rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Як вибрати одну роботу з кількох пропозицій

Ви пройшли співбесіду, зробили тестове завдання, робота у вас у кишені. Але у цей момент вас запрошують ще в одну компанію. А поки ви думаєте - телефонують із третьої. Для хорошого фахівця така ситуація - не рідкість, проте, це не означає, що у нього немає проблем з вибором.

Експерти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна підібрали 5 порад, як вибрати одну роботу з кількох і не прогадати.

1. Добрий перевірений метод «плюсів» і «мінусів»

Розділіть листок на дві частини і випишіть всі позитивні і негативні сторони кожної із запропонованих робіт. Значення мають навіть такі, на перший погляд, дрібниці, як незручне місце для паркування автомобіля, відсутність кавового автомата у холі, вікно в стелі і т. п. Саме ці дрібниці (або їхня сукупність) можуть відіграти вирішальну роль при виборі роботи.

2. Фінансова складова

Причому, це може бути не тільки зарплата. Наприклад, у компанії Х на старті вона вища, зате в компанії У передбачено щоквартальні бонуси і щорічну індексацію зарплати.

3. Кар'єрні перспективи

Визначтеся, наскільки для вас це важливо. Якщо в компанії Х вам обіцяють підвищення через рік, а в компанії У одразу дають зрозуміти, що керівником вам не стати ніколи - можливо, варто відмовитися від другого варіанту. Згодом цей жирний мінус перекреслить усі дрібні плюси у вигляді зручного розташування офісу, безкоштовної кави, зручного графіка і навіть високої зарплати.

4. Будьте чесними зі собою

Ви проаналізували всі перспективи, зарплату і кар'єрне зростання. Тепер дайте відповідь самі собі на запитання - навіщо вам потрібна ця робота, що ви чекаєте від нового проекту, яким бачите своє життя після прийняття остаточного рішення. Якщо ви вибираєте «майданчик для старту», - найкраще надати перевагу пропозиції із великими можливостями для власного розвитку. Якщо перебуваєте в пошуку стабільності, - вибирайте пропозицію з гарантованими умовами.

5. Довіртеся інтуїції

Іноді потрібно просто покластися на інтуїтивне чуття, відключивши логіку, навіть якщо це здається неправильним. Спробуйте згадати, що відчували під час знайомства з потенційним керівником, чи комфортно було вам у стінах офісу, чи не було внутрішнього опору.

 

І головне - не переймайтеся після того, коли вибір зроблено. Адже тепер і від вас залежить комфорт на новій роботі.

Джерело: «HeadHunter Україна»

 

Рада прийняла закон про колективну власність на землю

Без образ. Уміння критикувати і сприймати критику

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers