rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Норвезький міністр пішов у відставку через відпустку в Ірані

Норвезький міністр пішов у відставку через відпустку в Ірані

 

Міністр риболовлі та берегових справ Норвегії Пер Сандберг пішов у відставку після того, коли визнав, що порушив урядовий протокол з безпеки під час відпустки до Ірану. Про це повідомляє Reuters.

«У понеділок міністр риболовлі та берегових справ Норвегії пішов у відставку після того, коли раніше визнав, що порушив урядовий протокол з безпеки під час відпустки в Ірані минулого місяця», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Reuters, 58-річний Пер Сандберг, який є також заступником голови антимігрантської «Партії прогресу» не повідомив своїм колегам про своє місцеперебування та взяв свій мобільний телефон для поїздки до Ірану.

В офісі прем'єра Норвегії вже повідомили, що новим профільним міністром стане Харалд Том Несвік також з «Партії прогресу».

Зазначається, що норвезькі урядовці повинні проінформувати офіс прем'єр-міністра, коли їдуть до іншої країни, незважаючи на країну перебування. Також їм забороняється використовувати урядові телефони в країнах, з якими Норвегія не співпрацює у сфері безпеки.

 

Єврокомісія дала Польщі місяць на перегляд судової реформи

 

Влада Польщі має один місяць, щоб вжити всіх необхідних заходів для імплементації обґрунтованої позиції Єврокомісії у законодавстві про Верховний Суд країни.

Про це йдеться у прес-релізі ЄК.

«Тепер польська влада має один місяць, щоб вжити необхідних заходів для погодження обґрунтованої позиції (Єврокомісії - ред.). Якщо польська влада не вживатиме відповідних заходів, Комісія може прийняти рішення передати справу до Суду ЄС», - йдеться у прес-релізі.

В Єврокомісії наголосили, що ретельно проаналізували відповідь польської влади на лист від ЄК. Однак, в європейському відомстві досі залишаються юридичні побоювання щодо законодавства про Верховний Суд Польщі.

У Брюсселі додали, що зберігають свою позицію щодо того, що польський закон про Верховний Суд є несумісним із законодавством ЄС, оскільки підриває принцип незалежності, включаючи процедуру зняття суддів і, таким чином, Варшава не виконує свої зобов'язання відповідно до пункту 1 статті 19 Договору про ЄС, яка пов'язана з Хартією про основоположні права Євросоюзу.

Як повідомлялося, на початку липня Єврокомісія порушила процедуру щодо Польщі з метою розслідування порушення у сфері верховенства права та подальшого накладення санкцій. Застереження Брюсселя викликає, зокрема, закон про Верховний Суд країни.

Як пояснили в Єврокомісії, цей закон порушує права суддів та не відповідає зобов'язанням Польщі щодо ст. 19 Угоди про ЄС, яка пов'язана з Хартією про основоположні права Євросоюзу.

 

У Венесуелі заарештували генерала через замах на вбивство президента Мадуро

 

Влада Венесуели заарештувала генерала Нацгвардії країни зі звинуваченнями у спробі вбивства президента Ніколаса Мадуро під час військового параду 4 серпня. Про це повідомило в вівторок інформагентство AFP.

«Генеральний прокурор Тарек Вільям Сааб заявив у вівторок, що через замах на вбивство на президента Ніколаса Мадуро був заарештований венесуельський генерал», - зазначається в повідомленні.

Як уточнює видання, йдеться про генерал-майора Національної гвардії країни Переса Гомеса. Він уже постав у суді в вівторок разом з опозиційним політиком Хуаном Рекуесенсом та полковником Педро Хав'єром Замбрано.

Станом на зараз у Венесуелі заарештовані 14 людей за звинуваченнями у причетності до інциденту 4 серпня, коли стався вибух у повітрі неподалік від місця, де виступав президент Мадуро на військовому параді.

Сам венесуельській лідер пізніше заявив, що вибухівка була закладена в дрони, які були скеровані на трибуни, де він виступав із промовою.

 

Лукашенко хоче змінити керівництво уряду через «пофігізм»

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вимагав цього тижня внести йому пропозиції щодо замін у керівництві уряду.

Про це Лукашенко заявив на нараді, - повідомляє «БелТА».

«Цього тижня - внести пропозиції щодо заміни всього керівництва уряду, всієї верхівки з резерву кадрів, який мною сформований. Досить дивитися їм в рот, і вони нам розповідатимуть, як їм складно, як їм важко», - сказав Лукашенко.

За його словами, уряд «пофігічєскі» ставиться до доручень президента.

 

Президент Тунісу пропонує рівні права успадкування для жінок та чоловіків

 

Туніський президент у понеділок запропонував надати жінкам рівні права на спадщину, незважаючи на протести тисяч прихильників ісламських законів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву президента країни.

«Я пропоную, щоб рівність в успадкуванні стала законом для всіх», - заявив президент Тунісу Беджі Каїд Ес-Себсі.

При цьому, ті сім'ї, які бажають і далі жити виключно за ісламським правом, можуть і надалі це робити, зокрема, й у сфері успадкування.

Як відомо, ця північноафриканська мусульманська країна, яка пережила революцію в 2011 році, забезпечує жінкам більше прав, ніж її сусіди в регіоні. Зокрема, з минулого року громадянкам Тунісу дозволено виходити заміж за немусульман.

Проте, в туніському суспільстві існують суперечки з цього приводу: так, у суботу тисячі людей протестували біля парламенту проти зміни спадкового законодавства.

 

Суд звільнив з-під варти колишнього президента Вірменії

 

Апеляційний суд Вірменії звільнив колишнього президента країни Роберта Кочаряна з-під варти.

Про це повідомляє Радіо Азатутюн.

«Сьогодні апеляційний суд оголосив своє рішення за клопотанням адвокатів Роберта Кочаряна про звільнення колишнього президента Вірменії з-під варти... Таким чином, Кочаряна було відпущено з-під варти», - йдеться в повідомленні.

Як повідомив адвокат Кочаряна, екс-президент скористався своїм правом на недоторканність.

Раніше більше, ніж чотири десятки депутатів Національних зборів Вірменії надали до суду поручительство для звільнення Кочаряна.

В рамках кримінальної справи про криваві події 1-2 березня 2008 року другому президентові Вірменії Роберту Кочаряну висунуто обвинувачення в поваленні конституційного ладу. 27 липня суд обрав стосовно нього як запобіжний захід арешт терміном на два місяці. Екс-президент і його адвокати стверджують, що стосовно нього здійснюється політичне переслідування.

 

У Франції авто влетіло у вікно будинку

 

У французькому місті Сент-Авольд, у департаменті Мозель, на північному сході Франції, у вікно житлового будинку влетіла машина.

Про це повідомляє RFI з посиланням на французьке телебачення і соцмережі.

«Аварія сталася вранці в неділю, 12 серпня. Інцидент розбудив пару, що живе у будинку. В результаті ДТП постраждали п'ятеро осіб, які перебували в машині», - повідомили рятувальники.

Це вже п'ятий випадок, коли в цей будинок врізаються автомобілі. Будівля розташована на прямій ділянці дороги перед поворотом, і водії не встигають загальмувати.

Цього разу машина пролетіла над Renault господарів, припаркованим біля дверей будинку, і застрягла у вікні. Пасажири змогли самостійно залишити транспортний засіб. Про причини аварії наразі не повідомляється.

 

Австралія хоче «закрити» для мігрантів мегаполіси

 

Уряд Малкольма Тернбулла планує запровадити нову демографічну політику, завдання якої забезпечити розселення кваліфікованих мігрантів поза межами найбільших австралійських мегаполісів Сіднея та Мельбурна. Про це повідомляє Australian Associated Press.

«В інших частинах країни ми маємо мерів чи навіть прем'єрів, які потребують більше людей, які хочуть, щоб їхнє населення зростало, і вони мають робочі місця, аби сприяти цьому», - заявив міністр громадянства Алан Тадж.

За словами урядовця, кваліфікованим мігрантам буде надано стимули для поселення в регіональних центрах та містах, відповідно до нової демографічної політики, яку буде підписано федеральним кабінетом міністрів.

Очікується, що документ може бути розглянутий урядом уже наприкінці цього місяця.

«Ми серйозно розглядаємо це питання. Ми намагаємося побачити, чи зможемо ми надавати додаткові стимули для новоприбулих, аби вони захотіли селитися у менших штатах, таких, як Південна Австралія. Разом з тим, ми розглядаємо можливість передбачити додаткові умови отримання віз, згідно з якими проживання у цих штатах протягом декількох років буде обов'язковим. Ми сподіваємося, що постійне проживання в одній місцевості зробить її їхньою домівкою ще до того, коли вони стануть громадянами», - пояснив Тадж.

Перед цим міністр заявив, що 87 відсотків кваліфікованих мігрантів зараз поселяються у Мельбурні та Сіднеї - містах, які й так потерпають від перенаселення.

 

У Марселі через повені закрили пляжі

 

На півдні Франції через значну кількість опадів, що призвела до повеней та забруднення моря, закрили пляжі для відвідувачів. Про це повідомляє France3.

«Забруднення відбувається в Марселі систематично. Дощова вода та нечистоти змішуються і забруднюють прибережну зону», - йдеться у повідомленні.

Наразі у Франції триває масовий сезон відпусток, але в понеділок марсельські пляжі були безлюдними. 15 марсельських пляжів із 21 були закриті для купання.

У вівторок заборону було знято з восьми пляжів, але сім все ще залишаються закритими.

Аби попередити відпочивальників про небезпеку, на пляжах вивішують прапорці визначеного кольору: фіолетовий попереджає про небезпеку забруднення, червоний - про заборону купання.

Щоб контролювати якість води, її зразки беруть кілька разів на день. Результати аналізів води на рівень забруднення стають відомі через 3 години.

За виконанням обмежень щодо купання стежить поліція.

 

У Кенії внаслідок укусу бегемота загинув турист

 

Від укусу бегемота у Кенії загинув тайванський турист, який хотів сфотографувати тварину.

Про це повідомляє BBC.

«66-річний Чанг Мінг Чжуан спостерігав за тваринами на курорті в дикій природі на озері Найваша, на відстані 90 км на північний захід від столиці Найробі», - йдеться у повідомленні.

Також інший турист постраждав у результаті нападу бегемота і лікувався від незначних синців у районній лікарні.

Свідки сказали, що туристи підійшли занадто близько до тварини біля готелю.

Ще шестеро осіб загинули від укусів бегемотів у цьому районі.

 

Екстремальна спека до 2050 року накриє майже тисячу міст

У Румунії розслідують смерть учасника антиурядових акцій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers