rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ЛЕГКА АТЛЕТИКА

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

 

Title  
 Фото ldufk.edu.ua 

Стрибун у висоту Андрій Проценко виграв турнір в Італії

Традиційно після чемпіонатів Європи або світу один із найулюбленіших турнірів легкоатлетів щорічно приймає італійське місто Роверето. Цього разу тут зібралося доволі зіркове сузір'я спортсменів, серед яких були і чемпіони континенту, і призери.

Серед лауреатів турніру й низка представників України. Зокрема, перемогу в секторі для стрибків у висоту відсвяткував випускник Львівського державного університету фізичної культури Андрій Проценко з Херсона, - повідомляє ldufk.edu.ua.

Не здобувши медалі на Євро-2018 у столиці Німеччини Берліні, Андрій Проценко у Роверето взяв планку на висоті 2,26 м. Такий же результат показали ще два атлети - кенієць Метью Саве й італієць Джанмарко Тамбері. Проте за спробами обоє поступилися українцю.

Додамо, що у цьому ж секторі для стрибків у висоту інший випускник ЛДУФК, львів'янин Дмитро Дем'янюк посів шосте місце з результатом 2,15 м.

У бігу на 400 метрів з бар'єрами впевнено перемогла срібна медалістка Берліна-2018 Анна Рижикова, показавши час 55,74 секунди.

Третьою фінішну лінію на 800-метрівці перетнула чемпіонка Європи Наталія Прищепа. Час українки - 2 хвилини 00,26 секунди. Перемогла француженка Реней Ламот - 1 хвилина 59,58 секунди.

Владислав Мазур у найкращій зі спроб стрибнув у довжину на 7,73 м і замкнув першу трійку. Переміг грек Мілтіадіс Тентоглу - 8,00 м.

БІАТЛОН

 

Артем Прима виграв «бронзу» ЧС-2018 у гонці переслідування

У Нове Мєсто (Чехія) чоловічою гонкою переслідування завершився чемпіонат світу з літнього біатлону 2018 року.

Завершальний старт змагань - чоловіча гонка переслідування на 12,5 км з чотирма вогневими рубежами - поповнив скарбничку збірної України бронзовою медаллю, - повідомляє офіційний сайт Федерації біатлону України.

Володарем «бронзи» став Артем Прима. Біатлоніст із Чернігова, який стартував після спринту сьомим, у суперечці за місце на п'єдесталі випередив на 6 секунд австрійця Патрика Якоба.

Переміг чех Ондржей Моравець, а «срібло» - у його співвітчизника Міхала Крчмаржа.

ВЕСЛУВАННЯ НА БАЙДАРКАХ І КАНОЕ

 

На ЧС-2018 українці здобули «бронзу» та «срібло»

У португальському місті Монтемор-у-Велью триває чемпіонат світу-2018 з веслування на байдарках і каное. Збірну України на головному старті сезону представляють 26 веслярів - 18 чоловіків і 8 жінок.

Серед них і чотири представники Львівського державного університету фізичної культури, а саме: випускник нашого вишу Віталій Вергелес, студент першого курсу Василь Чедрик та магістранти Тарас Міщук і Анастасія Горлова, яка 25 серпня зійшла на бронзову сходинку п'єдесталу пошани, - повідомляє ldufk.edu.ua.

Український екіпаж байдарки-двійки у складі Марії Кічасової-Скорик і Анастасії Горлової завоював «бронзу» чемпіонату світу-2018 у веслуванні на 200 метрів. У фінальному заїзді спринтерської дистанції наші дівчата вийшли вперед вже на старті, але за 50 метрів до фінішу німецький і новозеландський екіпажі наздогнали українок і, в підсумку, залишили наших дівчат із «бронзою» головного змагання сезону - 37,294 с (+0,137 с).

Зазначимо, що ця медаль стала першою для збірної України на чемпіонаті світу в Португалії і першою в кар'єрі спортсменок на світовій першості. У 2017 році вони стали чемпіонками Європи в Пловдиві, а на чемпіонаті світу-2017 в Рачіце не зуміли фінішувати.

Срібним призером світового форуму стала українська каное-четвірка у складі Юрія Вандюка, Андрія Рибачка, Олега Боровика та Едуарда Шеметила, яка відмінно стартувала в заїзді і йшла попереду на першій половині дистанції, але потім спортсмени дещо відстали. У підсумку, українські каноїсти стали срібними призерами на дистанції 500 м.

Зазначимо, що для Шеметила ця медаль є вже третьою нагородою чемпіонату світу. Минулого року в Рачіце він став бронзовим призером, а в 2015 році в Мілані завоював «срібло» в каное-четвірці на 1000 метрів. Своєю чергою, Вандюк, Рибачок і Боровик на чемпіонаті Європи-2018 завоювали «срібло», а четвертим в екіпажі на 500 м був Олександр Сивков. Це - їхня перша медаль чемпіонатів світу.

У фіналі світового форуму змагався й випускник ЛДУФК Віталій Вергелес, який разом зі своїм партнером Денисом Кемериловим у каное-двійці на спринтерській дистанції 200 метрів фінішував шостим.

Додамо, що магістрант нашого вишу Тарас Міщук разом із Дмитром Янчуком змагатимуться у каное-двійці на дистанції 500 метрів. А першокурсник ЛДУФК Василь Чедрик у парі з Віталієм Брезіцьким у байдарці-двійці вийдуть на старт двох дистанцій - 200 метрів та 500 метрів.

 

Українські паралімпійці - другі у командному заліку чемпіонату світу

Чотири медалі та друге загальнокомандне місце - такий доробок українських паралімпійців на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное.

Змагання проходили у португальському місті Монтемор-у-Велью. Наша команда виборола дві золоті, срібну та бронзову нагороди, - повідомили «Укрінформу» у прес-службі Мінмолодьспорту.

«Золото» для України здобули переможець Паралімпіади-2016 Сергій Ємельянов у змаганнях байдарочників (клас KL3) та параканоїстка Марина Мажула (KL1).

ТЕНІС

 

У новому рейтингу WTA Ястремська оновила особистий рекорд

Перша «ракетка» України Еліна Світоліна посідає сьоме місце в оновленому 27 серпня рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Еліна Світоліна, в активі якої 4555 очок, поступається в списку румунці Сімоні Халеп (8061), Кароліні Возняцкі з Данії (5975), американці Слоун Стівенс (5482), німкені Анжелік Кербер (5305), чешці Петрі Квітовій (4885) і француженці Каролін Гарсії (4725), - повідомляє btu.org.ua.

Киянка Леся Цуренко (1385) за тиждень опустилася на одну сходинку і посідає в рейтингу 36-е місце. Катерина Бондаренко (761) йде 87-ю, Катерина Козлова (757) - 88-ю.

Даяна Ястремська завдяки виходу до другого кола на турнірі в Нью-Хейвені зуміла оновити свій особистий рекорд, який встановила в середині липня (100-е місце). Ястремська, якій вдалося успішно пройти три раунди кваліфікації на Connecticut Open, а потім виграти в стартовому матчі в основі, піднялася одразу на шість позицій, тепер Даяна 98-а. Марта Костюк (472) - 131-а, Ангеліна Калініна (454) - 134-а.

 

Ангеліна Калініна пройшла у друге коло тенісного турніру US Open-2018

Українська тенісистка Ангеліна Калініна пробилася до другого раунду Відкритого чемпіонату США (US Open-2018) - завершального в сезоні турніру серії Grand Slam, який проходить у Нью-Йорку із загальним призовим фондом $53 млн.

У стартовому матчі Калініна зустрічалася з Катінкою фон Дайхманн із Ліхтенштейну. За рахунку 1:6, 7:6 (7:0), 5:2 на користь Ангеліни її суперниця відмовилася продовжувати зустріч, - повідомляє btu.org.ua.

У другому колі Ангеліна Калініна зіграє з чинною чемпіонкою US Open американкою Слоун Стівенс, посіяною під третім номером, яка обіграла росіянку Євгенію Родіну - 6:1, 7:5.

Нагадаємо, 21-річна Ангеліна Калініна, успішно подолавши кваліфікацію, вперше виступає в основній сітці турніру серії Grand Slam. Додамо, що Відкритий чемпіонат США в Нью-Йорку завершиться у неділю, 9 вересня.

БОКС

 

Василь Ломаченко 1 грудня боксуватиме з Хосе Педрасою з Пуерто-Рико

Пуерториканець Хосе Педраса переміг мексиканця Раймундо Бельтрана і відібрав у суперника чемпіонський титул WBO в легкій вазі.

Бій в американському Глендейлі тривав усі 12 раундів. При цьому, в 11-му раунді 37-річний Бельтран побував у нокдауні. Судді віддали перемогу 29-річному Педрасі - 117:110, 117:110 і 115:112, - повідомляє ukrinform.ua.

Нагадаємо, промоутер Василя Ломаченка Боб Арум повідомляв, що переможець бою Бельтран - Педраса підписав контракт на зустріч з українцем.

Очікується, що бій Василя Ломаченка з Хосе Педрасою відбудеться 1 грудня в Лос-Анджелесі.

 

Три британські міста претендують на бій Усик - Беллью

Промоутер Едді Гірн заявив, що у найближчі кілька тижнів буде підписано контракт на боксерський бій між британцем Тоні Беллью та українцем Олександром Усиком.

На проведення поєдинку претендують одразу три британські міста, - повідомляє XSsport.

«Поєдинок Тоні Беллью - Олександр Усик проходитиме у важкій вазі. Тоні хоче виграти чемпіонські пояси. Якою буде цінність цього бою? Гроші? Беллью сам сказав, що йому не потрібні гроші, а потрібні пояси. Наразі найбільш вірогідною датою можна назвати 10 листопада. Ми зробимо цей бій у Манчестері, Ліверпулі або, може, в Лондоні. Думаю, у найближчі кілька тижнів зможемо підписати контракт», - сказав Гірн.

Раніше в ЗМІ вже повідомляли, що бій Усик - Беллью відбудеться 10 листопада. Після цього поєдинку український боксер планує перейти у надважку вагу - понад 90,7 кг.

ФУТБОЛ

 

Огляд матчів шостого туру УПЛ 18/19

У неділю трьома поєдинками завершилася програма шостого туру чемпіонату України з футболу сезону-18/19 серед клубів Прем'єр-ліги.

«Зоря», як днем раніше «Динамо», теж відчула на собі всю складність насиченого графіку, коли доводиться вирішувати завдання паралельно у двох турнірах. Юрій Вернидуб у зустрічі з «Десною» між двома поєдинками з «Лейпцигом» у кваліфікації Ліги Європи, як і його колега з «Динамо» Олександр Хацкевич, вдався до ротації виконавців. Так, наприклад, гравець збірної України Олександр Караваєв з'явився на полі лише на 46-й хвилині. І так само, як і кияни, луганці не зуміли уникнути втрати очок, програвши на своєму полі «Десні», - пише офіційний сайт ФФУ.

Треба віддати належне чернігівській команді, яка вдруге в сезоні нокаутує учасника єврокубків. Раніше, у другому турі, дебютант елітного дивізіону розтрощив на виїзді «Маріуполь» - 4:1.

Що ж до самих маріупольців, вони після вильоту з Ліги Європи вже не обтяжені міжнародними справами. У відкритому протистоянні зі сусідами по таблиці з ФК «Львів» підопічні Олександра Бабича не зуміли покращити своє турнірне становище, розійшовшись миром з командою Юрія Бакалова. Новий наставник львів'ян проводив свій другий матч на чолі цієї команди і набрав з нею перший бал до турнірної таблиці.

Варто зазначити, що бразильський легіонер «Львова» Бруно у першому таймі не реалізував три відмінні нагоди забити, зокрема, не зумів переграти Худжамова, виконуючи 11-метровий. Але все-таки після перерви 9-й номер гостей досяг свого, забивши свій дебютний м'яч в Україні.

Ще в одному матчі «Арсенал-Київ» на виїзді переграв «Карпати». Італійський наставник киян Фабріціо Раванеллі здобув першу звитягу в чемпіонаті України, а його португальський колега Жозе Мораіш, який проводив свій другий матч на чолі львів'ян, поки що залишається без перемог.

Футбол. Чемпіонат України-18/19. Шостий тур

24.08.2018

«Олімпік» - «Шахтар» - 2:5 (1:4)

Голи: Марлос (11), Мораес (17, 33, 75), Степаненко (42) - Г. Пасіч (19), Данченко (76, автогол).

25.08.2018

ФК «Олександрія» - «Ворскла» - 2:0 (2:0)

Голи: Банада (15, 17)

«Чорноморець» - «Динамо» - 1:1 (0:0)

Голи: Грачов (84) - Русин (60).

26.08.2018

ФК «Маріуполь» - ФК «Львів» - 2:2 (0:1)

Голи: Піхальонок (49), Чурко (59) - Парамонов (45+2), Бруно (51)

Нереалізоване пенальті: Бруно (7, «Львів»)

Вилучення: Федорчук (90+4, «Маріуполь»).

«Карпати» - «Арсенал-Київ» - 1:2 (0:2)

Голи: Ербес (55) - Оріховський (27), Гринь (39).

Нереалізований пенальті: Карраскаль (52, «Карпати»)

Вилучення: Піріс (84, «Арсенал-Київ»).

«Зоря» - «Десна» - 0:2 (0:1)

Голи: Старенький (11), Безбородько (73).

Турнірне становище: «Шахтар» - 15 очок (після шести матчів), ФК «Олександрія» - 15 (6), «Динамо» - 13 (5), «Чорноморець» - 9 (6), «Зоря» - 8 (6), «Десна» - 7 (6), «Олімпік» - 6 (6), «Ворскла» - 6 (6), ФК «Львів» - 5 (6), «Карпати» - 5 (6), ФК «Маріуполь» - 4 (5), «Арсенал» - 4 (6).

Нагадаємо, зустріч третього туру «Маріуполь» - «Динамо» (Київ) перенесли на 26 вересня через участь обох клубів у єврокубках. 

Тренер «Зорі» Юрій Вернидуб: «Через тиждень життя покаже, хто пройде, а хто вилетить»

Олеся Крисюк: «Синці бувають майже після кожного спарингу»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers