rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ТЕНІС

ТЕНІС

У фіналі турніру в Римі Ястремська перемогла росіянку Потапову

Українська тенісистка Даяна Ястремська виграла фінальну зустріч турніру ITF у Римі TIRO A VOLO із призовим фондом 60 тисяч доларів.

18-річна одеситка не залишила шансів росіянці Анастасії Потаповій - 6:1, 6:0, - повідомляє Укрінформ. Матч тривав менше, ніж одну годину.

Титул у столиці Італії став для Даяни третім на професіональному рівні: 2016 року вона виграла 25-тисячник у Бразилії, а минулого сезону стала чемпіонкою 60-тисячника в Угорщині.

ВЕСЛУВАННЯ

Каноїстки-марафонки Бабак і Гончарова виграли медалі Євро-2018 у Хорватії

У місті Меткович (Хорватія) завершився чемпіонат Європи-2018 з веслування на байдарках і каное у марафоні серед спортсменів трьох вікових категорій - дорослі, молодь віком до 23-х років (U-23) і юніори.

Чемпіонкою континенту на дистанції 15,4 км в одномісному каное стала Людмила Бабак з Енергодара, Запорізької області, - повідомили Укрінформу у прес-службі Мінмолодьспорту.

Людмила показала результат 1 година 22 хвилини 50,38 секунди, випередивши каноїстку з Хорватії Ванесу Тот.

«Бронзу» на цій же дистанції виборола харків'янка Марія Гончарова (1:24.28,41).

ФЕХТУВАННЯ НА ВІЗКАХ

Антон Дацко виборов «бронзу» на Етапі Кубка світу

Із 3 до 16 липня у Варшаві (Польща) відбувається Етап Кубка світу з фехтування на візках. У другий день змагань паралімпієць з міста Буськ, Львівської області, Антон Дацко виборов бронзову нагороду в чоловічій рапірі в категорії В.

Антон Дацко став єдиним представником України, котрий зміг здобути нагороду у другий день змагань Етапу Кубка світу, - передає прес-служба ЛОДА.

Загалом, українські паралімпійці вдало розпочали Етап Кубку світу з фехтування на візках. Адже, за підсумками першого і другого дня змагань, у скарбничці збірної України: золота, 2 срібні та бронзова нагороди.

Етап кубку світу із фехтування на візках триватиме до 16 липня.

БОКС

Українці везуть додому 18 медалей чемпіонату Європи з таїландського боксу

У Празі завершився чемпіонат Європи з таїландського боксу (муай-тай) серед дорослих та юніорів, на якому збірна України виборола 18 нагород.

Серед дорослих переможцем чемпіонату у ваговій категорії 86 кг став Анатолій Суханов, - повідомили Укрінформу у прес-службі Мінмолодьспорту.

«Срібні медалі здобули Вікторія Іванець (57 кг) та Вікторія Євтушенко (63,5 кг), бронзові - Сергій Дяківнич (48 кг), Андрій Вепринцев (51 кг), Андрій Мезенцев (54 кг), Владислав Микитась (57 кг), Сергій Радов (60 кг), Артем Яценко (67 кг), Станіслав Пержановський (75 кг), Юлія Дяченко (48 кг) та Олександра Печенюк (60 кг)», - поінформували також у прес-службі.

Переможці юніорської першості - Олександр Бугайов (48 кг), Володимир Артеменко (54 кг) Владислав Куник (57 кг) і Єгор Скуріхін (81 кг). «Срібло» має Кирило Бистров (63,5 кг), «бронзу» - Дмитро Занін (60 кг).

 

Марія Боруца - найкраща спортсменка України в червні

Національний олімпійський комітет України визнав срібну призерку чемпіонату Європи-2018 з боксу Марію Боруцу найкращою спортсменкою першого літнього місяця.

Наставники Марії Боруци - Андрій та Анатолій Чумакови - отримали звання найкращих тренерів червня, - повідомляє noc-ukr.org.

На європейській першості, яка відбулася в болгарській Софії, у ваговій категорії 75 кг Марія посіла друге місце. Ця срібна медаль стала найвищим досягненням українських спортсменів в олімпійських індивідуальних видах програми в червні.

Зазначимо, вперше звання найкращої спортсменки місяця в Україні отримує представниця жіночого боксу.

 

Бій між Дерев'янченком та Джейкобсом заплановано на 27 жовтня

Поєдинок за вакантний чемпіонський боксерський пояс IBF у середній вазі між українцем Сергієм Дерев'янченком та американцем Деніелом Джейкобсом попередньо заплановано на 27 жовтня.

Місцем проведення бою стане спортивний комплекс «Медісон Сквер Гарден» у Нью-Йорку, - повідомляє Sport Arena.

«Дерев'янченко мав битися за пояс IBF проти казаха Геннадія Головкіна. Однак після того, коли організація дала Головкіну для захисту титулу крайній термін до 4 серпня, він відмовився від бою, і чемпіонський пояс став вакантним», - зазначається у повідомленні.

На рахунку Дерев'янченка 12 перемог, з яких 10 - нокаутом. Джейкобс здобув 34 перемоги (29 - нокаутом) і зазнав дві поразки.

 

Василь Ломаченко повернеться у ринг 25 серпня

Український чемпіон світу з боксу за версією WBA в легкій вазі (до 61,2 кг) Василь «Hi-Tech» Ломаченко (11-1, 9 КО) підтвердив, що загоєння плечового суглоба після артроскопічної операції проходить прискореними темпами, і замість осіннього, а то і зимового повернення на ринг ми побачимо його там вже наприкінці літа.

Уродженець Білгород-Дністровського, котрий зараз перебуває на історичній малій батьківщині і вже проводить щадні тренування, повідомив про післяопераційний камбек у себе в Instagram.

«Ну що, я повертаюся 25 серпня в бій, - пише він і, зважаючи на безліч коментарів у мікроблогу, додає: - Як ви думаєте, хто наступний суперник?»

Нагадаємо, 12 травня 2018 року Василь Ломаченко став чемпіоном у третій категорії, відібравши титул у Хорхе Лінареса з Венесуели.

 

Гвоздик зі Стівенсоном за чемпіонський пояс WBC битимуться 3 листопада

Український боксер напівважкої ваги Олександр Гвоздик проведе бій за титул чемпіона світу WBC проти чинного володаря поясу Адоніса Стівенсона.

Команда Стівенсона виграла промоутерські торги, бій відбудеться 3 листопада в Квебеку (Канада). Про це повідомив журналіст Майкл Бенсон на свій сторінці у Twitter.

Гвоздик став обов'язковим претендентом на титул WBC в березні поточного року після перемоги над Мехді Амаром. У його активі 14 перемог і жодної поразки.

Раніше Стівенсон хотів провести матч-реванш проти шведа Баду Джека, поєдинок з яким завершився внічию.

СТРИБКИ НА БАТУТІ

Українці виграли два комплекти «срібла» швейцарського етапу Кубка світу

Два комплекти срібних нагород здобули українські дуети на етапі Кубка світу зі стрибків на батуті, що відбувся у швейцарському місті Ароза.

На другу сходинку п'єдесталу у синхронних стрибках піднялися Дмитро Собакар та Антон Давиденко, - повідомили Укрінформу у прес-службі Мінмолодьспорту.

«З результатом 48,670 бала українці поступилися лише стрибунам з Азербайджану», - зазначили у прес-службі.

«Срібне» досягнення співвітчизників повторив і жіночий дует. Діана Ключник разом з Діаною Тувакбаєвою посіли друге місце з результатом 46,910 бала. Першими були японки.

ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Левченко посіла третє місце на етапі «Діамантової ліги» у Парижі

Українка Юлія Левченко посіла третє місце в секторі зі стрибків у висоту на етапі «Діамантової ліги», який відбувся у Парижі (Франція).

Юлія Левченко з третьої спроби подолала планку на висоті 197 см, - повідомляє Федерація легкої атлетики України.

Ця висота стала її найкращим результатом цього сезону. Бельгійці Нафіссату Тіам, яка була другою, вона поступилася лише за спробами.

Катерина Табашник з результатом 1,94 метра посіла шосте місце. Перемогла з найкращим результатом сезону у світі і рекордом змагань Марія Ласіцкене з Росії (204 см).

Олексій Касьянов змагався з триборства (дисципліна не входить до списку «діамантових»). За сумою трьох видів він набрав 2643 очки (стрибки у довжину - 7,53 м; штовхання ядра - 14,18 м; 110 метрів з бар'єрами - 14,10 с). Переміг француз Кевін Майєр (2860 очок).

 

Магучих з рекордом виграла чемпіонат Європи U-18

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучих завоювала «золото» у фіналі чемпіонату Європи U-18 з легкої атлетики в угорському Дьйорі. Про це повідомляє Укрінформ.

16-річна українка з третьої спроби взяла висоту в 1.94 м. Магучих встановила рекорд чемпіонатів Європи U-18 і побила свій власний рекорд.

Зауважимо, що срібна призерка фінка Джессіка Кахарі програла українці більше, ніж десять сантиметрів (1,83).

 

Олег Дорощук виборов «срібло»

Український легкоатлет Олег Дорощук завоював срібну медаль у стрибках у висоту на чемпіонаті Європи U-18 в угорському Дьйорі. Про це повідомляє Укрінформ.

Олег Дорощук підтвердив свій статус фаворита на цих змаганнях, подолавши з другої спроби 2,13 м. Вище за українця стрибнув лише британець Домінік Огбече - 2,16.

 

Михайло Кохан поставив рекорд у метанні молота

Український легкоатлет Михайло Кохан виборов «золото» на чемпіонаті Європи U-18 в угорському Дьйорі, встановивши світовий рекорд у метанні молота у своїй віковій категорії. Про це повідомляє Укрінформ.

У своїй кращій спробі Кохан метнув снаряд на 87,82 м. Це світовий рекорд.

Напередодні також у метанні молота перемогла Валерія Іваненко. Її краща спроба - 73,25 м.

У кваліфікації Іваненко показала результат 74,36 м. Це - новий юнацький рекорд України, рекорд чемпіонатів Європи U-18 та найкращий результат у цьому сезоні в світі серед атлеток віком до 18 років.

ПАРАШУТНИЙ СПОРТ

Українець Семеняка здобув «срібло» чемпіонату світу

У Вроцлаві (Польща) завершилася світова першість з купольного пілотування - найбільш екстремальній дисципліні парашутного спорту.

Срібну медаль за підсумками змагань завоював український спортсмен Іван Семеняка, - повідомили Укрінформу у прес-службі Мінмолодьспорту.

«Наш пілот піднявся на другу сходинку світового п'єдесталу вперше в історії. У драматичній боротьбі Семеняка виборов «срібло» у дисципліні «зональна точність», - зазначили у прес-службі.

БОУЛІНГ

Ковальова постфактум стала бронзовою призеркою змагань Х Всесвітніх ігор-2017

Збірна України отримала ще одну медаль на Х Всесвітніх іграх 2017 року через допінг-пробу німкені у турнірі з боулінгу.

Українська представниця боулінгу Дарія Ковальова постфактум стала бронзовою призеркою Х Всесвітніх ігор-2017, - повідомляє офіційний сайт Спортивного комітету України.

На змаганнях у Вроцлаві минулого року Дарія Ковальова в запеклій боротьбі посіла четверте місце, але нині в офіційних протоколах її перемістили на третє місце - адже результат чемпіонки було анульовано. В допінг-пробі німкені Лаури Бейтнер знайшли заборонені препарати. Після остаточного підтвердження її позбавили золотої медалі.

Тож на першу позицію перемістилася легендарна американка Келлі Кулик, на другу - колумбійка Клара Герреро, на третю - українка Дарія Ковальова. Її «бронза» стала 26-ю медаллю збірної України на Всесвітніх іграх-2018.

Зазначимо, що це перший допінг-скандал в боулінгу на міжнародному рівні. Лауру Бейтнер відсторонено від участі у всіх змаганнях. В крові німецької спортсменки знайшли гідрохлоротіазид, який вважається маскуючою речовиною і може використовуватися для приховування інших заборонених препаратів. Сама Бейтнер вину не визнає - мовляв, застосовувала лише ібупрофен і носовий спрей, які не заборонені Всесвітнім антидопінговим агентством.

Нині триває ще одне розслідування ВАДА щодо можливого вживання допінгу на Х Всесвітніх іграх-2017 у Вроцлаві. Йдеться про важку категорію в кікбоксингу, де українець Роман Головотюк став бронзовим призером. Якщо факт вживання допінгу буде доведено, наш кікбоксер отримає «срібло».

З урахуванням «бронзи» Дарії Ковальової здобуток збірної України на Всесвітніх іграх-2017 складає 10 золотих, 7 срібних і 9 бронзових медалей. Українська команда посіла п'яте місце у загальному заліку.

Окреме досягнення - на рахунку славетної чемпіонки з пауерліфтингу українки Лариси Соловйової, котру визнали найкращою спортсменкою Х Всесвітніх ігор-2017.

Нагадаємо, Х Всесвітні Ігри відбувалися у польському Вроцлаві з 20-го до 30 липня 2017 року. Більше, ніж 3 тисячі атлетів, що представляли 111 країн, змагалися у 31 виді спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор.

Віталій Детюк: «Статус українського баскетболу тримаємо на високому рівні»

«Шахтар» проти «Динамо»: гонка озброєнь розпочалась

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers