rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Британія хоче координувати санкції зі США та Європою

Британія хоче координувати санкції зі США та Європою

 

Світовий демократичний порядок під загрозою, і Захід повинен об'єднатися для боротьби з внутрішніми і зовнішніми ворогами, серед яких перший - Росія під керівництвом Володимира Путіна.

З таким посланням глава британського МЗС Джеремі Гант вирушив у вівторок у свою першу поїздку в США, - пише BBC.

У Вашингтоні Гант виступить у спонсорованому конгресом Інституті світу і закличе союзників не руйнувати, а зміцнювати спільні інститути. Як випливає з тексту промови, поширеного Форін-офісом перед візитом, він запропонує Євросоюзу, з якого Великобританія виходить у березні наступного року, підтримати нові американські санкції проти Росії.

«Сьогодні Велика Британія просить своїх союзників піти далі. Ми закликаємо Європейський Союз зробити так, щоб санкції проти Росії мали всеосяжний характер, і продемонструвати, що ми дійсно стоїмо пліч-о-пліч зі США», - йдеться у промові.

Європа запровадила серію санкцій проти Росії за анексію українського Криму і підтримку окупантів на сході цієї країни, але США обійшли Старий Світ у масштабах і приводах для санкцій.

«Держави на зразок Росії постійно зневажають усталені правила взаємодії на міжнародній арені. Подібна агресивна і ворожа поведінка загрожує світовому порядку і нашій безпеці. Звичайно, варто «будувати мости» з Росією, але треба сказати прямо: в результаті російської зовнішньої політики, що проводиться під керівництвом президента Путіна, світ став значно небезпечнішим», - йдеться у промові Ганта.

Нагадаємо, у серпні Держдепартамент США оголосив про нові обмеження - вже у зв'язку з отруєнням Сергія та Юлії Скрипалів у британському Солсбері. США посилаються на закон 1991 року, що вимагає прийняття відповідних та ефективних санкцій проти будь-якої країни, яка використовувала хімічну зброю». В Європі такого закону немає, як немає і єдності в питанні санкцій проти Росії за застосування на території Великобританії отруйної речовини типу «Новичок».

 

Прем'єр Австралії уникнув відставки попри недовіру свого кабінету

 

Малкольм Тернбулл залишився на посаді прем'єр-міністра Австралії після того, коли йому висловили недовіру члени його ж кабінету.

Про це повідомляє портал news.com.au.

«Надзвичайно важко зрозуміти, як Малкольм Тернбулл може відновитися після цього», - прокоментували результати голосування австралійські ЗМІ.

Проблеми всередині Ліберально-національної коаліції є перманентними, однак останнім часом загострилися на тлі запропонованої нещодавно Тернбуллом енергетичної політики. Однопартійці звинувачували Тернбулла, що він веде партію до поразки, оскільки 38 разів поспіль результати опитування громадської думки засвідчили, що люди надають перевагу опозиційній Лейбористській партії.

Щоб зняти напруження, Тернбулл на засіданні коаліції заявив, що якщо хтось хоче сісти у крісло прем'єр-міністра, він готовий поступитися місцем. Виклик прем'єру кинув міністр внутрішніх справ Піттер Даттон. Однак під час голосування поступився Тернбуллу з результатом 35 проти 48 голосів.

За інформацією ЗМІ, Тернбулл запропонував Даттону залишитися на посаді, однак той оголосив про відставку, оскільки, згідно з австралійським законодавством, якщо член кабінету міністрів бажає висловити протест проти рішення уряду, він зобов'язаний піти з уряду.

Експерти розцінили перемогу Тернбулла як короткотермінову, наголосивши, що йому важко буде зробити перестановки в уряді з членів партії, яка його не підтримує.

Очікується, що прем'єр може оголосити дострокові вибори, хоча формально Тернбулл заперечив таку можливість.

Парламентські вибори в Австралії заплановані на 2019 рік.

 

Російський суд відхилив апеляцію Telegram проти ФСБ

 

Верховний суд Росії відмовився скасувати розпорядження ФСБ, за яким месенджер зобов'язаний надати ключі для розшифрування повідомлень користувачів на першу вимогу спецслужби.

Документ розміщений на сайті правозахисної організації «Агора».

У документі, ухваленому 9 серпня, йдеться, що до інформації, необхідної для декодування повідомлень, федеральні закони не обмежують доступ. Вона не охороняється Конституцією, тому що не становить таємниці листування і повідомлень, - вважають у суді, а наказ ФСБ не визначає порядок отримання відомством інформації, що становить таємницю, яка охороняється конституцією, і порядок отримання доступу до неї. Тому на доступ до неї ФСБ жодних додаткових обмежень не має.

Керівництво Telegram відмовляється виконувати цю вимогу, посилаючись на Конституцію Росії, яка гарантує таємницю листування, телефонних перемовин, поштових, телеграфних та інших повідомлень. У суді докази компанії назвали «необґрунтованими».

Як повідомлялося, 13 квітня Таганський суд Москви виніс рішення про заборону Telegram за відмову надати ФСБ ключі шифрування повідомлень користувачів. Блокування почалися 16 квітня. Оскільки сповісник почав використовувати для їх обходу сервери американських компаній Amazon і Google, Роскомнагляд почав обмежувати до них доступ. Заблокованими виявилися майже 20 мільйонів адрес. При цьому, сам Telegram продовжує працювати.

На початку серпня Генеральна прокуратура Росії заявила, що не давала Роскомнагляду дозвіл на обмеження доступу до мільйонів IP-адрес для блокування месенджера Telegram.

 

Сальвадор розірвав дипломатичні відносини з Тайванем

 

Сальвадор розриває дипломатичні відносини з Тайванем, який де-юре є провінцією КНР.

Про це заявив президент Сальвадору Санчес Серен під час телевізійного звернення до мешканців країни, - повідомляє агентство Reuters.

«Ми впевнені, що це крок у правильному напрямку, який відповідає принципам міжнародного права у міжнародних відносинах та неминучим тенденціям нашого часу», - сказав він.

За словами Серена, тепер Сальвадор буде налагоджувати зв'язки з Китаєм. Міністр закордонних справ Китаю підтвердив встановлення дипломатичних зв'язків зі Сальвадором.

«Я впевнений, що мешканці Сальвадору відчують теплоту і дружбу китайського народу й отримають відчутні вигоди від співпраці з Китаєм», - зазначив він.

Зі свого боку, глава МЗС Тайваню Джозеф Ву заявив, що його країна не бажає продовжувати змагання за гроші з Китаєм.

На сьогодні Тайвань має офіційні відносини лише зі 17 країнами світу, багато з яких - менш розвинені країни Центральної Америки та Тихого океану, такі, як Беліз та Науру.

Тайвань - острів у Тихому океані, розташований на відстані 150 км від східної частини материкового Китаю. Тайвань і навколишні острови контролюються частково визнаною Китайською Республікою, через що цю державу часто називають просто «Тайвань». Свої права на острів заявляє КНР, з точки зору якої Тайвань входить в однойменну адміністративну одиницю КНР.

 

У Швеції через птаха розбився винищувач

 

На півдні Швеції розбився винищувач після зіткнення з птахом.

Про це повідомляє The Local з посиланням на ВПС Швеції.

«ВПС Швеції повідомили, що один з винищувачів типу Jas Gripen розбився за кілька кілометрів на північ від міста Роннебю, в районі Блекіне, після зіткнення з птахом», - йдеться у повідомленні.

За словами речника ВПС Йохана Люндберга, пілот залишився живим. Він додав, що наразі розслідуються обставини самого інциденту.

Як зазначає The Local, сигнал тривоги було подано о 9:41 після того, коли очевидець побачив, що винищувач пролітає на низькій висоті, а потім вгору піднявся дим.

 

Влада Італії оштрафує компанію-оператора через руйнування мосту в Генуї

 

Італійський уряд визначається зі штрафними санкціями, які можуть бути застосовані проти компанії Atlantia після руйнування автомобільного мосту в Генуї.

Про це заявив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте, - повідомляє агентство Reuters.

«Цей документ (про санкції - ред.) лежить у моїй сумці протягом останніх кількох днів», - сказав Конте.

Підрозділ компанії Atlantia під назвою Autostrade є оператором мосту в Генуї, через руйнування якого загинули 43 людини.

За словами Конте, 500 мільйонів євро, запропонованих Atlantia для надання допомоги жертвам катастрофи, не надто велика сума. «Вони можуть збільшити її в 4-5 разів», - сказав він.

На запитання, чи планує уряд націоналізувати сектор концесій автошляхів, Конте сказав, що уряд вивчає найкращий спосіб задоволення суспільних інтересів.

Він сказав, що Рим уже отримав альтернативні пропозиції Atlantia щодо відновлення мосту.

Як повідомлялося, 14 серпня в Генуї впала частина автомобільного мосту: внизу, під зруйнованим мостом, опинилися близько 40 автомобілів, внаслідок чого загинули 43 особи.

Італійський уряд наступного дня запровадив режим надзвичайного стану в Генуї терміном на рік, що дасть змогу виділити зі спеціального фонду надзвичайних ситуацій перші кошти на подолання наслідків катастрофи, - п'ять мільйонів євро.

Розпочато розслідування щодо компанії Autostrade per l'Italia, яка обслуговувала міст.

Міст Моранді побудували наприкінці шістдесятих років минулого сторіччя. Останнім часом на споруді проводилися ремонтні роботи.

 

Французькі винороби починають збирати виноград на шампанське

 

У Франції раніше на два тижні від запланованого часу починають збирати врожай винограду на шампанське. Цього року урожай має бути дуже багатим.

Про це повідомляє RFI.

«Чудовий стан винограду та ідеальні погодні умови змусили почати збір урожаю раніше», - йдеться в заяві регіонального комітету регіону Шампань.

Винороби повідомили, що збір врожаю винограду для виготовлення шампанського почався в понеділок, приблизно на два тижні раніше, ніж зазвичай, і прогнозують «дуже хороший» урожай.

Близько 120 тисяч сезонних робітників вручну збирають виноград для шампанського, працюючи в декількох селах південної частини виноробного регіону Шампань - Кот де Бар.

Дехто з виноробів почав збирати врожай ще минулої п'ятниці, побоюючись «перетримати» ягоди, які можуть втратити свої найкращі властивості.

 

Збій табло в лондонському аеропорту: розклад рейсів писали маркером на дошках

 

Пасажири лондонського аеропорту Гатвік у понеділок змогли повернутися в «доелектронні» часи через вихід з ладу цифрових табло, які повідомляють про виліт рейсів.

Про це повідомляє Sky News.

«Співробітники аеропорту Гатвік змушені були писати інформацію про вильоти рейсів на дошках, після того, коли відмовили технічні екрани», - інформує ЗМІ.

Люди в пошуках інформації про свої літаки юрмилися перед дошками, на яких співробітники намагалися червоними маркерами оновлювати дані, стираючи старі.

Електронні табло вийшли з ладу в обох терміналах - Північному і Південному. Керівництво аеропорту вибачилося перед пасажирами, пообіцявши якнайшвидше усунути несправність, і запропонувало уважно слухати оголошення.

Деякі пасажири висловлювали невдоволення, оскільки нерідко приходили до неправильно вказаних гейтів. Були навіть ті, хто пропустив свій рейс. Інші, навпаки, хвалили співробітників, які з усіх сил намагалися оперативно оновлювати інформацію.

За технічний стан цифрових табло в Гатвіку відповідає компанія Vodafone.

У Румунії розслідують смерть учасника антиурядових акцій

Меркель вітає вступ Хорватії до Шенгену

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers