rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Кілька фактів про Наталю Прищепу

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

В українській легкій атлетиці зміна поколінь. На перший план виходять вчорашні юніори, серед яких найголосніше про себе заявила 23-річна бігунка з Рівного Наталія Прищепа. На чемпіонаті Європи в Берліні вона захистила титул чемпіонки на традиційно складній дистанції 800 метрів. Ми зібрали все, що потрібно знати про нашу чемпіонку.

 

Пропускала тренування, поки не розлютилася через поразку

 

Майбутня чемпіонка зі шести років брала участь у всіх шкільних змаганнях. За словами її батьків, Наталя була спритною, із задоволенням бігала кроси. У сьомому класі на уроках фізкультури вона навіть перемагала всіх пацанів. В результаті, шкільний учитель фізкультури порадив своєму другові - відомому українському тренерові з легкої атлетики Михайлу Романчуку взяти її в секцію. За словами самої Прищепи, спочатку вона дуже поверхово ставилася до тренувань. Наприклад, з першого заняття вона втекла, не закінчивши розминку. Погано відвідувала тренування десь півтора року. «Завжди знаходила купу причин, щоб не йти в секцію. То уроків багато задали, то треба було три рази в тиждень до стоматолога йти. А потім, якось дуже погано виступивши на обласних змаганнях, розлютилася сама на себе. З того часу стала тренуватися щодня», - зізналася Наталя.

Талант від Бога і колючий характер

 

За словами її першого тренера Михайла Романчука, у Прищепи спортивний талант від Бога. Це було видно ще зі шкільних років. Характер колючий, але працювати з нею легко. Працьовита і наполеглива. Романчук так описав перші кроки своєї підопічної: «Спочатку доводилося буквально відбивати її від інших дитячих тренерів, які, бачачи, як легко цій тендітній дівчинці даються перемоги на всіх середніх дистанціях - і на 500, і на 800, і на півтори, і на три тисячі метрів, запрошували Наталю в свої секції. Мені здається, блискучий фініш у Прищепи закладений на генетичному рівні. Це - дар природи. Він є, і ніхто його не може забрати. Завжди біжить легко, красиво, граційно».

Вчилась на совість, дипломований економіст

 

Прищепа поєднувала навчання в Національному університеті водного господарства та природокористування з професійним спортом. За її словами, було непросто: «Розпорядок дня дуже насичений, адже я вчилася на денному відділенні. Закінчила п'ятий курс магістратури за спеціальністю «економіка підприємства». Університет, тренування. Домашні завдання, знову тренування. А як інакше досягти результату? До речі, ніколи пари не пропускала і всі іспити і заліки здавала вчасно».

Мама не ходить на змагання доньки - дуже нервує

 

Мама Наталії Галина Максимівна наживо дивилася змагання, де виступала її донька, лише один раз. Зізналася, що це видовище не для її нервів, ледве витримала. Напередодні стартів доньки вона завжди ходить до церкви. Молиться за те, щоб Наталя була першою і, щоб її не підвело здоров'я. Переможні забіги доньки на чемпіонатах Європи в Амстердамі та Берліні мама дивилася по Інтернету та телебаченню.

Живе з батьками, любить пиріг з чорницею

 

Чемпіонка Європи наразі живе з батьками. В одній кімнаті квартири проживають мама і тато, а в двох інших - Наталя та її старший брат. За словами мами, їхня донька обожнює домашню їжу - м'ясо та солодке. Серед маминої випічки на першому місці - пиріг з чорницею.

Не знає, що таке дієта

 

Наталя - витончена на вигляд дівчина. Вага спортсменки - 48 кг при зрості 163 см. При цьому вона ніколи не дотримувалася спеціальної дієти для підтримки форми. «Я завжди була такою худорлявою, вдалася в маму. Їм усе підряд. Особливо люблю мамину смажену картопельку. Ні, на фігурі це ніяк не позначається, а їм картоплю вже 20 років», - розповіла вона журналістам.

Автор: Святослав Василик, Київ

Джерело: «Укрінформ»

 

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Олександр Бондар: «У «Таймі» склад був такий, що у дванадцятку важко було потрапити»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers