rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ПЛАВАННЯ

ПЛАВАННЯ

 

Паралімпійська збірна України виграла командний медальний залік Євро-2018

У Дубліні, столиці Ірландії, закінчився чемпіонат Європи-2018 із плавання серед паралімпійців, який проходив з 13 до 19 серпня.

Збірна України загалом виграла 106 медалей, з яких - 33 золоті, 44 срібні і 29 бронзових, - повідомляє tribuna.com.

Цей результат виявися найкращим серед усіх команд на чемпіонаті Європи-2018 з плавання в Дубліні. Другу сходинку посіла паралімпійська збірна Італії, в якої 28 золотих нагород, 23 срібні і 21 бронзова. На третьому місці розташувалася збірна з Великої Британії - 20 золотих, 18 срібних, 17 бронзових.

Найбільшу кількість медалей Україні принесли Єлизавета Мерешко (п'ять золотих та три срібні), Ярослав Денисенко (п'ять золотих і дві срібні), Максим Кріпак (чотири «золота» і три «срібла»).

Додамо, що, загалом, у Дубліні на п'єдестал пошани підіймалися спортсмени з 27-ми країн Старого Світу.

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

 

Українці вибороли 4 «золота» на турнірі в Естонії

Минулого вікенду українці виступили на кількох міжнародних турнірах і на одному з них здобули 4 перемоги.

Українські спортсмени вибороли 4 «золота» на легкоатлетичному турнірі в Пярну (Естонія), який проходив 19 серпня. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Олександр Соколов виграв забіг на 100 м, його час - 10,40 с. У змаганнях з бігу на 300 м Олексій Поздняков виборов «срібло» з результатом 33,93 с.

Тетяна Мельник оформила золотий дубль. Вона виграла 300 м (37,10 с) і зовсім нетипові для себе 100 м (11,68 с). Щоправда, на 100-метрівці вітер перевищував допустиму норму - +2,1 м/с. Ці ж дистанції долала й Анастасія Бризгіна. Вона показала другий (39,17 с) і третій (12,19 с) результати відповідно.

Христина Гришутіна з результатом 6,61 м виграла змагання зі стрибків у довжину.

На змаганнях у Гетеборзі (Швеція) 18 серпня Ганна Красуцька виборола «бронзу». Українка замкнула першу трійку з потрійного стрибка з результатом 13,73 м.

ДЗЮДО

 

На етапі Кубка Європи-2018 українці завоювали шість нагород

У столиці Білорусі, Мінську, завершився ще один етап Кубка Європи з дзюдо сезону 2018 року. В активі українців - шість нагород.

Срібним призером Кубка Європи став одесит Олександр Крук (вагова категорія до 90 кг), який у фіналі поступився Вікторові Кляусову з Білорусі.

«Бронзу» завоювали кременчужанин Каро Марандян (до 66 кг), Данило Гуцол з Бердянська (до 90 кг), Станіслав Бондаренко із Запоріжжя (понад 100 кг), львів'янка Василина Кириченко та Анастасія Сапсай з Черкас (обидві - понад 78 кг), - повідомляє Укрінформ.

Додамо, що наступний етап Кубка Європи 2018 року відбудеться 6-7 жовтня в Глазго (Велика Британія).

ВОЛЕЙБОЛ

 

Жіноча збірна України здобула другу перемогу у відборі на Євро-2019

Національна жіноча збірна України з волейболу здобула другу перемогу поспіль зі старту відбірного турніру до чемпіонату Європи-2019.

Українські волейболістки впевнено обіграли на виїзді у трьох сетах збірну Чорногорії - 25:18, 25:14, 25:17, - повідомляє офіційний сайт Федерації волейболу України.

Наша команда набрала шість очок і зрівнялась по цьому показнику з фаворитом групи - збірною Греції.

Тепер у збірної України два ключові поєдинки саме проти Греції. У середу, 22 серпня, наші дівчата грають вдома, а в суботу, 25 серпня, - на виїзді.

ТЕНІС

 

Ястремська виграла перший матч на турнірах серії WTA Premier

18-річна українська тенісистка Даяна Ястремська впевнено подолала перше коло турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) серії Premier (Connecticut Open) в Нью-Хейвені (США) з призовим фондом $799 тис. Протистояння з 36-ю «ракеткою» світу американкою Даніель Коллінс тривало 1 годину 5 хвилин і закінчилося з рахунком 6:0, 6:3. Путівку до чвертьфіналу у другому раунді змагань Ястремська розіграє з 5-ю «сіяною» - німкенею Юлією Гьоргес (№ 9 WTA).

Ястремська, зокрема, зазначила, що під час матчу проти Даніель Коллінс намагалася стримувати свої емоції і боротися за кожний м'яч.

«Я така схвильована. Це так чудово - грати на такому корті. Не очікувала, що вперше ви правильно скажете мої ім'я та прізвище, дякую. На центральному корті я грала востаннє дуже давно. Це - божевільні емоції, сподіваюся, що і наступний свій матч тут зіграю. У мене був план на гру перед матчем, але коли я вийшла на корт, то весь план, який залишився, - це боротися за кожен м'яч. Я так нервувала, але потрібно було залишатися спокійною, мені ж нема чого втрачати. Перехід у професійний тур дуже важкий, це зовсім інше порівняно з юніорами. Але для цього я тяжко працювала, моя мета - ввійти до топ-50», - цитує Ястремську БТУ.

Цього року Даяна Ястремська вже зіграла в основі турнірів WTA в Акапулько і Чарльстоні.

Хардовий турнір Connecticut Open - WTA Premier із призовим фондом 799 тис. доларів розпочався в Нью-Хейвені 20 серпня і триватиме до 25 серпня.

 

Цуренко обіграла росіянку Макарову і вийшла до 1/4 фіналу турніру в Цинциннаті

Друга «ракетка» України Леся Цуренко виграла третій матч поспіль на престижному турнірі Жіночої тенісної асоціації (WTA) серії Premier 5 (Western & Southern Open) в Цинциннаті (США) з призовим фондом $2,875 млн.

За вихід до 1/4 фіналу змагань Леся Цуренко за 1 годину 53 хвилини здобула перемогу над росіянкою Катериною Макаровою - 7:6 (7:5), 6:2, - повідомляє btu.org.ua.

 

У рейтингу WTA Світоліна - сьома, а Цуренко піднялася на дев'ять рядків

Перша «ракетка» України Еліна Світоліна посідає сьоме місце в оновленому 20 серпня рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Еліна Світоліна, в активі якої 4555 очок, поступається в списку румунці Сімоні Халеп (8061), Кароліні Возняцкі з Данії (5975), американці Слоун Стівенс (5482), німкені Анжелік Кербер (5305), чешці Петрі Квітовій (4840) і француженці Каролін Гарсії (4725), - повідомляє «Укрінформ».

Водночас, киянка Леся Цуренко (1365) за тиждень піднялася на дев'ять рядків і тепер посідає в рейтингу 35-е місце. Катерина Бондаренко (777) йде 86-ю, Катерина Козлова (757) - 88-ю.

На початку другої сотні списку WTA - Даяна Ястремська (609), в якої 104-а позиція. Марта Костюк (472) - 133-я, а Ангеліна Калініна (454) - 136-а.

БОКС

 

Наступний бій Василя Ломаченка відбудеться 1 грудня в Лос-Анджелесі

Промоутер українського чемпіона Боб Арум розповів, коли і де відбудеться наступний поєдинок Василя Ломаченка.

«Він відбудеться 1 грудня. Місцем проведення, найімовірніше, буде арена «Форум» у Лос-Анджелесі», - цитує Арума SportArena.

Український чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко в даний момент проходить відновлення після операції на плечі, яке він травмував у переможному бою проти Хорхе Лінареса.

Через травму українця зірвався його об'єднавчий бій проти Рея Бельтрана, який був запланований на 25 серпня.

Замість цього Бельтрану доведеться битися з Хосе Педраса Гонсалесом, а вже переможець цього бою зустрінеться з Ломаченком.

Бій за звання чемпіона WBO дозволить Ломаченку зібрати два чемпіонські титули в легкій вазі і відкриє шлях до мегапоєдинку проти Майкі Гарсії за чотири чемпіонські пояси і титул абсолютного чемпіона світу.

 

Дерев'янченко проведе бій за титул IBF 27 жовтня в Нью-Йорку

Сергій Дерев'янченко і Брендон Джейкобс дуже близькі до укладання угоди з приводу бою за вакантний пояс чемпіона світу в середній вазі за версією IBF.

Як повідомляє sportarena.com, бій буде транслюватися в США по каналу HBO. За інформацією видання, бій відбудеться 27 жовтня в Нью-Йорку на легендарній арені Медісон Сквер Гарден.

Цю дату спочатку вибрали команди обох боксерів, але ще два тижні тому поєдинок могли перенести на 10 листопада.

Титул за версією IBF став вакантним після того, коли Геннадій Головкін з Казахстану відмовився від його захисту проти обов'язкового претендента українця Сергія Дерев'янченка. Джейкобс перебуває в рейтингу цієї організації на третьому місці, але саме він вийде проти першого в рейтингу Дерев'янченка, оскільки друга позиція IBF вакантна.

 

Хегай і Голуб здобули перемоги на профі-рингу

Непереможний український боксер другої найлегшої ваги Арнольд Хегай здобув переконливу перемогу нокаутом над Мудде Робінсоном Нтамбі з Уганди.

Бій не тривав і двох раундів. У другій трихвилинці після третього нокдауну угандійця рефері зупинив поєдинок, - повідомляє «Укрінформ».

Тепер у Хегая стало 13 перемог (9 - нокаутом) і 1 нічия.

Нагадаємо, що до кар'єри у професійному боксі Арнольд провів понад 30 поєдинків за правилами тайського боксу, є чемпіоном світу та Європи, багаторазовим переможцем чемпіонату України.

Інший українець - Іван Голуб - у напівсередній вазі переміг у США одноголосним рішенням суддів 43-річного американця Ланардо Тайнера і здобув титул World Boxing Council United States (USNBC). Рахунок суддівських нотаток - 100:90, 100:90, 99:91.

На рахунку Івана 15 перемог (12 - нокаутом) та 1 поразка.

ФУТБОЛ

 

5 тур УПЛ: динамівці 9-й раз починають сезон з чотирьох перемог

П'ятий тур чемпіонату України з футболу серед команд Прем'єр-ліги сезону-18/19 завершився поєдинками у Запоріжжі і Полтаві.

Футболісти луганської «Зорі» та донецький «Олімпік» зіграли без голів - 0:0, а «Ворскла» здобула вольову перемогу над ФК «Маріуполь» - 2:1, - повідомляє офіційний сайт ФФУ.

У «Ворскли» відзначився Владислав Кулач (29-а хвилина) та автор автогола Павло Полегенько, який забив м'яч у ворота «Маріуполя» на 88-й хвилині. У приазовців гол у свій актив записав Руслан Фомін (2:1).

Результати інших матчів туру:

ФК «Арсенал-Київ» - «Чорноморець» (Одеса) - 1:1;

голи: Олексій Майданевич (25-та хвилина) - Руслан Бабенко (36);

ФК «Львів» - «Шахтар» - 0:2;

голи: Марлос (21), Сергій Болбат (90);

«Динамо» (Київ) - ФК «Олександрія» - 1:0;

гол: Віктор Циганков (68);

«Десна» (Чернігів) - «Карпати» (Львів) - 2:2;

голи: Денис Безбородько (22), Денис Фаворов (42) - Денис Мірошниченко (58), Аді Меремич (80).

Турнірне становище:

«Динамо» - 12 очок (після 4-х матчів), «Шахтар» - 12 (5), «Олександрія» - 12 (5), «Чорноморець» - 8 (5), «Зоря» - 7 (5), «Олімпік» - 5 (5), «Карпати» - 5 (5), «Десна» - 4 (5), «Львів» - 4 (5), «Ворскла» - 3 (5), «Маріуполь» - 3 (4), «Арсенал» - 1 (5).

Нагадаємо, зустріч третього туру ФК «Маріуполь» - «Динамо» (Київ) перенесли на 26 вересня через участь обох клубів у єврокубках.

Українська Прем'єр-Ліга, опитавши фахівців експертної ради, визначила найяскравішого футболіста з усіх, які взяли участь у матчах п'ятого туру Чемпіонату України сезону-18/19.

До складу експертної ради ввійшли Сергій Нагорняк, Геннадій Орбу, Йожеф Сабо, Степан Юрчишин, Анатолій Чанцев, Ігор Яворський, Артур Валерко, Віктор Грачов, Олександр Денисов, - повідомляє upl.ua.

За підсумком голосування перемогу здобув півзахисник «Динамо» Віктор Циганков, який у матчі з «Олександрією» забив єдиний м'яч. Він на один бал випередив нападника полтавської «Ворскли» Владислава Кулача.

А от наставник полтавської «Ворскли» Василь Сачко став найкращим тренером п'ятого туру чемпіонату України-18/19 з футболу серед клубів Прем'єр-ліги.

Такий висновок зробили експерти Всеукраїнського об'єднання футбольних тренерів, - повідомляє прес-служба організації.

«Після дуже непростої з психологічної точки зору поразки від «Шахтаря» на полтавську команду чекав не менш відповідальний матч проти «Маріуполя». Ворскляни зуміли показати волю до перемоги - 2:1. Сачко мав кілька серйозних викликів. По-перше, через травму був змушений ще на початку гри замінити Чеснакова на Даллку. По-друге, шукав потрібного гравця в атаці - Коломойця змінив на Кареку. Маючи кілька «больових точок», що засвідчив непростий перший тайм, штаб оперативно зреагував на виклики гри і зробив своєчасні зміни. Перемога має надихнути «Ворсклу» на подальші звершення, що особливо важливо для підготовки до єврокубків», - зазначається у повідомленні.

 

Португалець Жозе Мораіш - новий головний тренер ФК «Карпати»

Новим головним тренером «Карпат» став відомий португальський спеціаліст Жозе Мануель Феррейра де Мораіш - багаторічний асистент Жозе Моуріньо.

Разом з ним Жозе Мораіш працював у «Порто», «Інтері», «Реалі» та «Челсі», де неодноразово вигравав національні чемпіонати і міжнародні трофеї, зокрема, Лігу чемпіонів, - повідомляє Інформаційний центр ФК «Карпати».

Жозе Мораіш народився 27 липня 1965 року. Протягом ігрової кар'єри він виступав за «Уніан Лейріа», «Атлетіку» з Порто та «Пенафієлі».

Тренерську діяльність новий коуч «Карпат» розпочав з молодіжкою «Бенфіки». Як головний тренер Жозе Мораіш працював з «Аль-Шабабом» (Саудівська Аравія), турецьким «Антальяспором», грецьким АЕК та англійським «Барнслі».

 

Вероніка Любінець: «Фортуна посміхається найсильнішим»

Один у полі Вербич

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers