відвідання міста Седльце з нагоди свята сухопутних військ Польщі наголосив міністр національної оборони РП Маріуш Блащак, - інформує польське оборонне відомство.

«Я прийняв рішення про створення нової дивізії польського війська, командування якої дислокуватиметься в місті Седльце», - заявив Блащак, додавши, що вона називатиметься 18-а механізована дивізія.

Дивізія складатиметься з трьох бригад: двох існуючих (1-ї танкової дивізії та 21-ї дивізії підхалянських стрільців), а також однієї нової, яку буде створено.

За словами Блащака, нова дивізія відповідатиме всім стандартам НАТО, а її завданням буде захист Польщі та східного флангу НАТО.

Міністр повідомив, що командувачем дивізії стане бригадний генерал Ярослав Громадзінський, а його офіційне призначення на посаду відбудеться 17 вересня.

Блащак зауважив, що дата не є випадковою, адже всі знають, що сталося 17 вересня 1939 року (напад СРСР на Польщу - ред.).

 

В ЄС заявляють, що Молдова не дотримується принципів правової держави

 

Рішення Верховного суду Молдови про невизнання підсумків голосування на виборах мера Кишинева, а також відсутність транспарентності при ухваленні рішення вислати з країни турецьких громадян, суперечать умовам імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Таку думку висловила керівник відділу політичних і економічних відносин Делегації ЄС у Молдові Урсула Паллаш під час презентації Звіту про реалізацію Угоди про асоціацію «РМ - ЄС», - повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Кишиневі.

«Незважаючи на досягнуті результати у сфері реформування банківської системи й енергетичного сектора, ситуація в Молдові залишається складною і вона не сприяє успішній імплементації Угоди про асоціацію з ЄС», - зазначила Паллаш.

За її словами, спостерігається певний регрес у сфері дотримання принципів правової держави і верховенства закону. Зокрема, Паллаш нагадала про недавнє рішення Верховного суду Молдови про скасування підсумків голосування на виборах мера Кишинева, а також про нетранспарентність при прийнятті Молдовою рішення про витурення з країни 7 турецьких громадян, що суперечить принципам поваги прав і свобод людини.

Особливу стурбованість вона висловила у зв'язку з відсутністю останнім часом відчутних результатів у розслідуванні справи про розкрадання понад мільярда доларів з банківської системи Молдови.

Паллаш звернула увагу і на те, що Молдова повинна приділяти більше уваги ефективності взаємодії влади країни з громадянським суспільством, що може істотно зміцнити демократичні принципи в країні.

 

Франція витратить 3,6 мільярда євро на оновлення військових супутників

 

Франція планує витратити 3,6 млрд євро на оновлення супутників, якими користується Міністерство оборони.

Про це в ефірі Europe 1 заявила міністр оборони Франції Флоренс Парлі.

«В законі про військове планування ми передбачили 3,6 мільярда євро на оновлення потенціалу оборонних супутників», - сказала Парлі.

Вона зазначила, що в рамках запуску нових супутників будуть передбачені камери відеоспостереження, «щоб просто знати, хто до нас наближається».

«Моя мета полягає не у війні і не в тому, щоб зробити з космосу простір війни. Моя мета - зробити нас здатними захистити себе», - заявила Парлі.

 

Італія може скоротити фінансування ООН через мігрантів

 

Уряд Італії може зменшити внески до Організації Об'єднаних Націй через суперечку щодо мігрантів.

Про це повідомляє ANSA з посиланням на міністра внутрішніх справ і віце-прем'єр-міністра Італії Маттео Сальвіні.

«Міністр внутрішніх справ і віце-прем'єр-міністр Маттео Сальвіні заявив у понеділок, що Італія розгляне скорочення фінансування ООН (через мігрантів - ред.)», - йдеться у повідомленні.

Сальвіні додав, що італійський уряд щороку переказує понад 100 мільйонів євро на рахунки ООН і тому вважає необхідним перевірити доцільність використання коштів.

Крім того, він заявив, що може також назвати багато країн, куди міжнародній організації краще було б відрядити моніторингову місію перед Італією.

Раніше новий верховний комісар ООН із прав людини Мішель Бачелет заявила, що організація хоче відрядити моніторингову місію до Італії через повідомлення про численні напади в країні на мігрантів африканського походження та ромів.

 

У столиці Зімбабве оголосили надзвичайний стан через холеру

 

У столиці Зімбабве Хараре оголосили надзвичайний стан після того, коли кількість загиблих від спалаху холери зросла до 20 людей, а кількість інфікованих перевищила дві тисячі осіб.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на міністра охорони здоров'я країни Обадію Мойо.

«У вівторок новий міністр охорони здоров'я Обадія Мойо повідомив, що у столиці Зімбабве Хараре оголошено надзвичайний стан через спалах холери, який забрав життя 20 людей та заразив понад дві тисяч осіб, які пили заражену воду», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Reuters, міським чиновникам десятиріччями не вдається забезпечити райони на окраїнах міста питною водою. Через це мешканці змушені пити воду з відкритих свердловин.

Зазначається, що найбільший спалах холери в країні стався у 2008 році. Тоді загинули понад чотири тисяч людей і 40 тисячам була надана медична допомога.

Раніше повідомлялося, що через спалах холери в столиці Зімбабве Хараре загинули 10 людей.

 

У підвалі театру Крессоні, під Міланом, знайшли скарб

 

Група археологів виявила в колишньому театрі Крессон у місті Комо, неподалік від Мілана, 27 монет, які, на думку дослідників, походять з часів Римської імперії.

Про знахідку повідомляється в прес-релізі на сайті Міністерства культурної спадщини, культурної діяльності і туризму Італії.

«Монети, які датуються приблизно V сторіччям нашої ери, були знайдені в підвалі будівлі в урні з талькохлорита. Дослідники вважають, що монети мають стосунок до пізньої Римської імперії, коли вона розкололася на східну і західну частини і зазнала нападу варварів», - йдеться у повідомленні.

Міністр Альберто Бонісолі заявив про те, що справжня культурна та історична цінність знахідки все ще не встановлена. На даний момент монети відправлені в реставраційну лабораторію для дослідження.

Нагадаємо, театр Крессон, який відкрився в 1870 і закрився в 1997 році, розташований неподалік від руїн форуму Комо - на давньоримській центральній міській площі, де вченим раніше вдалося знаходити інші історичні артефакти.

Раніше повідомлялося про те, що дослідники виявили в Помпеях гробницю молодої жінки, знахідка датується IV сторіччям до нашої ери. Вчені припускають, що гробниця належить маловивченій культурі самнитів, які жили в цьому регіоні до римлян.

 

Туреччина пустить туристів до унікального скельного монастиря

 

Наступного року туристи в Туреччині знову зможуть відвідати монастир Панагія Сумела, розташований на скелі.

Про це повідомляє Анадолу.

«Міністерство культури і туризму Туреччини планує вже наступного сезону відкрити для відвідування монастир Панагія Сумела - один зі знакових туристичних об'єктів Східно-чорноморського регіону країни», - йдеться в повідомленні.

За словами міністра культури і туризму Мехмета Ерсоя, територію навколо монастиря очищено від каменів і скель, які становлять небезпеку, бо можуть скотитися з обриву.

«Частину з них переміщено донизу. Після того, коли від каменів буде очищено внутрішню частину території монастиря, завершиться перший етап реставраційних робіт. Туристи зможуть прогулятися до самих воріт монастиря. На другому етапі, який припаде на зимовий період, планується завершити реставрацію стелі монастиря. Працюють альпіністи. Дуже небезпечна територія. Через дощі ремонтно-реставраційні роботи тривають дуже повільно. Все ж плануємо повністю закінчити всі реставраційні роботи вже взимку і відкрити монастир наступного сезону. Незабаром стане точно відомо», - зазначив міністр.

Влада сподівається, що після відкриття монастиря турпотік до регіону збільшиться.

Монастир Панагія Сумела, розташований у районі Мачка турецької провінції Трабзон, оточений неприступними скелями й приваблює місцевих й іноземних туристів в усі пори року. Збудований наприкінці IV-на початку V сторіччя на стрімкій кручі в долині Алтиндере на висоті 1 300 м над рівнем моря, комплекс складається з висіченого в крейдяній скелі головного храму на честь Пресвятої Богородиці, каплиці, келії, куховарні, школи, бібліотеки, підсобних приміщень й акведука.

Роботи з реставрації монастиря тривають з лютого 2016 року.

 

У Японії вперше за 26 років виявили свинячий грип, відмінний від африканського

 

Біля міста Гіфу, в центральній Японії, вперше за останніх 26 років було виявлено випадок свинячого грипу, який, проте, відрізняється від африканського.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву міністерства сільського господарства Японії.

«Грип, відмінний від африканського свинячого грипу, який з'явився спершу в Китаї, було зафіксовано на фермі біля японського міста Гіфу. Через це зупинено експорт свинини з країни», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, свинячий грип уражає свиней та кабанів і не є інфекційним для людей. Вперше новий вид цієї хвороби виявили на початку цього серпня в Китаї на 18 фермах у 6 провінціях.

Людей, котрі отруїли Скрипаля, «здав» інший російський агент

Лідери двох Корей провели перші переговори

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers