rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ На сторожі комунікацій: ринок праці та PR-фахівці

Важливим моментом у сьогоденні є комунікація. У бізнес-середовищі нині працює низка фахівців, які її налагоджують і здійснюють залежно від цілей, завдань, спрямованості і цільової аудиторії.

 

PR-фахівці - це професіонали, які розповідають громадськості про людину, компанію, продукт, послугу. Спектр завдань, які вони виконують, досить різноплановий. Популярними такі працівники є в компаніях різних галузей.

HeadHunter Україна проаналізував, де саме потрібні були PR-фахівці за останніх 12 місяців, якими бачать цих співробітників роботодавці та яка ситуація з кандидатами.

За останній рік PR-фахівців найчастіше шукали компанії, що працюють у таких галузях, як «Інформаційні технології, системна інтеграція, Інтернет», «ЗМІ, маркетинг, реклама, BTL, PR, дизайн, продюсування», «Послуги для бізнесу», «Роздрібна торгівля» та «Громадська діяльність, партії, благодійність, НКО».

Роботодавці найчастіше шукали кандидатів з досвідом роботи до 3 років - 59% пропозицій від загальної кількості вакансій. У 27% було вказано критерій досвіду роботи від 3 до 6 років. Без досвіду були готові брати кандидатів у 12% випадків. Досвід більше, ніж 6 років був потрібний у 2% робочих пропозицій.

Що стосується пошукачів, то активними у пошуку роботи були кандидати з більш значним досвідом роботи, ніж це було потрібно в більшості вакансій: 65% пошукачів мали досвід роботи понад 6 років.

  Title

Портрет пошукачів, які виявляли активність у пошуку роботи за останній рік, виглядає так.

Традиційно у PR-сфері більшість пошукачів - жінки. 68% резюме розміщено ними. Найактивніша категорія 26-35 років. Практично всі (92%) PR-фахівці, які шукали роботу за останній рік, мають вищу освіту. Однак, це не обов'язково вузькопрофільна освіта. Часто в PR ідуть фахівці, які мають освіту журналістів, філологів, соціологів тощо. Зрештою, важливо, які навички ці фахівці мають і які завдання здатні вирішувати.

Пошукачі, які шукали роботу протягом останнього року, найчастіше вказують наявність таких навичок, як володіння PR-інструментами, організація заходів, управління проектами, організаторські навички, вміння проводити переговори, написання текстів, просування бренда, маркетингові комунікації, організація прес-конференцій та робота зі ЗМІ.

Що стосується графіка роботи, то більшість пошукачів (92%) готові працювати повний день. Крім цього, частина фахівців у сфері PR розглядають й інші варіанти: можливість роботи за гнучким графіком вказали 37% пошукачів, на віддалену роботу згодні 32%, змінний графік допустимий для 16%, вахтовим методом готові працювати 5%.

Що стосується роботодавців, то у вакансіях пропонувалося лише три варіанти графіків - повний день, гнучкий графік і віддалена робота - 88%, 7% і 5% робочих пропозицій від загальної кількості відповідно.

Щодо зарплатної вилки у галузі, то вона залежить від багатьох чинників: сфери діяльності компанії, рівня фахівця та обсягу виконуваного функціоналу та ін. Якщо подивитися на вакансії, то зарплатні пропозиції для PR-менеджерів стартують від 5000 грн. у регіонах і 8000-10000 грн. у Києві та можуть досягати 3000 у. о.

Також варто зауважити, що аналіз бази вакансій і резюме, розміщених на hh.uа, показує, що сьогодні в більшості випадків роботодавці, незалежно від сфери діяльності їхнього бізнесу, очікують практично від кожного пошукача, серед іншого, вміння спілкуватися. Йдеться не про звичайне «побазікати» під час обідньої перерви, а про ділове спілкування. Воно сьогодні не обмежується лише переговорами з клієнтами або партнерами, це і листування, і використання онлайн-комунікацій у роботі, зокрема, і в презентації, і підвищення рівня впізнаваності та довіри до бренда, будь то компанія, послуга або продукт.

Комунікативна компетентність містить знання про процес міжособистісного та інших видів комунікації загалом, уміння вибудовувати і спрямовувати в потрібне русло конструктивний діалог з різними людьми, а також сукупний досвід ділового спілкування.

При цьому, комунікація може бути спрямована як назовні - партнери/клієнти, так і на внутрішню цільову аудиторію - колектив.

PR-фахівці, як ніхто, знають, що це за навичка й як її можна і потрібно реалізовувати на практиці для досягнення мети і вирішення бізнес-завдань.

 

Дані отримані в результаті аналізу бази вакансій та резюме hh.ua за період липень 2017-червень 2018.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Ціна гідної платні: про що свідчать структура та динаміка зарплат в Україні

П’ять китів. Економічна вага та особливості найбільших міст України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers