rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ На Гаваях стався потужний землетрус

На Гаваях стався потужний землетрус

Землетрус магнітудою 5,4 за шкалою Ріхтера стався 9 липня на відстані 6 км на південний захід від вулкана на острові Гаваї (США - ред.). Про це повідомила Геологічна служба США.

Епіцентр землетрусу розташований у точці з координатами 19,4055 градуса північної довготи і 155,2965 градуса західної широти. Гіпоцентр залягав на глибині 0,35 км.

Зазначимо, останнім часом планетою прокотилася хвиля землетрусів.

8 липня біля берегів Японії стався землетрус магнітудою 5,9.

На заході Албанії, біля затоки Лалесі, у популярному серед туристів місці, на відстані 30 км на захід від столиці Республіки Албанія - Тирани - в середу, 4 липня, близько 9 години ранку стався землетрус магнітудою 5,1 бала за шкалою Ріхтера.

Землетрус магнітудою 5,0 за шкалою Ріхтера стався 1 липня в 17:27:01 за Гринвічем на відстані 76 км на північний схід від японського міста Муцу.

 

У Каліфорнії через пожежі евакуйовано тисячі людей та оголошено надзвичайний стан

Близько двох тисяч людей евакуйовано в окрузі Санта-Барбара, в штаті Каліфорнія, США, через загрозу масштабних лісових пожеж, які вже знищили десятки будівель і спричинили, щонайменше, одну жертву.

Про це повідомило в суботу інформагентство Reuters.

«Влада округу Санта-Барбара оголосила в суботу надзвичайну ситуацію на місцевому рівні в той час, коли лісові пожежі, які стрімко поширюються вітрами, а також спека близько 40 градусів (за Цельсієм - ред.) знищили двадцять житлових будинків та інших будівель та примусили до евакуації тисячі людей», - зазначається в повідомленні.

Одна з останніх пожеж спалахнула в п'ятницю поблизу району Голета. Вона змусила близько 2 тис. мешканців залишити свої домівки. Крім того, кілька тисяч людей залишились без електропостачання, що й зумовило потребу в запровадженні надзвичайного стану.

У п'ятницю поруч з однією зі знищених вогнем будівель рятувальники знайшли обгоріле тіло невідомої людини. Зараз особа жертви встановлюється.

На приборкання стихії залучено близько 350 пожежників.

Загалом, останніми днями через спекотну погоду на Заході Сполучених Штатів виникли десятки лісових пожеж. За офіційною статистикою, з початку року стихія знищила понад 1,17 млн гектарів.

 

Прихильники та опоненти президента США готуються до його візиту в Британію

Очікується, що десятки тисяч протестувальників вийдуть на вулиці під час візиту Дональда Трампа до Британії, однак, дехто вважає, що протестуючі лише осоромляться, а президент США заслуговує на тепле прийняття, - пише Reuters.

Візит Трампа до Британії розпочнеться 12 липня. Статус візиту зазначено як «робочий», що є нижче за рангом, ніж «державний візит», який передбачає більше протокольних заходів. Ранг візиту знизився через загрози масових протестів, - наголошує видання.

«Він їде до лігва лева і за цим буде цікаво спостерігати», - сказав 28-річний лондонець Джек Сміт на вечірці, присвяченій святкуванню незалежності США від Британії.

«Я очікую на протести, чесно. А хто ні? Буде справді весело подивитись на всіх цих лібералів, чиє бачення світу зруйнувалось, коли Дональда Трампа обрали президентом у листопаді 2016 року», - додав він.

Мер Лондона Садік Хан, котрий декілька разів сперечався з президентом США Трампом у соцмережах, у четвер дав дозвіл на проведення акції, в рамках якої гігантська помаранчева повітряна куля заввишки 6 метрів у вигляді немовляти з обличчям президента США Дональда Трампа літатиме над будинком парламенту.

«Він тут з більш важливим завданням, щоб переживати за якихось протестуючих. Думаю, це дуже соромить протестувальників», - сказав 21-річний Дрю Лікерман, студент Шотландського університету Сент-Ендрюс. «Трамп відвідував Францію, Японію, весь Близький Схід. Його вітали так, як не вітали раніше жодного президента США», - зауважив він.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей запросила Трампа відвідати Британію з державним візитом під час свого перебування на інавгурації.

На святкуванні 4 липня поблизу посольства США, в центрі Лондона, прихильники Трампа вивісили гасла «Трамп-2020» і «Вітаємо, пане президенте, Великобританія вас любить».

36-річна Еріка Міллер, котра отримала подвійне британсько-американське громадянство одружившись з британцем, заявила, що протести не вплинуть на відносини двох країн. «В плані особливих відносин - це міцний зв'язок історії, мови, спільних західних цінностей, який триватиме, незважаючи на протести тут, чи в США», - переконана вона.

Мелін Бейкер Боуг, 28 років, котра працює в сфері урядових відносин і переїхала до Британії зі США в 2015 році, сказала, що вона не є фанатом Трампа, незважаючи на те, що вона - республіканка, однак, її вразив той гнів, який викликав його візит.

«Справді цікаво, скільки часу протестуючі приділяють та скільки гніву висловлюють вільно обраному лідерові вільної країни, на відміну від когось іншого, наприклад, президента Китаю», - сказала вона.

 

Зростання робочих місць у США за червень перевищило очікування аналітиків

Зростання кількості робочих місць у США в червні активізувалося, перевищивши прогнози аналітиків. Про це повідомляє Reuters.

Так, згідно із заявою американського Міністерства праці, у червні кількість робочих місць у несільськогосподарському секторі США збільшилася на 213 тисяч осіб, а очікувана цифра становила 195 тисяч.

Рівень безробіття зріс до 4% після 3,8% попереднього місяця.

Середня погодинна заробітна плата у червні зросла лише на 0,2% - аналітики прогнозували зростання на 0,3%.

 

У штаті Нью-Йорк заарештовано чоловіка, котрий погрожував убити прихильників Трампа

Мешканець штату Нью-Йорк заарештований після того, коли погрожував убити прихильників президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє Associated Press.

За даними агентства, 75-річний Мартін Астроф був затриманий біля свого будинку в місті Несконсет після того, коли виступив з погрозами на адресу прихильників Трампа і члена Палати представників Конгресу США від одного з округів Нью-Йорка республіканця Лі Зельдіна, котрий підтримує президента.

Як зазначає АР, Астроф вступив у дискусію з одним зі співробітників виборчого штабу конгресмена в окрузі Саффолк. Чоловік заявив про бажання вбивати прихильників Трампа і Зельдіна, після чого мало не збив на своєму автомобілі співробітника штабу.

Астрофу висунуті звинувачення в поширенні загроз терористичного характеру і безрозсудній поведінці, що ставить під загрозу життя інших людей. Його утримують під вартою в очікуванні суду.

 

Посол США в НАТО: Росія намагається перетягнути Туреччину на свій бік

Посол США в НАТО Кей Бейлі Гатчісон заявила у неділю, що Росія прагне дочекатись зміни позиції від Туреччини - ключового члена НАТО, з метою зашкодити НАТО і дестабілізувати Альянс.

«Я справді вважаю, що Росія намагається перетягнути Туреччину на свій бік. Вони намагаються перетягнути на свій бік багатьох наших союзників», - заявила Гатчісон у коментарі Fox News Sunday, - повідомляє Reuters.

«Вони хочуть дестабілізувати найпотужніший оборонний альянс в історії світу - НАТО», - додала вона.

Гатчісон засумнівалась у тому, що Москва досягне успіху в своїх зусиллях з послаблення зобов'язань Туреччини в рамках НАТО.

«Вони нам довго допомагали, - заявила вона. - ми знаємо, що Росія намагається втрутитись, але їхня позиція - потужна».

Туреччина є давнім союзником США, зокрема, в сфері операцій проти тероризму. Однак, Анкара нещодавно наблизилась до Москви, сіючи на Заході побоювання, що Росія прагне послабити зв'язок Туреччини з НАТО.

У грудні Анкара та Москва уклали угоду про купівлю Туреччиною російської зенітної системи С-400. Росія також будує першу в Туреччині ядерну електростанцію і просуває проект «Турецький потік», який транспортуватиме газ з Росії до Туреччини.

 

Трамп назвав термін «краху» «The New York Times» і «The Washington Post»

Газети «The New York Times» і «The Washington Post» чекає крах через сім років, - заявив президент США Дональд Трамп. Про це американський лідер написав у своєму мікроблогу в Twitter.

«Twitter позбувається рекордними кроками від фейковий акаунтів. Це стосуватиметься і «New York Times», і машини пропаганди Amazon «The Washington Post», що постійно цитує анонімні джерела, яких, на мій погляд, не існує. Їх чекає крах через сім років!» - написав глава держави.

Слід зазначити, що в президента Трампа натягнуті відносини з мейнстрімними американськими ЗМІ, особливо з авторитетними газетами «The New York Times» і «The Washington Post», а також телеканалом CNN з часів його президентської кампанії. Ці видання критикували його і підтримували кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон і продовжили критику після його приходу до влади. Трамп неодноразово звинувачував їх у поширенні «фейкових новин» і називав «брехливими ЗМІ». У деяких випадках главі держави вдавалося піймати видання на фейках. Так, у грудні 2017 року журналіст «The Washington Post», вибачився перед Трампом за публікацію фото, де той у місті Пенсакола, нібито, виступав перед порожніми трибунами. Президента, однак, не задовольнили вибачення і він вимагав звільнення журналіста.

Нагадаємо, колишній президент телеканалу новин «Fox» Білл Шайн став новим заступником начальника апарату співробітників Білого дому з комунікацій, а також помічником чинного американського лідера. Про це кадрове призначення, зроблене президентом США Дональдом Трампом, оголосила в четвер прес-служба Білого дому.

Американська тележурналістка Гізер Нойєрт із 24 квітня 2017 року є офіційним представником Державного департаменту США. Була ведучою та кореспондентом ранкової програми Fox and Friends на телеканалі Fox News Channel. Брала участь у висвітленні чотирьох президентських кампаній та інавгурацій, висвітлювала події, пов'язані з терактами в Орландо, Сан-Бернардіно та Бостоні.

Fox News Channel рекламує себе зі слоганами «Fair and balanced» («справедливий і зважений»), а також «We report. You decide» («Ми розповідаємо. Ви вирішуєте») і претендує на нейтральне висвітлення подій. Критики зі конкуруючих ЗМІ та Демократичної партії, однак, неодноразово заявляли про явний правий і консервативний напрямок каналу, особливо під час Іракської війни, президентських виборів 2008 року і з моменту обрання на посаду президента США Барака Обами. У відповідь на це канал часто відповідає, що решта медійного простору є занадто лівим, а він сам, нібито, дотримується консервативних поглядів не менше, ніж ліберальних. Ліберальні ЗМІ США звинувачують канал Fox News у тому, що він фактично є рупором Республіканської партії у цілому і Трампа зокрема.

Трамп оголосив кандидата на посаду судді Верховного суду

Понад 60 дітей цього року постраждали від вогнепальної зброї у Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers