rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Людей, котрі отруїли Скрипаля, «здав» інший російський агент

На обвинувачених в отруєнні в Солсбері російських офіцерів ГРУ вийшли завдяки завербованому британською розвідкою російському агентові.

 

Про це повідомляє Daily Express з посиланням на джерела у британській розвідці.

«Російські військові агенти, які намагалися вбити Сергія та Юлію Скрипалів, були ідентифіковані завдяки нещодавно завербованому російському шпигунові», - йдеться у повідомленні.

За даними видання, «Аполлон» (кодове ім'я завербованого шпигуна) нібито працював у посольстві РФ в Римі, де збирав секретні дані про діяльність НАТО.

Зазначається, що коли британська розвідка вийшла на шпигуна, він заявив про бажання емігрувати внаслідок невдоволення політикою президента Росії.

«Аполлон» був вивезений до Великої Британії на початку квітня, де він надав МІ-6 «широкий спектр рутинної та конфіденційної інформації» про всесвітню шпигунську мережу Москви, а також впізнав передбачуваних учасників отруєння в Солсбері Олександра Пєтрова і Руслана Боширова.

Нагадаємо, 5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Сергія та Юлію Скрипалів у Солсбері. За словами прем'єр-міністра Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - Олександр Пєтров і Руслан Боширов - є офіцерами ГРУ.

Згідно з останніми повідомленнями британських ЗМІ, в справі про отруєння Скрипаля та його доньки є ще четверо неназваних підозрюваних, які входили до так званого загону «Чистильників».

Ryanair погрожує новим страйком у Німеччині

Лідери двох Корей провели перші переговори

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers