rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Спека спричинила в Європі найбільшу за 40 років овочеву кризу

Спека спричинила в Європі найбільшу за 40 років овочеву кризу

 

Європа зіштовхнулась із затяжною екстремальною спекою, яка спричинила наймасштабнішу за останніх 40 років кризу овочевого сектора ЄС.

Про це повідомляє Euractive.

«У зв'язку з тривалою спекотною та сухою погодою впродовж усього липня на більшій частині континенту овочі продовжують потерпати, а врожайність різко знизилася. Сьогодні ситуація для городників та виробників овочів - найсерйозніша за останніх 40 років», - заявили в Європейській асоціації виробників фруктів та овочів (PROFEL).

Внаслідок спекотних погодних умов сильно постраждали Франція, Нідерланди, Німеччина, Велика Британія, Угорщина та Польща. Асоціація заявила, що найбільше постраждав сектор мороженої і консервованої продукції, в якому втрати врожаю призвели до скорочення і нерегулярних постачань свіжих овочів на переробні підприємства. Це призвело до збільшення витрат виробництва і скорочення кількості оброблюваних продуктів. Втім, в організації не повідомили про подорожчання продуктів у зв'язку з цією кризою.

За даними PROFEL, 2018 рік є третім роком поспіль, коли овочевий сектор зіштовхується з серйозними проблемами, пов'язаними з погодою. Європу чекає значне скорочення врожаю гороху і бобів у діапазоні від 20% до 50%.

«У деяких виробничих регіонах на півдні Європи перший урожай бобів також постраждав внаслідок сильних штормів (повеней та граду)», - повідомили в PROFEL. «Втрати врожаю цибулі складають від 15% до 50%, врожай кабачків і шпинату також постраждав. У багатьох регіонах посів шпинату, квасолі або цвітної капусти неможливий через засуху», - додали в організації.

 

Отруєння в Еймсбері: Британія запросила ОЗХЗ для збирання нових зразків

 

Британський уряд запросив незалежних технічних експертів з Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) для збирання зразків у справі про отруєння в Еймсбері.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Британії.

«Велика Британія запросила незалежних технічних експертів з міжнародної організації з хімічної зброї (ОЗХЗ - ред.) приїхати в країну для збирання нових зразків», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у британському відомстві, експерти з ОЗХЗ приїдуть у Британію, щоб продовжити роботу з незалежного визначення нервово-паралічної речовини, яка призвела до смерті британської громадянки в Еймсбері та серйозне захворювання ще одного громадянина.

У МЗС додали, що заступник постійного представника Великої Британії в ОЗХЗ у листі до генерального директора організації запросив спеціалістів для надання допомоги у роботі, яка вже мала місце раніше, відповідно до статті VIII 38 (e) Конвенції про хімічну зброю.

Під час візиту експерти ОЗХЗ відберуть більше зразків, які будуть проаналізовані в авторитетних міжнародних лабораторіях, визначених самою організацією.

Як повідомлялося, 44-річна Дон Стерджес і її 45-річний партнер Чарлі Роулі були виявлені непритомними 30 червня в Еймсбері, що неподалік від Солсбері. Стерджесс померла 8 липня.

Поліція підтвердила, що пара зазнала впливу нервово-паралітичної речовини «Новичок».

Пара захворіла через три місяці після того, коли колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними на лавці у Солсбері. Вони потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як «Новичок». 10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов із критичного стану.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження «Новичка».

 

В Іспанії від аномальної спеки загинули вже дев'ятеро людей

 

Кількість жертв аномальної спеки в Іспанії зросла до дев'яти осіб.

Про це повідомляє видання The Local.

«Кількість жертв особливо небезпечної сильної спеки зросла до дев'яти», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у південно-західному регіоні Екстремадура, неподалік від кордону з Португалією, було знайдене тіло 66-річного чоловіка, який помер у неділю від теплового удару.

У вівторок від теплового удару померла 75-річна жінка. Також в Екстремадурі загинув від теплового удару 40-річний пілігрим з Німеччини. Це ж стало причиною смерті 81-річного чоловіка.

Разом з цими жертвами, кількість людей, що померли в результаті аномальної спеки в Іспанії, досягла дев'яти осіб.

Повідомляється, що в деяких регіонах країни температура сягала 46 градусів.

Як повідомлялося раніше, в Іспанії через лісові пожежі, які спалахнули в понеділок у провінції Валенсія, евакуювали 2500 місцевих мешканців.

 

Кількість населення Австралії сягнула 25 мільйонів

 

Кожну хвилину і 23 секунди населення Австралії зростає на одну особу. Таким чином 7 серпня, після 23 години за місцевим часом, країна мала привітати свого 25-мільйонного жителя.

Про це повідомляє news.com.au.

«Наш щорічний приріст населення становить 1,6 відсотка, що трохи вище, ніж глобальне зростання на 1,2 відсотка, і є найвищим серед країн G12. Це означає, що через три роки ми, ймовірно, вийдемо на 26 мільйонів, а якщо зростання залишиться таким же, до середини сторіччя має бути 40 мільйонів», - сказав директор з демографії Австралійського бюро статистики Ентоні Грабб.

За даними Бюро, спеціальний «лічильник населення» фіксує одне народження кожну хвилину і 42 секунди, смерть - кожні 3 хвилини і 16 секунд, одну особу, яка прибуває до Австралії кожну хвилину і одну секунду, та одного мешканця, який виїжджає з країни жити за кордоном кожну хвилину і 51 секунду - в результаті це становить приріст населення на одного нового мешканця кожної хвилини та 23 секунд.

Відтак, наразі неможливо точно сказати, хто стане 25-мільйонним австралійцем - новонароджена дитина чи емігрант (закордонна міграція становить 62 відсотки приросту населення).

Зростання кількості населення породжує серйозні виклики, зокрема, необхідність розбудови додаткової інфраструктури. Це питання є особливо актуальним для Австралії, дві третини населення якої зараз мешкає у великих містах, і за прогнозами кількість мешканців мегаполісів зростатиме.

За оцінками експертів, необхідна додаткова інфраструктура для кожного додаткового нового мешканця може коштувати понад 100 000 доларів на кожного.

«У якийсь момент ви просто не можете продовжувати додавати одну машину за іншою і думати, що все буде працювати. Ми додаємо людей до систем та вулиць, які ніколи не були розраховані для такої кількості», - вважає Пол Джонс, доцент кафедри містобудування у Сіднейському університеті. На його думку, австралійські міста вже перебувають на позиції «наздоганяючого».

 

В Італії вертольотами евакуювали 200 туристів через зсув ґрунту

 

На північному заході Італії евакуювали 200 людей з мальовничої долини Ферре, де через зсув ґрунту загинуло двоє людей.

Про це повідомляє агентство АР з посиланням на ANSA.

«Влада евакуювала (людей - ред.) з долини на північному заході Італії після потужного зсуву ґрунту, який накрив кілька автомобілів, при цьому загинула пара, що перебувала в одній з автівок», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рятувальники знайшли тіло другої жертви, жінки з Мілана, у вівторок. Тіло її 71-річного чоловіка виявили напередодні.

Влада евакуювала 200 осіб, що зупинилися на ніч у долині недалеко від міста Курмайор. Гелікоптери доправили людей у безпечне місце.

Долина Ферре біля підніжжя Монблана є популярним місцем серед туристів.

 

У Новій Зеландії два кити застрягли на березі моря, один загинув

 

На пляжі Нової Зеландії виявили двох горбатих китів. Рятувальна операція триває другу добу.

Про це повідомляє Cnet.

У неділю вранці мешканці міста Даргавілл, що на півночі Нової Зеландії, виявили на пляжі двох горбатих китів: дорослого і молодого. Кити не могли зрушити з місця, застрягши на мілководді.

На допомогу прийшли фахівці з організації з порятунку морських ссавців Project Jonah («Проект Іона»). Разом із представниками місцевого департаменту охорони природи і десятками волонтерів екологи намагалися повернути китів назад в море під час припливу. Люди поливали знесилених тварин водою, накривали вологими рушниками і за допомогою техніки рили канали.

Фахівці розраховували, що під час припливу вода, дійшовши до тварин по каналу, допоможе їм повернутися у відкрите море, однак план провалився. Коли рівень води знову впав, вони все ще залишалися на береговій лінії.

Рятувальна операція була припинена з настанням темряви і відновлена в понеділок вранці. На жаль, юний кит до цього часу загинув. Порятунок дорослого кита триває.

Екологи точно не знають, як кити опинилися на мілководді. Зовнішніх травм на їхніх тілах не помітно. Фахівці не виключають, що молодий недосвідчений кит під час міграції випадково підплив занадто близько до берега в момент припливу, а потім разом з дорослим опинився в пастці серед піску.

 

У Китаї створили штучну шкіру для моніторингу стану здоров'я

 

Китайські вчені створили штучну кольорову електронну шкіру на основі графену, яка може функціонувати як переносний електронний пристрій.

Нова розробка, що отримала назву e-skin, може функціонувати як пристрій для моніторингу стану здоров'я, - повідомляє ETHealthworld.com.

Винахід виготовлений з тонкого, гнучкого та еластичного електронного матеріалу, який імітує шкіру людини і може відчувати тиск, температуру і натяг. Графен - надтонка речовина, що характеризується чудовою гнучкістю і провідністю. Вона є ідеальним матеріалом для електронної шкіри.

Фахівці з китайського університету Цінхуа продемонстрували графенову електронну шкіру із застосуванням технології лазерного скрайбування. Електронна шкіра може бути прикріплена до людської шкіри, а також до масок або горла для вимірювання сигналів тіла, включаючи дихання, серцебиття і голос. Вона показує високу чутливість і довготривалу стабільність, витримує високу температуру і зручна для носіння.

Вчені переконані, що електронна шкіра має колосальні потенційні можливості для застосування в галузі охорони здоров'я та штучного інтелекту.

Президент Грузії про Росію: «Апетит агресора тільки збільшується»

Екстремальна спека до 2050 року накриє майже тисячу міст

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers