rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Мінюстиції США не має права відмовляти у гранті Чикаго як «місту-притулку» для іммігрантів

 

Федеральний суддя у п'ятницю постановив, що Міністерство юстиції США не має повноважень відмовляти Чикаго у гранті через політику, завдяки якій іммігранти отримують притулок.

Місто звернулося до Генерального прокурора Jeff Sessions у серпні минулого року після того, коли Міністерство юстиції наказало Чикаго та іншим містам-притулкам протягом 48 годин утримувати під вартою нелегальних мігрантів, перш ніж звільнити їх. Міністерство юстиції також звернулося до федеральних агентів із проханням отримати доступ до в'язнів та надати інформацію про їхнє громадянство.

Окружний суддя США Harry Leinenweber наклав постійну судову заборону на всі три умови Міністерства та відхилив його клопотання з проханням припинити розгляд судового позову.

Sessions попереджував, що місто не матиме права на отримання федеральних грантів на громадську безпеку, якщо не виконає вимоги Міністерства. Тим часом чиказька влада стверджує, що Міністерство юстиції перевищило свої юридичні повноваження.

Міський голова Чикаго Rahm Emanuel заявив, що рішення Leinenweber є «великою перемогою» для Чикаго та громадської безпеки.

 

CPD вкотре намагаються реформувати

 

Title  
 Зі сторінки Rahm Emanuel у «Twitter»
 

Міські та державні службовці досягли у п'ятницю домовленості про план, у якому окреслили майбутню поліцейську реформу. Домовленості вдалося досягнути через рік після того, коли Міністерство юстиції виявило порушення прав громадян у відділку поліції Чикаго.

Пропозиція щодо угоди, яка вимагає широкомасштабної реформи політики, практики, тренінгів та механізмів підзвітності поліції, була оприлюднена в п'ятницю після обіду. Наразі угода потребує схвалення федерального судді.

Угоду підписали Генеральний прокурор штату Іллінойс Lisa Madigan, мер Чикаго Rahm Emanuel та супер-інтендант чиказької поліції Eddie Johnson.

Lisa Madigan зазначила, що, незважаючи на «численні спроби реформувати поліцію протягом багатьох десятиріч у Чикаго», жодна з них «не принесла системних та стабільних змін». «Вважаю, що цього разу все буде інакше, - сказала вона. - Спроби просто поговорити без реальних справ будуть невдалими».

Ця угода вимагатиме оцінки діяльності поліції, яку здійснюватиме незалежний спостерігач. Він «публічно звітуватиме про виконання угоди та допомагатиме федеральному судді, що здійснюватиме нагляд за тим, як виконується угода».

 

Чикаго виплатить постраждалим від дій поліції $45 млн

 

Міськрада Чикаго ухвалила рішення про виділення близько $3 млн сім'ям двох людей, убитих під час поліцейського переслідування. Відтак, загальна сума компенсації, яку надасть місто постраждалим від неправомірних дій поліції, складе понад $45 млн.

Юридичний департамент міста каже, що голосування відбулося після того, коли фінансовий комітет міськради рекомендував саме таким чином вирішити два судові позови, які подали сім'ї 66-річного Willie Owens та 88-річної Margaret Silas.

Paul Forbes намагався втекти від офіцерів у 2015 році, коли поїхав на червоне світло у південній частині Чикаго. Авто Silas було, зокрема, серед інших транспортних засобів, які перевищили швидкість 90 миль/год. та які переслідували копи. Машина «влетіла» в Owens, який перебував у припаркованому пікапі.

Сім'ї потерпілих вважають, що поліцейські повинні були припинити переслідувати Forbes, аби уникнути летального випадку.

 

Будівництво Obama Presidential Center розпочнуть наступного року

 

Будівництво Obama Presidential Center у Чикаго буде відкладено до наступного року. Федерали мають оцінити екологічну шкоду від реалізації проекту.

Будівництво центру колишнього президента Barack Obama мало розпочатися цього року. Тепер в Obama Foundation кажуть, що планують розпочати будівництво вартістю півмільярда доларів уже наступного року.

Перед тим, як президентський центр буде побудований, федеральний уряд перегляне вплив будівництва на Jackson Park.

Парк, розташований у південній частині міста, внесений у Національний реєстр історичних об'єктів. Також будуть проаналізовані екологічні наслідки будівництва. Будь-які несприятливі елементи впливу проекту мають бути усунуті до початку будівництва.

Очікується, що Obama Presidential Center матиме три будівлі, в яких будуть розташовані музей, конференц-зали, спортивний центр та громадська бібліотека.

 

Rauner каже, що більше не підтримуватиме Dr. Willie Wilson Foundation

 

Губернатор Іллінойсу Bruce Rauner заявив, що більше не дасть грошей благодійному фонду кандидата у мери Чикаго Willie Wilson.

Will Allison, представник Rauner, заявила, що Rauner не виділяє більше кошти на потреби Dr. Willie Wilson Foundation. Лише за останній рік Rauner дав фонду $200 000.

Wilson і губернатор зазнали критики, оскільки Wilson у неділю роздав понад $200 тисяч людям в одній із чиказьких церков, аби допомогти їм оплатити податки на нерухомість. Rauner був присутній під час акції.

Незважаючи на протест, виборча комісія штату заявила, що Wilson не порушив жодних законів про фінансування кампанії, якщо гроші надійшли з його фонду, а не з коштів передвиборчої кампанії.

Відповідаючи на запитання про рішення Rauner, Scott Winslow, менеджер кампанії Wilson, заявив, що це - не його справа коментувати, як багаті розкидаються своїми грошима.

Wilson прагне перемогти чинного мера Чикаго Rahm Emanuel.

Лісові пожежі в Каліфорнії: кількість загиблих збільшилася

Президент Trump назвав відновлення роботи заводу U. S. Steel в Іллінойсі «історією успіху»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers