rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Релігія і політика \ США підтримують боротьбу України за автокефалію

Сполучені Штати Америки підтримують Україну в боротьбі за право мати єдину Українську Автокефальну Православну Церкву.

 

Про це під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком сказав посол США з особливих доручень з питань міжнародної релігійної свободи Семюель Браунбек, який перебуває в Україні з робочим візитом, - повідомляє прес-служба глави держави.

«Посол Браунбек запевнив, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності та за право мати єдину Українську Автокефальну Православну Церкву», - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, Порошенко наголосив, що релігійна свобода є невід'ємною частиною української ідентичності.

«Ми пишаємося, що маємо належний стан релігійної свободи в Україні, який гарантується Конституцією України та Законом України про свободу совісті і релігійні організації, а також традиційно високим рівнем толерантності, яка панує в українському суспільстві», - зазначив Петро Порошенко.

Президент ознайомив посла Браунбека з кроками, що здійснюються на шляху створення Української Автокефальної Православної Церкви. Президент подякував американській стороні за активну підтримку України у цьому процесі.

Президент також привернув увагу посла до численних свідчень жахливих порушень прав і свобод людини, зокрема, релігійної свободи, на окупованих Росією українських територіях. Співрозмовники наголосили на необхідності жорсткої відповіді на системні переслідування в окупованому Донбасі та Криму українських віруючих Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, представників інших віросповідань.

Нагадаємо, Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні. 19 квітня Верховна Рада підтримала це звернення.

Пізніше Порошенко заявив, що Вселенський патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

2 вересня на Архієрейському соборі в Стамбулі єпископи ухвалили рішення, що Вселенський патріархат може надавати автокефалію без будь-яких погоджень.

7 вересня Вселенський патріарх призначив в Україну двох екзархів у рамках підготовки до надання автокефалії Українській православній церкві.

 

Євстратій Зоря, архієпископ УПЦ КП: «Колись відкриються документи, як Моспатріархія готувала розкол Вселенського патріархату»

Синод Константинополя. Три дні, які змінили історію Української Церкви

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers