rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ СКЕЛЕЛАЗІННЯ

СКЕЛЕЛАЗІННЯ

Українець виграв французький етап Кубка світу

26-річний український скелелаз Данило Болдирєв святкував перемогу на етапі кубка світу у французькому Шамоні.

Наш співвітчизник став кращим у дисципліні «швидкість» з результатом 6,08 секунди, - повідомили Укрінформу у прес-службі Мінмолодьспорту.

«У фіналі суперником українця був російський скелелаз Дмитро Тимофеєв, який відстав на фініші майже на секунду», - зазначили у прес-службі.

На початку липня у цій же дисципліні Болдирєв замкнув трійку лідерів на швейцарському етапі Кубка світу.

Нагадаємо, 2014 року Данило оформив унікальний для скелелазіння хет-трик: став чемпіоном світу, переможцем Кубка світу та автором світового рекорду.

 

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Левченко завоювала «срібло» на етапі «Діамантової ліги-2018»

Українська легкоатлетка Юлія Левченко завоювала нагороду на другому етапі «Діамантової ліги-2018» поспіль. Після «бронзи» в Парижі українка взяла «срібло» в Рабаті.

Як повідомляє xsport.ua, для цього українці вистачило висоти 194 см. З таким же результатом, але меншою кількістю спроб «золото» завоювала представниця Болгарії Мірела Демірева.

«Бронза» дісталася ще одній українці - Катерині Табашник, яка стала найкращою серед тих, хто взяв висоту 190 см. З таким же результатом третя українка в секторі для стрибків у висоту Оксана Окунєва стала сьомою.

Лідер загального заліку «Діамантової ліги-2018» Марія Ласіцкене в Рабаті показала лише третій результат, поділивши його з Табашник. Тим самим росіянка перервала свою вражаючу серію зі 45-ти перемог поспіль.

Нагадаємо, у Парижі Левченко показала свій найкращий результат сезону - 197 см, що вистачило лише для «бронзи». Перед цим на етапах «Діамантової ліги» Левченко брала висоту 194 см. У Римі це їй принесло п'яте місце, в Стокгольмі - четверте.

Додамо, що найкращим кар'єрним результатом Юлії Левченко є 201 см.

 

На молодіжному ЧС-2018 Україна завоювала дві медалі у метанні молота

Українці виграли ще кілька медалей на чемпіонаті світу-2018 серед молоді U-20 з легкої атлетики у фінському Тампере.

Михайло Кохан і Михайло Гаврилюк стали срібним та бронзовим призерами змагань з метання молота, - повідомляє Укрінформ.

Кохан у п'ятій спробі побив особистий рекорд (79,68 м) і посів друге місце. Гаврилюк також перевершив персональний рекорд (77,71 м) і завершив змагання третім. Результат чемпіона світу британця Джейка Норріса - 80,65 м.

Нагадаємо, що Михайло Кохан минулого тижня виграв чемпіонат Європи U-18 з юнацьким світовим рекордом.

Раніше у Тампере чемпіонкою світу U-20 стала Аліна Шух, яка виграла змагання з метання спису.

 

Шух виграла «золото» молодіжного ЧС-2018 у метанні спису

Українська легкоатлетка Аліна Шух перемогла на чемпіонаті світу-2018 серед молоді U-20 з легкої атлетики у фінському Тампере.

Аліна Шух виборола «золото» у метанні спису, - повідомляє Укрінформ.

Цікаво, що основна дисципліна 19-річної Аліни Шух - семиборство. Але в Тампере вона вирішила заявитися окремо і на змагання з метання спису. У підсумку Шух сенсаційно перемогла. Її краща спроба - 55,95 метра Це - її найкращий результат у сезоні.

На жаль, у п'ятій спробі Шух отримала травму, і тепер її участь у семиборстві під питанням. Дуже шкода, бо у семиборстві українка є головним претендентом на «золото».

Нагадаємо, минулого року Аліна Шух виграла семиборство на юніорському чемпіонаті Європи і показала 14-й результат на дорослому чемпіонаті світу-2017.

 

ТРІАТЛОН

 

Title  

Софія Прийма - чемпіонка світу-2018 з акватлону серед молоді

На острові Фюн у Данії завершився чемпіонат світу-2018 з акватлону серед молоді (II ранг).

У напруженій спортивній боротьбі студентка Львівського державного університету фізичної культури львів'янка Софія Прийма на біговому сегменті відіграла та випередила представницю Великої Британії, - повідомляє ldufk.edu.ua.

Відтак, українська тріатлоністка подолала дистанцію 1000 м + 5 км (плавання + біг) з результатом 32 хвилини 37 секунд, що принесло Софії Приймі перемогу і титул чемпіонки світу.

 

УШУ

Українські майстри виграли два «золота» юніорського ЧС у Бразилії

У Бразилії завершився чемпіонат світу з ушу серед юніорів, де українські спортсмени вибороли дві золоті нагороди.

З результатом в 9,25 бала на першу сходинку п'єдесталу світової першості у командних змаганнях (дуйлянь) серед дівчат піднялися Дарина Люта та Вероніка Морозьонкова, - повідомили Укрінформу у прес-службі Мінмолодьспорту.

Чемпіонами світу в цій же дисципліні стали й наші юнаки Данило Князєв та Данило Фещенко, які показали результат 9,30 бала.

 

ТЕНІС

 

Ястремська вперше потрапила до ТОП-100 світового рейтингу

Українська тенісистка Даяна Ястремська вперше у своїй кар'єрі потрапила до ТОП-100 рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA).

За підсумками тенісного турніру Wimbledon-2018, Даяна Ястремська посіла 100-е місце в оновленому рейтингу Жіночої тенісної асоціації, а п'ята «ракетка» світу Еліна Світоліна зберегла свою позицію, - повідомляє btu.org.ua.

Даяна Ястремська вперше потрапила до ТОП-100 світовій класифікації. 18-річна українка стала першою тенісисткою, яка народилася після 2000 року і змогла потрапити до сотні найсильніших у жіночому тенісі. За останній місяць Ястремська зіграла у фіналі на турнірі ITF в Ілклі, виграла змагання в Римі й дійшла до півфіналу в Будапешті.

За підсумками Wimbledon-2018, українські тенісистки посіли такі місця в ТОП-100 рейтингу WTA:

5. Еліна Світоліна (5020 очок)

39. Леся Цуренко (1295, втратила 5 рядків)

81. Катерина Бондаренко (812, опустилася на 2 позиції)

86. Катерина Козлова (774, втратила 19 рядків)

100. Даяна Ястремська (643, піднялася на 27 позицій)

З новим особистим рекордом починає тиждень і Марта Костюк: 16-річна українка піднялася на п'ять рядків і посідає тепер 129-е місце.

 

Кіченок вперше за рік зіграє в основній сітці одиночного розряду

Українська тенісистка Людмила Кіченок виступить на турнірі ITF у Португалії.

16 липня Людмила Кіченок подолала фінальний раунд кваліфікації на 25-тисячнику в місті Фігейра-да-Фош, обігравши представницю Франції Клеменс Файоль. Про це повідомляє БТУ.

Поєдинок з дев'ятим номером посіву турніру ITF у Португалії тривав 50 хвилин і закінчився з рахунком 6:0, 6:1.

У попередніх двох матчах відбору Кіченок також не програла жодного сету, перемігши колумбійку Лунюску Дельгадо з рахунком 6:2, 6:3 і сьому сіяну Аінхоа Атуча-Гомес з Іспанії з рахунком 6:3, 6:4.

Востаннє Людмила Кіченок грала в основній сітці одиночного розряду рівно рік тому, коли поступилася в першому колі турніру ITF із призовим фондом $100,000 в Казахстані росіянці Поліні Моновій.

Зазначимо, що на турнірі в Португалії виступить ще одна українка - Маріанна Закарлюка, потенційної суперницею якої і може стати Людмила Кіченок.

 

БАСКЕТБОЛ

 

Михайлюк з «Лейкерс» вийшов у фінал Літньої ліги НБА

Американський баскетбольний клуб «Лос-Анджелес Лейкерс», за який виступає захисник збірної України Святослав Михайлюк, вийшов у фінал Літньої ліги Національної баскетбольної асоціації (НБА).

У півфінальному поєдинку команда «Лейкерс» перемогла «Клівленд» із рахунком 112:109 і тепер отримала шанс виграти Літню лігу НБА двічі поспіль. Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Українець Святослав Михайлюк у цьому баскетбольному поєдинку встановив новий рекорд результативності у своїй заокеанській кар'єрі. За 33 хвилини на майданчику він набрав 31 очко (з яких 6/9 двоочкові, 6/11 триочкові, 1/2 штрафні), здійснив 4 підбирання, 1 передачу, 1 перехоплення при трьох фолах та втратах.

Уже на старті матчу український захисник за 7 хвилин здійснив 4/4 триочкових та загалом набрав 14 очок, що забезпечило його команді певну перевагу. Після цього весь основний час команди не відпускали одна одну на відстань більшу, ніж декілька очок. За рахунку 96:95 Михайлюк забив важкі два з відхиленням та забезпечив своїй команді +3 за 32 секунди до фінальної сирени, проте 8 номер драфту-2018 Колін Секстон відповів власним триочковим та перевів гру в овертайм. Перша двохвилинка сильнішого також не виявила, тож всі питання вирішувалися в другому овертаймі, де міцнішими нерви виявилися у «Лос-Анджелес Лейкерс». Матч закінчився з рахунком 112:109, і «Лейкерс» уперше в історії мають шанс виграти Літню лігу НБА двічі поспіль.

 

Дві українки потрапили до топ-5 гравців Євробаскета

Українські баскетболістки молодіжної збірної України Христина Карп та Наталя Цюбик потрапили до топ-5 за підсумками чемпіонату Європи.

Христина Карп та Наталя Цюбик потрапили до топ-5 гравців Євробаскета за результативністю. Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Перемога в завершальному матчі чемпіонату Європи з баскетболу в дивізіоні В над командою Болгарії (78:72) дозволила жіночій молодіжній збірній України (U-20) фінішувати сьомою.

Потужною грою в складі української команди відзначилися Христина Карп та Наталя Цюбик. Карп у семи поєдинках набрала 118 очок (16,9 за матч), Цюбик - 116 (16,6).

Карп також стала третьою за підбираннями: загалом, 70, з яких 20 - в атаці.

 

БОКС

 

Дерев'янченко восени битиметься за чемпіонський пояс IBF з Джейкобсом

Екс-чемпіон світу з боксу за версією WBA в середній вазі Деніел Джейкобс і офіційний претендент на титул IBF українець Сергій Дерев'янченко узгодили деталі проведення бою за вакантний пояс IBF.

Про це повідомив промоутер американця Едді Хірн в інтерв'ю Boxing News.

«Після кількох тижнів переговорів з моїм другом Лу Дібеллою ми з радістю повідомляємо, що домовилися про проведення бою Джейкобс - Дерев'янченко. Показуватиме бій HBO, найближчим часом стане відома дата, матч відбуватиметься в Нью-Йорку», - розповів Хірн.

Промоутер українця Лу Дібелла підтвердив слова Хірна, назвавши майбутній бій Джейкобса і Дерев'янченка одним із кращих в історії середньої вагової категорії.

Переговори між командами тривали досить довго, їх деталі мали вирішитися на промоутерських торгах. Проте, в останній момент сторони змогли домовитися. Бій Дерев'янченко - Джейкобс може відбутися в середині осені цього року. Орієнтовна дата - 27 жовтня.

 

Наступний бій Ломаченко проведе в грудні

Менеджер чемпіона світу в легкій вазі за версією WBA українського боксера Василя Ломаченка прокоментував можливість повернення на ринг свого підопічного 25 серпня.

Егіс Клімас, зокрема, зазначив, що 25 серпня Василь Ломаченко приступить до повноцінних тренувань, а перший бій після відновлення планується на грудень 2018 року.

«Це не означає, що він повернеться на ринг 25 серпня. Він може повернутися до США 25 серпня. Він одужує. Вже проводить бій з тінню. Лікар буде дуже злитися, коли дізнається про це. Василь уже займається, але не робить занадто великого тиску на травмоване плече. У нього є люди, які працюють над реабілітацією його плеча. Я думаю, що ми побачимо його в серпні-вересні, коли він готуватиметься до наступного бою. Що стосується самого бою, то йдеться про 1 грудня, 8 грудня, десь на початку грудня», - цитує Клімаса tribuna.com.

Раніше Василь Ломаченко повідомив, що 25 серпня він повертається до активних тренувань. Претендентом на його наступний бій є чемпіон світу у напівсередній вазі за версією WBA 39-річний Менні Пак'яо. Також суперником українця може стати переможець титульного бою Раймундо Бельтран - Хосе Педраса.

Адріан Михайльчишин: «Дитячу шахову академію у Мариборі погодився підтримати Гаррі Каспаров»

Наталія Конрад: «Срібло» наших шаблісток на першості Європи дуже важливе – дівчата знову відчули, що здатні перемагати»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers