rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ У Білорусі просять заборонити георгіївську стрічку

У Білорусі почали збір підписів за заборону й адміністративну відповідальність за пропаганду георгіївської стрічки у країні.

Про це йдеться у петиції на сайті «Зручне місто».

«Єдиним джерелом державної влади і носієм суверенітету в Республіці Білорусь є народ (стаття 3 Конституції Республіки Білорусь). Реалізовуючи своє право на безпосередню участь в управлінні справами суспільства і держави (стаття 37 Конституції Республіки Білорусь), просимо ввести заборону й адміністративну відповідальність за пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки, а саме: виготовлення, публічне використання, демонстрацію, носіння, а також поширення стрічки та (чи) її зображення на суверенній території Республіки Білорусь», - зазначається у петиції.

Приводом для створення петиції стало невизнане міжнародним співтовариством включення до складу Російської Федерації на початку 2014 року частини території Кримського півострова, розташованої в межах адміністративних меж регіонів України - Автономної Республіки Крим і міста Севастополь, а також використання георгіївської (гвардійської) стрічки як символу проросійських сил на території Донбасу (територія України) під час захоплення влади, із застосуванням вогнепальної зброї і військової техніки.

Також, на думку авторів, використання пропаганди стрічки в культурних, соціальних і політичних цілях становить небезпеку для територіальної цілісності Республіки Білорусь.

Якщо петиція набере необхідну кількість підписів, її планують скерувати до Ради міністрів і Палати представників Національних зборів Республіки Білорусь.

Петиція зібрала вже 674 підписи з 900 необхідних.

Смоленська катастрофа: Росія відмовила Польщі провести дослідження уламків літака

Британія закликала Росію визнати відповідальність за збитий MH17

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers