rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ 15 місць на Землі, які виглядають як пейзажі з інших планет

Наша планета - справжнє джерело сюрпризів. Нам здається, що знаємо про неї все, але часом ми потрапляємо в дуже незвичайні, особливі місця, і тоді буває складно повірити, що це та сама планета.

 

Ми запрошуємо вас у подорож до різних куточків Землі, де все виглядає настільки незвично, що здається, ніби ми покинули межі нашого космічного дому.

15. Національний парк «Lassen Volcanic», США

 

Title
 

 

Крім інопланетних пейзажів, національний парк «Lassen Volcanic», розташований у Каліфорнії, відомий тим, що це єдине місце на Землі, де є всі 4 види вулканів: стратовулкан, щитовий вулкан, а також лавовий та шлаковий конуси.

14. Гора Рорайма, Бразилія - Венесуела - Гайана

 

Title
 

 

На перший погляд може здатися, що перед нами ділянка землі, яка вільно ширяє в хмарах. Насправді ж це гора Рорайма, або, як її ще називають, Столова гора. Хмара біля її вершини не зникає ніколи, а багато видів рослин можна побачити лише в околицях цієї гори і ніде більше.

13. Національний геопарк «Чжан'є Данься», Китай

 

Title
 

 

Ці різнокольорові гірські «листові пироги» - результат нашарування один на одного пісковику та інших порід. Барвисті скелі змінювали колір протягом 24-х млн років. Вітри і дощі за мільйони років надали цим горам різноманітних форм - від закруглених до конусоподібних.

12. Солончак Уюні,  Болівія

 

Title
 

 

Висохле солоне озеро Уюні зберігає в собі 10 млрд тонн солі. Щороку під час сезону дощів Уюні покривається тонким шаром води і перетворюється на найбільше у світі природне дзеркало, яке використовують для калібрування супутників.

11. Пустеля Сальвадора Далі, Болівія

 

Title
 

 

Млява пустеля, що розкинулася на площі понад 100 кв. км, нібито зійшла з полотен відомого генія. Гладкі, немов розфарбовані акварельними фарбами, гори, дивні камені, схожі на дерева, які немовби ростуть нізвідки, і нескінченний пісок - здається, що саме тут Далі писав свої сюрреалістичні шедеври.

10. Впадина Данакіль, Ефіопія

 

Title
 

 

Впадина Данакіль - місце, яке можна вважати колискою людства, адже саме тут були знайдені останки Люсі - першого відомого науці гомініда. Завдяки сірчаним озерам, в яких проживають унікальні мікроорганізми, що пристосувалися до екстремальних умов, місцевий ландшафт нагадує види Іо - одного зі супутників Юпітера.

9. Каньйон Антилопи, США

 

Title
 

 

Каньйон Антилопи, розташований на землях, що належать індіанцям навахо, - це дві гігантські щілини, що виникли у піщаних скелях природним шляхом. Заслуга в створенні цих химерних форм належить дощовій воді, яка мільйони років вимивала піщинки, формуючи неповторний ландшафт всередині скель.

8. Місячна долина, пустеля Атакама, Чилі

 

Title
 

 

Місячна долина розташована в одному з найбільш посушливих місць на планеті - в пустелі Атакама. Пейзаж долини дуже схожий на місячний, адже навіть місцеві озера складаються виключно зі соляної кірки, а кам'яні скелі тут і там височіють над поверхнею.

7. Літаючий гейзер, штат Невада, США

 

Title
 

 

Геотермальне джерело Флай утворилося завдяки втручанню людини: при будівництві колодязя майстер припустився помилки, що дало можливість киплячій воді вибратися назовні. Мінерали, якими була насичена вода, сформували «вулкан» висотою в 1,5 метра, який продовжує збільшуватися в розмірах.

6. Печера Проходна, Болгарія

 

Title
 

 

Печера Проходна, або «Очі Бога» - одне з найпопулярніших туристичних місць Болгарії. Наскрізні отвори у скелі на подив симетричні і дійсно схожі на очі, особливо під час дощу, коли через них починає текти вода, нагадуючи сльози.

5. Пустеля Ваді-Рам, Йорданія

 

Title
 

 

Пейзажі пустелі Ваді-Рам є одними з найбільш незвичайних на Землі. Помітили схожість Ваді-Рам з іншими планетами і кінематографісти: тут знімали кілька відомих фільмів, серед яких і «Марсіанин».

4. Архіпелаг Сокотра, Ємен

 

Title

 

Незвичайність пейзажам архіпелагу Сокотра надають дерева - кіноварно-червоні драцени, які виростають до 10 м у висоту. Якщо надрізати кору дерева, то воно починає виділяти сік, що нагадує кров. Таких дерев немає більше ніде на планеті, тому архіпелаг здається окремим позаземним світом.

3. Каньйон Брайс, штат Юта, США

 

Title
 

 

Унікальні загострені утворення, схожі на дерева, - те, що робить вигляд каньйону Брайс не схожим ні на що інше. Переходи від білого до червоного кольору виглядають особливо вражаюче на заході сонця, коли пейзаж здається ще більш неземним.

2. Мертва долина, пустеля Наміб, Намібія

 

Title
 

 

Мертві дерева долини Dead Vlei - своєрідні пам'ятники самим собі. Колись піщані дюни відрізали долину від річки, і дерева засохли та померли. Вчені вважають, що в такому стані вони перебувають більше, ніж 600 років.

1. Льодовик Періто-Морено, Патагонія, Аргентина

 

Title

 

Секрет незвичайного забарвлення льодовика Періто-Морено полягає у тому, що щільний спресований лід поглинає всі кольори спектра, крім синього. Цей величний льодовик можна не тільки побачити, а й почути - лід, коли тріскається, створює дивовижні і ні на що не схожі мелодії.

 

Джерело: «В світі»

 

12 райських місць, в яких можна почати нове життя лише з €500 у кишені

«Кинути все і поїхати до Азії»: Оля Гуцул про мандри на край світу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers