rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Богдан Ватраль: «Кредитна спілка «Самопоміч» створена українською громадою й існує, насамперед, для того, щоб служити громаді»

Президент і виконавчий директор Українсько-Американської Федеральної Кредитової Спілки «Самопоміч» Богдан Ватраль розповідає про роботу однієї з найуспішніших фінансових установ США.

 

- З кожним роком українців у США стає дедалі більше. Які послуги надає їм Кредитівка «Самопоміч»?

- Ми - кредитна спілка, і надаємо цілий спектр фінансових послуг: від сертифікатів, позик на житло до позик на промислову нерухомість та авто. Ми також відкриваємо кредитні картки, чекові рахунки. Це - такі ж приблизно фінансові послуги, які надають інші фінустанови. Проте, у багатьох випадках наші послуги є більш корисними для членів Кредитівки. Членство дає їм більше можливостей. Ми більше працюємо з нашим членами - щоб допомогти їм, аби вони були успішними. Адже їхній успіх сприятиме тому, щоб кредитна спілка й надалі росла і розвивалася.

- Пане Богдане, часто можна почути від українців, що «Самопоміч» - це банк, але йдеться про Кредитівку. Чи є суттєва різниця між банком та Кредитівкою?

- Банк має власників і працює на те, аби власники мали більше можливостей. Саме власники є акціонерами. Натомість, кредитна спілка не має акціонерів. Наші члени - це наша українська громада. Вони і є власниками цієї установи. Ми працюємо над тим, щоб допомогти нашим членам. Одночасно ми працюємо і над тим, аби допомогти організаціям, які є важливими для нашої громади. Ми допомагаємо нашим церквам, нашим молодіжним організаціям, нашим культурним структурам, школам, які розташовані тут, у Сполучених штатах, - у Чикаго та інших містах. Кредитна спілка, яка була створена українською громадою, існує, насамперед, для того, щоб служити українській громаді.

- Наскільки надійно застраховані вклади членів Кредитівки «Самопоміч»?

- Усі вклади застраховані федеральним урядом до $250 тисяч на кожного члена. Якщо ж ви маєте спільний рахунок, то він застрахований на $500 тисяч. Ви можете мати й значно більше, ніж $250 тисяч, проте, треба мати федеральне страхування.

Якщо поглянути на наш фінансовий звіт, ми є однією з найбільш потужних фінансових установ у Сполучених Штатах. Наш капітал становить 20% від наших активів. Це - кошти, які ми відкладали, аби забезпечити роботу установи для членів нашої громади. Якщо порівнювати нас з іншими фінустановами, то наша установа є найбільш стабільною.

- Одним з основних видів діяльності нашої громади є транспортний та будівельний бізнес. Що саме відрізняє роботу Кредитівки у сфері кредитів від аналогічних послуг американських банків?

- Через те, що ми працюємо з меншою кількістю людей, ми можемо надати досить корисні фінансові послуги. Даємо позики на будівлі - так звані construction loans; на комерційну та приватну нерухомість, а також на купівлю авто.

- На ринку іпотечного кредитування працюють дуже багато брокерів, банків та фінансових установ. У чому ж полягає перевага Кредитівки «Самопоміч»?

- На мою думку, громаді більш корисні наші відсотки, наше обслуговування.

- Розкажіть, будь ласка, трішки про ту допомогу, яку надає Кредитівка українським громадським організаціям, школам, церквам та й, загалом, усій українській громаді.

- Кілька років тому ми створили фундацію, мета якої - допомагати нашій українській діаспорі. Наша фундація має $20 млн активів. Це означає, що $600 тисяч на рік фундація роздає українській громаді, аби допомогти їй. Ще додатково ми, як кредитна спілка, підтримуємо наші радіопередачі, наші газети, наші громадські зустрічі, концерти, фестивалі у Чикаго та Нью-Джерсі.

- Які плани на майбутнє має Кредитівка?

- Кредитна спілка у Детройті та Воррені (штат Мічиган) з'єдналися з нашою кредитною спілкою. Це була кредитна спілка, що має 3500 членів, $77 млн в активах та $10 млн - у капіталі. Тепер ми маємо три філії в Мічигані (у Детройті), маємо три філії у Нью-Джерсі і 4 філії в Іллінойсі. Тож, кредитна спілка має 10 бюро. Ми обслуговуємо наших членів за останнім словом техніки - люди не мусять іти до кредитної спілки, практично більшість операцій можна проводити дистанційно. Члени нашої Кредитівки можуть відкривати депозити і здійснювати багато інших фінансових операцій просто у телефонному режимі. Ми маємо ті самі технічні и фінансові можливості, що й інші фінансові установи. Тож, нас можна порівняти зі сучасною потужною кредитною спілкою. На сьогоднішній день ми маємо понад 24 тисячі членів, а наші активи складають $550 млн.

Хотів би запросити наших членів і громаду в Детройті на громадську зустріч у культурному осередку на Ryan Road. Захід відбудеться 23 вересня, о 1 год. Просимо всіх завітати до нас.

Ми даватимемо полуденок, будуть сюрпризи,  люди матимуть можливість виграти $100 на їхній рахунок у нашій кредитній спілці. Ми також проситимемо представників української громади, аби вони розповіли, чим є наша кредитна спілка, як ми працюємо з 1951 року і як будемо працювати у майбутньому.

Ми також матимемо зустріч у Вашингтоні. Важливо, щоб ми співпрацювали з українським посольством, з американськими конгресменами, сенаторами, аби підкреслити, що ми - українські установи, які є частиною американського життя у Сполучених Штатах. Бо ми підтримуємо американську демократію. І ми б хотіли, аби американці знали, що ми є дуже прихильні до життя тут, у Сполучених Штатах, до тих можливостей, що вони мають тут. Ми б хотіли, щоб і Україна так розвивалася. Щоб люди в Україні мали такі самі можливості. Ми постійно працюємо над тим, щоб Сполучені Штати підтримували Україну. Щоб і Україна також мала можливість так розвиватися.

- Насамкінець - привітання та побажання для української громади.

- Я би хотів побажати нашій громаді тут, у Сполучених Штатах, щоб вона святкувала день Незалежності, щоб допомагала нашим братам на Батьківщині, аби Україна далі розвивалася. Ми бажаємо людям в Україні, щоб вони працювали, щоб було кращим життя їхніх дітей, їхніх друзів. Щоб Україна розвивалася так, як розвиваються Сполучені Штати. Не можна згубити довір'я! Треба працювати для добра, щоб Україна розвивалася як незалежна могутня країна!

Дякуємо вам, пане Богдане, за розмову!

Розмовляв Дмитро Петрук

 

Йосип Розенберг: «Authorized User – це інструмент, що дозволяє новачкові створити кредитну історію, як і в людини, яка працює з кредитом 10 років»

«Mate Vaman» – хутро і взуття, стильно і зручно! Успiшний старт у новому сезонi!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers