rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго розмістився шпигунський центр NSA, – дослідження The Intercept

У Чикаго розмістився центр National Security Agency. Будівля AT&T є центром програми спостереження, яка «протягом багатьох років стежила за мільярдами електронних листів, телефонних дзвінків та онлайн-чатів, що проходять через територію США». Про це йдеться у публікації онлайн-видання The Intercept.

 

За даними видання, телекомунікаційне шпигунське обладнання розташоване на вулиці 10 S. Canal у West Loop.

Сім інших будівель AT&T, зведені у таких містах, як Нью-Йорк, Лос-Анджелес та Даллас, також потрапили у поле зору журналістів The Intercept. Їхнє дослідження базується на секретних документах, публічних записах та інтерв'ю з колишніми співробітниками AT&T.

«Наше дослідження показало, що у той час, коли (уряд) шукає іноземних розвідників, то водночас вивчає дані американців», - зауважив Henrik Moltke, журналіст-розслідувач The Intercept.

У NSA відмовилися коментувати ситуацію.

Тим часом прес-секретар компанії AT&T заявив: «Як і всі компанії, згідно зі законом, ми змушені надавати інформацію уряду та правоохоронним органам, виконуючи рішення суду, ... запити та інші юридичні вимоги... Ми гарантуємо, що клопотання про надання допомоги є небезпідставними і що ми дотримуємося закону».

Будівля AT&T побудована у 1970-х роках, на піку «холодної війни», і може витримати можливі ядерні атаки.

«У випадку, якщо атомна бомба потрапить до Milwaukee, ви були б щасливі від того, що ваші телефонні лінії все ще працюють, хоча все решту буде знищено. Саме з такою метою проводилося будівництво», - розповів архітектор будівлі Augur Holabird в інтерв'ю 1998 року.

Будинок не має вікон на більшості із 28 поверхів, ізольований товстими, бетонними стінами. З моменту введення в експлуатацію він мав власний генератор і свердловину, яка постачала воду. Усе це було зроблено для того, щоб телекомунікаційні системи були захищені на випадок війни», - каже Adam Rubin зі CAF. «Цей будинок було побудовано так, щоб він виглядав якомога непримітнішим. Ви можете подивитися на нього, побачити, що він не має вікон, а потім забути про нього і продовжувати йти далі».

 

«Зла і нерозумна», – Трамп розкритикував колишню помічницю

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers