rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Rauner підписав законопроект, що дозволяє конфісковувати зброю у небезпечних для громадськості осіб

Губернатор Іллінойсу Bruce Rauner підписав законопроект, який надає суддям дозвіл конфісковувати зброю у людей, котрі страждають на психічні захворювання або мають інші проблеми. Законопроект продовжує термін очікування на постачання придбаної зброї. Водночас, губернатор пообіцяв накласти вето на третю статтю законопроекту, що вимагає обов'язкового ліцензування продавців вогнепальної зброї.

Республіканець також закликав Генеральну Асамблею надіслати йому на розгляд інші законопроекти, спрямовані на зниження рівня насильства із застосуванням вогнепальної зброї, зокрема, на заборону застосування пристроїв, які покращують бойову скорострільність напівавтоматичної стрілецької зброї. Ці законопроекти - лише частина з цілого пакету законопроектів, які Rauner розрекламував ще у травні. Але він не згадав про основну особливість цього пакету законопроектів - заклик відновити смертну кару для масових убивць і тих, хто вбив поліцейських.

Rauner підписав закон, який дозволяє працівникам поліції, членам їхніх родин та іншим особам подавати клопотання до суду про конфіскацію зброї у людини, що страждає від психічних захворювань або має інші проблеми і може становити потенційну загрозу для людей. Суддя може винести постанову про конфіскацію зброї терміном до шести місяців.

«Занадто часто ми чуємо після стрільби, що там були тривожні сигнали, з'являлися попереджувальні знаки, які бачили члени сім'ї. Але вони не могли нічого вдіяти», - заявила член Палати представників Kathleen Willis, демократ з Addison, котра є автором цього законопроекту. - «Тепер вони мають підстави для дій».

Суддя може видати надзвичайну постанову для конфіскації зброї, яка базуватиметься на клопотанні заявників, уточнив член Палати представників Peter Breen, республіканець з Lombard, який працював над законопроектом. Тоді заявник матиме 14 днів, аби надати «чіткі та переконливі» докази того, що особа, про яку йдеться у клопотанні, є потенційно небезпечною, та її зброю має бути конфісковано на термін до шести місяців.

«Усе - дуже суворо: має бути суддя, має бути справжній доказ цієї проблеми. Не можуть бути лише порожні звинувачення», - зауважив Rauner. «...Ми хочемо захистити право людей на володіння зброєю. Але ми не можемо дозволити будь-кому, хто становить загрозу, мати зброю».

Губернатор також у понеділок вжив заходів, щоб уніфікувати період очікування для постачання вогнепальної зброї. Раніше він підписав законопроект про 72-годинний період очікування при купівлі будь-якої зброї. Раніше покупець повинен був зачекати 72 години після того, коли придбав пістолет, але міг забрати через 24 години після купівлі гвинтівку або дробовик.

Rauner також оголосив, що накладе вето на законопроект, який вимагає встановити обов'язкове ліцензування для продавців вогнепальної зброї. Таким чином автори законопроекту намагались зменшити продаж нелегальної зброї. Він вважає, що це буде надто обтяжливим для малого бізнесу і нічого не зробить для покращення громадської безпеки. Законодавчий орган ще не скерував цей законопроект на підпис Rauner.

Чикаго за тиждень

Спікер Раян: Трамп має усвідомити, що Росія нам не союзник

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers