rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято української культури

В неділю, 24 червня, у великому театрі Stevenson High School відбувся концерт танцювальної школи MAZURDANCE під назвою «Українські танці». Цим концертом був завершений великий 4-частинний цикл музично-танцювальних концертів різних народів світу під загальною назвою «Мелодії зі скрині моєї бабусі».

Довгі 4 роки танцюристи школи під керівництвом відомого хореографа-постановника Романа Мазура працювали над цим незвичайним танцювальним проектом. Хореограф поставив близько 80 танців різних народів - українських, американських, єврейських, румунських; саме тому фахівці-хореографи не бачать аналогів цьому проекту ні в Америці, ні за кордоном.

 

Title
 

 

Як же пройшов завершальний концерт цього циклу? Увазі читачів пропонується серія фотографій відомого в Чикаго фотографа Бориса Яновського, а також короткі відгуки глядачів концерту.

Консул Генерального консульства України Ігор Боднар: «Унікальність цього проекту важко переоцінити, оскільки єднання танців, відео і прекрасної музики відомих українських композиторів, а також народних пісень, призводять до такого емоційного піднесення, яке нікого не залишить байдужим і змусить кожного полинути душею до рідних національних витоків».

Title Title 

 

Член Ради директорів банку «Самопоміч» Роман Яцковський: «Те, що ми побачили сьогодні, - фантастика! Звідки взявся цей колектив? З неба впав, чи що? Ми дуже сподіваємося, що школа MAZURDANCE надалі активно братиме участь в усіх заходах нашої громади, а ми їй надаватимемо таку ж активну допомогу».

Відомий хореограф-балетмейстер Валерій Долгалло: «Останні роки я уважно стежу за розвитком школи MAZURDANCE та із задоволенням помічаю її постійне зростання. Але цей концерт прославив школу на порядок. Акторська майстерність танцюристів, прекрасні постановки балетмейстера, дивовижна режисура всього концерту - все це створює відчуття свята Танцю».

Title Title 

 

Танцюристи школи Олександр Повер і Людмила Муранова: «Ми не брали участь у цьому концерті, але були на трьох останніх репетиціях і тричі подивилися увесь концерт. Він нас вразив, попри те, що ми самі брали участь у попередніх концертах. 14 нових танців, створених Романом Михайловичем, настільки вражають, що всі три рази ми не змогли стримати сльози».

Сестра постановника Зінаїда Мазур: «У прекрасному танці «Ой, стояла хата» мене особливо вразила шестірка дівчат з рушниками. Вони, за задумом балетмейстера, втілюють душу цієї хати, і ця душа по-різному ставиться до тих людей, що мешкають у хаті. Це - один з уразливих півтонів, які так вдаються моєму братові».

Title Title 

 

Директор української суботньої дитячої школи Ірина Ценглевич: «Дуже сподобалася вся танцювальна програма і костюми. Велике задоволення отримала моя мама, вона поринула в музику, пісні і танці своєї юності. Велика подяка усім творцям і учасникам цього свята української культури!

Відеооператор Юрій Димарський: «Мені пощастило робити відеофільми усіх частин танцювального циклу «Мелодії зі скрині моєї бабусі». Мені дуже подобаються танці в постановці Романа Мазура, але це іноді заважає моїй роботі. Так, на попередньому концерті під час виконання танцю «Рахіль» сльози заважали мені продовжувати зйомку. А на цьому концерті після танцю «Щедрик» мені дуже хотілося кинути камеру і бурхливо аплодувати. Але - робота...

Title Title 

 

Постійний глядач концертів Семен Ошлянський: «Доля розпорядилася так, що ми з Романом не лише добре знайомі ще з Києва, але і жили одночасно в Клівленді. І там, після одного з концертів школи MAZURDANCE, яка щойно відкрилася, я сказав про те, що Клівленду дуже пощастило, коли сюди приїхав Роман Мазур. Те ж саме я можу повторити і зараз, тільки з більшою впевненістю: «Шанована громадо великого Чикаго! Нам потрібно цінувати, що такі діячі мистецтва, як Роман Мазур, живуть і працюють у нас! Будемо ж допомагати їм!»

Фото Бориса Яновського

 

«Українські Жінки в Бізнесі» провели семінар на тему домашнього насильства

Зустріч представників української громади Чикаго з головним скарбником округу Cook Марією Папас

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers