rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ЛЕГКА АТЛЕТИКА

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

 

Українці на Євро-2018 вибороли два повні комплекти медалей

Чудово завершили четвертий змагальний день українські легкоатлети на чемпіонаті Європи в Берліні. В активі наших співвітчизників опинився повний комплект нагород.

У фінальному забігу на 800 м стартували одразу дві українки. Обидві ж піднялися на п'єдестал пошани. Наталія Прищепа подолала дистанцію першою й захистила титул чемпіонки Європи, а Ольга Ляхова показала третій результат, - пише noc-ukr.org.

У забігу на 400 м з бар'єрами Анна Рижикова здобула «срібло».

«Золото» на дистанції спортивної ходьби на 50 км виграв Мар'ян Закальницький. Аліна Цвілій стала срібним призером на дистанції спортивної ходьби на 50 км. Сергій Никифоров виборов бронзову медаль у стрибках у довжину.

Відтак, в активі наших легкоатлетів опинилися шість медалей чемпіонату Європи-2018 - дві золоті, дві срібні і дві бронзові.

А наступного дня українка Марина Бех посіла друге місце в стрибках у довжину, виборовши тим самим «срібло».

Бех уже в першій спробі стрибнула на 6.60 м і вийшла в лідери, - повідомляє Укрінформ.

Згодом українку обійшла німкеня Малайка Міхамбо, яка показала 6.75 м. А потім кращий результат показали британки Шара Проктор (6.69 м) і Язмін Сойєрс (6.66 м).

У п'ятій спробі Марина Бех показала свій кращий результат у сезоні (6.67 м) і повернулась на третє місце. В останній спробі українка стрибнула ще далі (6.73 м) і піднялась на друге місце. У підсумку, Марина Бех - срібний призер чемпіонату Європи! А чемпіонкою стала Міхамбо.

 

СПОРТИВНА ГІМНАСТИКА

 

Ілля Ковтун став чемпіоном Євро-2018 серед юніорів

Український гімнаст Ілля Ковтун завоював «золото» чемпіонату Європи-2018 зі спортивної гімнастики серед юніорів.

Як повідомляє xsport.ua, у вправах на паралельних брусах українець отримав оцінку 14.000 бала (5.000 складність + 9.000 виконання) і став чемпіоном Європи у своїй віковій категорії. Ковтун увійшов в заявку збірної України прямо перед змаганнями в Глазго, оскільки тривалий час відновлювався після травм коліна.

Зазначимо, що паралельно в Глазго проходить дорослий чемпіонат Європи, де 12 серпня в особистих фіналах виступлять українські гімнасти Ігор Радівілов (опорний стрибок) та Петро Пахнюк (кільця і бруси).

Нагадаємо, жіноча збірна України вперше за вісім років вийшла у фінал чемпіонату Європи і посіла там п'яте місце.

 

Радівілов виборов «срібло» в опорному стрибку на Євро-2018

Український гімнаст Ігор Радівілов завоював срібну медаль чемпіонату Європи-2018, який завершився в Глазго.

Як повідомляє xsport.ua, українець виступав під передостаннім стартовим номером у фіналі опорного стрибка і знав результати своїх основних конкурентів.

Перший стрибок Радівілов виконав на 14.733 (5.600 складність і 9.133 виконання), а другий - на 15.000 (5.600 складність і 9.400 виконання). У підсумку, зі середнім результатом 14.866 бала українець посів друге місце, поступившись 0.034 очка росіянину Артурові Далалояну, який захистив титул чемпіона Європи в цій дисципліні.

Ця медаль стала для Ігоря Радівілова вже п'ятою на чемпіонатах Європи і другою в опорному стрибку.

Нагадаємо, Ілля Ковтун завоював «золото» на брусах на юніорському чемпіонаті Європи-2018.

 

БОКС

 

WBA визнала Ломаченка суперчемпіоном

Українець Василь Ломаченко став суперчемпіоном за версією Всесвітньої боксерської асоціації (WBA).

Звання суперчемпіона дає йому право стати обов'язковим претендентом на чемпіонський титул WBA в більшій або меншій ваговій категорії, - повідомляє sportarena.com.

Український боксер Василь Ломаченко завоював чемпіонський пояс за версією WBA в легкій вазі, нокаутувавши Хорхе Лінареса. У цьому поєдинку Ломаченко отримав травму плеча, яка вимагала операції, через що він не вийде на ринг до грудня.

Наступним суперником Ломаченка має стати переможець боксерського поєдинку Рей Бельтран - Хосе Педрас за звання чемпіона WBO. У разі успішного завершення цього поєдинку, Ломаченко може наступного року зустрітися з Майкі Гарсією в мегапоєдинку за чотири чемпіонські пояси в легкій вазі.

 

Усик вперше увійшов до ТОП-10 рейтингу ESPN, на першому місці - Ломаченко

Абсолютний чемпіон світу у першій важкій вазі, переможець Всесвітньої боксерської суперсерії українець Олександр Усик уперше потрапив до топ-10 рейтингу pound-for-pound за версією ESPN.

Випускник аспірантури Львівського державного університету фізичної культури Олександр Усик, об'єднавши пояси у крузервейті, розташувався на восьмому місці рейтингу, - повідомляє сайт klitschko-brothers.com.

Очолює список найкращих бійців сучасності ще один українець - Василь Ломаченко.

ТОП-10 ESPN pound-for-pound:

1. Василь Ломаченко (Україна)

2. Теренс Кроуфорд (США)

3. Геннадій Головкін (Казахстан)

4. Майкі Гарсія (США)

5. Еррол Спенс (США)

6. Наоя Іноуе (Японія)

7. Срісакет Сор Рунгвісаї (Таїланд)

8. Олександр Усик (Україна)

9. Ентоні Джошуа (Велика Британія)

10. Деонтей Вайлдер (США).

 

Оголосили ймовірну дату бою Віталій Кличко - Леннокс Льюїс

Гала-реванш між екс-чемпіонами світу в суперважкій вазі українцем Віталієм Кличком і британцем Ленноксом Льюїсом може відбутися в рамках вечора боксу в київському Палаці спорту 2 жовтня цього року.

Також організатори розглядають і інший майданчик для поєдинку під час конгресу WBC. Про це розповіла віце-президент Національної ліги професійного боксу України Аліна Шатерникова в ефірі Радіо НВ.

«Леннокс Льюїс свою участь у конгресі підтвердив. Зараз ми узгоджуємо всі нюанси цього поєдинку. Тому або в рамках вечора боксу 2 жовтня в Палаці спорту, або ж на іншому майданчику, але ці дві легенди в Києві в рингу стоятимуть один навпроти одного. Зараз з'ясовуємо в обох, хто в якій формі, для того, щоб визначити кількість раундів у цьому бою», - розповіла Аліна Шатерникова.

Нагадаємо, на конгрес WBC, який відбудеться з 30 вересня до 5 жовтня в Києві, приїдуть такі зірки, як Менні Пакьяо, Евандер Холіфілд, Ріддік Боуї та інші.

Українці вибороли дев'ять нагород на турнірі в Угорщині

На престижному міжнародному турнірі з боксу, який нещодавно відбувся в Угорщині, українська команда здобула дев'ять нагород.

Змагання проходили в угорському місті Кьосег і зібрали учасників у трьох вікових групах: юніори, молодь та еліта, - повідомляє прес-служба Федерації боксу України.

Призери змагань від збірної України:

«золото» - Лісінська Анастасія (молодь, 54 кг), Маринчук Ярослава (молодь, 57 кг), Лусте Марія (жінки-юніорки, 63 кг), Боруца Марія (жінки-еліта, 75 кг), Карцан Аркадій (еліта, 81 кг), Драч Максим (молодь, 91 кг), Гаврилюк В'ячеслав (еліта, +91 кг);

«срібло» - Кудін Іван (молодь, 52 кг), Гаврилюк Роман (молодь, +91 кг).

Зазначимо, що кращим боксером турніру визнаний українець Максим Драч, який у фінальному поєдинку нокаутував місцевого боксера.

Додамо, збірна України з боксу 19 серпня знову вирушить до Угорщини, де відбудеться чемпіонат світу-2018 серед молоді.

 

ПЛАВАННЯ

 

Андрій Говоров виграв «золото» Євро-2018

Український плавець Андрій Говоров виграв золоту медаль на дистанції 50 м батерфляєм на чемпіонаті Європи-2018 з водних видів спорту, що триває в Глазго.

Українець показав результат 22.48 секунди, встановивши новий рекорд чемпіонатів Європи. Зазначимо, що Говоров захистив звання чемпіона Європи, а попередній рекорд також належав йому, - пише ЗІК.

Нагадаємо, в липні Андрій Говоров побив світовий рекорд на своїй коронній дистанції.

Друге місце в запливі залишилося за Бенджаміном Праудом з Великобританії (22,78 секунди), а третім фінішував представник РФ Олег Костін (22,97 секунди).

Раніше чемпіоном Європи-2018 на дистанції 400 м вільним стилем став Михайло Романчук, який виграв ще й «срібло» на дистанції 1500 метрів вільним стилем. А потім Романчук впевнено переміг у фіналі 800 метрів вільним стилем.

Фінальний заплив Романчук почав позаду головних конкурентів, але поступово українець вийшов в лідери. За Романчуком услід йшов італієць Грегоріо Палтріньєрі, однак на останніх ста метрах він більше думав, аби втримати «срібло», ніж догнати українця, - повідомляє Укрінформ.

Час Романчука - 7:42.96. Це його друга золота медаль в Глазго. Палтріньєрі - срібний призер, німець Флоріан Веллброк - бронзовий.

 

БАСКЕТБОЛ

 

Михайлюк і Лень можуть зіграти за збірну України у Києві проти Іспанії

Українські баскетболісти Святослав Михайлюк і Олексій Лень, які виступають в Національній баскетбольній асоціації (НБА), можуть зіграти за збірну України у вересні в Києві в матчі відбору на чемпіонат світу-2019.

В українському баскетболі з нетерпінням чекають дату 14 вересня. Саме цього дня у столичному Палаці Спорту чоловіча збірна України з баскетболу зіграє проти команди Іспанії. Окрім грізного суперника з відомими іменами українські уболівальники можуть побачити і своїх зірок, які виступають у НБА, - повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Новоспечений гравець «Лос-Анджелес Лейкерс» Святослав Михайлюк та баскетболіст «Атланти» Олексій Лень уже підтвердили ФБУ своє бажання зіграти за збірну у матчах проти Іспанії (14 вересня, Київ) та Чорногорії (17 вересня, Нікшич).

Зазначимо, що цього літа Олексій Лень змінив клуб. Після 5-ти років у «Фінікс Санз» Лень працевлаштувався в «Атланті». У складі «Фінікс Санз» він провів 335 матчів зі середньою статистикою 7,2 очка та 6,5 підбирань за 20 хвилин на майданчику.

Святослав Михайлюк, який був обраний на останньому Драфті НБА, блискуче зарекомендував себе у Літній лізі, де мав середню статистику у 16.7 очка за матч. Цікаво, що для Святослава осінній приїзд до табору національної збірної України буде не першим. У 2014-му тоді 17-річний баскетболіст дебютував за чоловічу національну збірну. Вихованець черкаського баскетболу провів на чемпіонаті світу в Іспанії 4 матчі (1.8 очка, 1.3 підбирання).

Київський матч збірної України проти іспанців відбудеться трохи більше, ніж за місяць. Гра у столичному Палаці спорту розпочнеться 14 вересня о 19.00 і стане єдиною у 2018-му, яку чоловіча національна збірна проведе у столиці України.

Зараз українська збірна має три перемоги при трьох поразках та ділить четверту сходинку турнірної таблиці з Чорногорією. На чемпіонат світу-2019 виходять три команди з групи, де, крім України та Іспанії, прописані Туреччина, Чорногорія, Словенія та Латвія.

Для того, аби покращити своє турнірне становище, команда Євгена Мурзіна має ще шість матчів: по дві гри з Іспанією, Чорногорією та Словенією.

 

ФУТБОЛ

 

Українські арбітри працюватимуть на матчі Ліги Європи УЄФА

Українську бригаду арбітрів на чолі з Євгеном Арановським призначено на матч-відповідь кваліфікації футбольної Ліги Європи УЄФА сезону-18/19.

У четвер, 16 серпня, в рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи УЄФА сезону-18/19 наші співвітчизники виведуть на поле стадіону в Гельсінкі місцевий ХІК та словенську «Олімпію», - повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Допомагати на лініях Євгенові Арановському будуть Сергій Беккер та Олег Плужник. Четвертий арбітр - Анатолій Абдула.

Додамо, що перша зустріч команд у Любляні закінчилася перемогою господарів із рахунком 3:0.

 

Збірна України відмовилася від поселення в готелі «Москва» у чеському місті Злін

Стали відомі організаційні деталі підготовки національної збірної України з футболу до стартового матчу Ліги націй з командою Чехії, який відбудеться на виїзді 6 вересня.

Приймаюча сторона пропонувала українській команді оселитися у великому готелі під назвою «Москва» в місті Злін. Представники збірної України відмовилися, тому в Зліні українська команда буде жити у двох різних готелях, - повідомляє сайт zbirna.com.

Матч відбудеться за 30 км від Зліну - в містечку Угерске-Градіштє. 5 вересня наша команда там проведе відкрите тренування, а 6 вересня відбудеться матч першого туру Ліги націй Чехія - Україна. Початок - о 20:45 за місцевим часом.

Також, як стало відомо, передматчевий збір підопічних Андрія Шевченка розпочнеться 3 вересня в Києві. Наступного дня, 4 вересня, на НСК «Олімпійський», заплановано відкрите тренування команди. Нагадаємо, Ліга націй - новий турнір УЄФА, який повинен замінити товариські матчі збірних. Збірна України зіграє в одній групі зі збірними Чехії та Словаччини. Поєдинки відбудуться восени 2018 року.

Кілька фактів про Наталю Прищепу

Олександр Бондар: «У «Таймі» склад був такий, що у дванадцятку важко було потрапити»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers