rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Національна гвардія не відповідає за збільшення вбивств у Чикаго

 

Національна гвардія не несе жодної відповідальності за високий рівень насильства у Чикаго. Про це заявив губернатор Іллінойсу Bruce Rauner під час візиту до Peoria.

Так губернатор відреагував на спалах насильства, який було зафіксовано протягом 3-5 серпня. Тоді у південній та західній частинах Чикаго померли 12 осіб, понад 50 було поранено.

Багато мешканців Іллінойсу вважають, що саме Національна гвардія зможе подолати насильство у Чикаго.

«Немає ні каплі правди у чутках про Національну гвардію», - переконує Rauner. - «Національна гвардія - не для того, щоб виконувати обов'язки поліції».

Мер Чикаго Rahm Emanuel погоджується з цією позицією.

«Національна гвардія тут буде недоречною», - вважає він.

Тим часом член Палати представників La Shawn Ford, демократ із Чикаго, заявив, що губернатор і мер повинні зміцнювати співпрацю з президентом Donald Trump.

«Президент Trump говорив про те, щоб якомога більша кількість людей отримали робочі місця», - розповів Ford. - «Він постійно розповідає про рівень безробіття серед чорношкірого населення. Але насправді він не усвідомлює, який рівень безробіття серед чорношкірих. Є так багато чорношкірих людей, які ніколи не потрапляли у списки звільнених, оскільки ніколи не мали роботи».

Він також відреагував на звинувачення, чому поліція Чикаго мала стільки неприємностей, коли намагалася арештувати підозрюваних протягом днів, коли було зафіксовано найбільший спалах насильства.

«Ми не можемо вказувати пальцем на спільноту. Коли громада відчуває, що хтось є донощиком, а поліція розповість, хто доніс, він буде наступною жертвою. Тому будьте дуже уважними», - зазначив мер.

Поліція планує залучити більше працівників поліції у райони, що найбільше постраждали від насильства. Таким чином поліція сподівається убезпечити Чикаго від повторення аналогічних випадків.

 

Rauner у збільшенні рівня насильства у Чикаго звинуватив мера Emanuel

 

Губернатор Іллінойсу Bruce Rauner звинуватив мера Emanuel у збільшенні рівня насильства у Чикаго. Про це він заявив під час прес-конференції у Капітолію.

Губернатор зазначив, що поліція Чикаго не має достатньої кількості офіцерів та найсучаснішого обладнання. Мер Чикаго заперечив звинувачення та згадав те, що Rauner відмовився підписати законопроект про обов'язкове ліцензування продавців вогнепальної зброї.

«Лідери Чикаго, здебільшого, зазнали поразки, жахливої поразки. Наше перше завдання на державній службі - аби люди були у безпеці», - сказав Rauner. І додав, що «дуже розчарований мером і тим, як він дає собі раду з цією складною ситуацією. Чиказька поліція отримала належну підтримку, відтак, їй необхідно ефективно виконувати свою роботу».

Rauner також заявив, що поліція «потребує більшого сприяння у кадровому забезпеченні». На його думку, меру є над чим працювати у цьому напрямку.

Упродовж останніх 18 місяців поліцейські чиновники неодноразово згадували про збільшення штату працівників більш, ніж на 1000 осіб, великі інвестиції у комп'ютерні та «інтелектуальні технології», зокрема, у відеокамери, які, як стверджують, допоможуть зменшити кількість убивств.

Adam Collins, прес-секретар Emanuel, заявив, що це Rauner завадив поліцейським краще виконувати свої обов'язки, коли відмовився підписувати законопроект про ліцензування продавців вогнепальної зброї. На його думку, це дозволило б краще контролювати продаж зброї покупцям, які згодом передають її злочинцям.

Раніше під час одного з інтерв'ю Rauner заявив, що Emanuel також не зміг вирішити питання створення економічних можливостей, які б сприяли збільшенню робочих місць у Чикаго. І додав, що Emanuel - «корумпований» і «повинен піти» з посади. Губернатор не уточнив, чому вважає, що мер є корумпованим.

Collins заявив, що це було частиною виборчої стратегії Rauner, яка, на його думку, «зосереджена лише на приниженні Чикаго, значною мірою тому, що він не має жодних досягнень, про які варто згадати».

 

Obama Foundation минулоріч зібрала пожертв на суму майже $233 млн

 

 Title 

Некомерційна організація Obama Foundation зібрала майже $233 млн за перший рік після того, коли президент Barack Obama залишив Білий дім.

Згідно з річним звітом за 2017 рік, понад 90% пожертвувань здійснили окремі фізичні особи. Решта коштів надійшли від фондів та корпорацій.

Організація здійснює нагляд за будівництвом Obama Presidential Center та музею, які планує побудувати у парку в південній частині Чикаго.

Obama заявив, що після того, коли пішов з посади президента у січні 2017 року, спрямував свої зусилля на залучення коштів для будівництва центру. У звіті зазначено, що минулоріч фонд витратив близько $12,8 млн на потреби, які виникли на етапі, що передує будівництву.

Представники організації Obama Foundation зуміли зібрати близько $13 млн у 2016 році, коли Obama ще обіймав посаду президента та заявляв, що ще не збирає кошти для центру.

 

Генпрокурор Іллінойсу розгляне, чи кандидат у мери Чикаго порушив закон, коли роздавав гроші виборцям

 

Генеральна прокуратура Іллінойсу вивчить діяльність благодійного фонду кандидата на посаду міського голови Чикаго після того, коли він роздав понад $300 000 готівкою та чеками місцевим мешканцям.

У Dr. Willie Wilson Foundation називають дії генпрокуратури штату політично вмотивованими. На прокуратуру, на думку працівників фонду, впливають прихильники мера Rahm Emanuel.

За словами прес-секретаря Генерального прокурора штату Lisa Madigan, прокуратура хоче отримати додаткову інформацію про витрати фонду до 23 серпня. Прес-секретар Maura Possley запевняє, що прокуратура не розпочинала розслідування, але має намір отримати повний звіт про кошти фонду.

Wilson, натомість, вважає, що цілком законно роздавав гроші в одній із чиказьких церков та Cook County Building, допомагаючи людям сплатити податки на нерухомість.

Виборча комісія штату заявила, що Wilson не порушував закони про фінансування передвиборчої кампанії, оскільки кошти були взяті не з виборчого фонду.

 

Різке збільшення інфікованих комарів може стати причиною спалаху лихоманки Західного Нілу

 

Різке збільшення кількості заражених комарів викликає занепокоєння у чиновників Департаменту охорони здоров'я штату Іллінойс. Вони кажуть, що цього літа існує можливість спалаху лихоманки Західного Нілу в одному з північних передмість.

За даними чиновників з North Shore Mosquito Abatement District, упродовж останніх тижнів спостерігається стрімке збільшення кількості інфікованих комарів від початку спалаху в 2012 році, коли захворіли сотні мешканців штату Іллінойс.

«Цей показник досить чітко свідчить про те, що існує ризик для людей», - зауважив Mark Clifton, виконавчий директор NSMAD.

За даними Департаменту охорони здоров'я штату Іллінойс, цього року було зареєстровано чотири лабораторно підтверджені випадки інфікування вірусом лихоманки Західного Нілу.

Навіть незважаючи на таку незначну кількість інфікованих, департамент закликає мешканців вжити необхідних профілактичних заходів, аби захиститися від вірусу.

Симптоми лихоманки: висока температура, головний біль, дезорієнтація, тремтіння і навіть конвульсії.

У важких випадках захворювання в осіб зі слабкою імунною системою вірус може викликати параліч або навіть смерть.

«Використовуйте засоби для захисту від комах, схвалені EPA, надавайте перевагу одягу, який зможе вас захистити від укусів комарів, щоб у вас не було відкритих ділянок шкіри», - рекомендує Clifton. «Ховайтеся від комарів з настанням сутінків і на світанку, оскільки це саме той час, коли комарі, що є носіями вірусу лихоманки Західного Нілу, найбільш активні».

Чиновники IDPH також рекомендують мешканцям уникати місць зі стоячою водою, не користуватися водою з бочок, не купатися в басейнах, за якими не доглядають, де комарі найчастіше розмножуються.

У районі повідомили, що обробили спеціальною речовиною територію 14 муніципалітетів уздовж North Shore. Чиновники запевнили, що планують і надалі боротися, аби не допустити збільшення популяції інфікованих комарів.

 

В Іллінойсі діє новий закон для водіїв

 

Минулого вівторка в Іллінойсі набув чинності закон, розроблений для того, щоб забезпечити належну перевірку особистих даних водіїв.

Закон вимагає, аби ті, хто подавав заявку на водійське посвідчення, надав повне ім'я та номер соціального страхування, а також повну дату народження. Про це йдеться у заяві демократів Сенату штату Іллінойс.

У заяві йдеться про те, що раніше майбутні водії мали подавати лише свою адресу, вік, номер водійського посвідчення, реєстрацію транспортного засобу та страховий поліс.

Автором законопроекту є сенатор штату Daniel Biss, демократ з Evanston. За його словами, надання додаткової інформації означає, що «компанії, котрі надають послуги приватного таксі (у рамках концепції економіки спільної участі - ред.), тепер дотримуватимуться того ж стандарту, якого інші ліцензовані транспортні компанії дотримувалися протягом багатьох років».

 

«Зла і нерозумна», – Трамп розкритикував колишню помічницю

У Чикаго розмістився шпигунський центр NSA, – дослідження The Intercept

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers