rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Комунальники в Кременчуці розіграли закупівлю хлору за рекордними цінами між знайомими фірмами

КП «Кременчукводоканал» (Полтавська обл.) планує укласти угоду з ТОВ «Компанія «Хлортехвод» щодо закупівлі рідкого хлору за 2,75 млн грн.

 

Про це пише «Кремінь.Антикор» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Участь у торгах взяли три підприємства: АТ «Дніпроазот», ТОВ «Компанія «Хлортехвод» та ТОВ «Гіпохлорсервіс». Найнижчу ціну запропонував «Дніпроазот», який є безпосереднім виробником продукції, але його пропозицію було відхилено (не вказаний бенефіціар та відсутня сканкопія паспорта уповноваженого - «НГ».)

Інший конкурент - «Гіпохлорсервіс» - запропонував постачати хлор на рівні очікуваної вартості, а пропозиція «Компанія «Хлортехвод» була лише на 500 грн. нижчою. Саме з останньою фірмою мають намір укласти угоду комунальники.

Директором та засновником «Гіпохлорсервіс» є Гнойовий Сергій Вікторович. Раніше (2011-2015 рр.) він керував та був одним із засновників - ТОВ «Компанія «Хлорсистеми».

Контактні телефони цієї фірми збігаються з контактами переможця тендеру в його тендерній документації. Також обидві фірми зареєстровані в сусідніх офісах у Кременчуці.

Всі три згадані фірми є фігурантами кримінальної справи за підозрою у привласненні коштів при постачанні хлору комунальним підприємствам, зокрема, «Кременчукводоканалу».

Від «Наших грошей»:

Тендерною документацією передбачено, що хлор буде постачатися партіями за заявками водоканалу. Продукцію в контейнерах доправлятимуть у село Вільна Терешківка, що на відстані 15 кілометрів від Кременчука. Контейнери після використання будуть повернуті постачальнику.

Розрахунки показують, що 50 тонн рідкого хлору планують закупити по 54,99 тис. грн./т. 31 липня КП «Харківводоканал» закупило у ПАТ «Дніпроазот» рідкий хлор по 47 208 грн./т, без урахування перевезення.

У липні «Дніпроазот» подавав заяву в Антимонопольний комітет України на отримання дозволу продавати рідкий хлор по 31 тис. грн.

Нагадаємо, раніше «Дніпроазот» постачав рідкий хлор комунальникам, здебільшого, за посередництва інших приватних фірм. У червні він повідомив про припинення постачань і виробництва. Прийняте рішення пояснювали «значними збитками», які компанія зазнає через підвищення ціни на газ і «загальною ситуацією на ринку мінеральних добрив». Як повідомляла «Економічна правда», неофіційною версією причин припинення діяльності підприємства є політичний тиск з боку його власників. «Дніпроазот» контролює група «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. 9 липня працівники на мітингу в Кам'янському вимагали відновити роботу заводу, що, зрештою, і відбулося 20 липня.

Джерело: «Наші гроші»

«Південукргеологію» підозрюють у сплаті 2,5 мільйона фіктивним фірмам, документи яких загубилися

Працівниця Мін’юсту вимагала 200 тисяч гривень щомісяця за незакриття реєстраційного підприємства

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers