rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Volvo обіцяє до 2021 року кросовер зі «справжнім автопілотом»

Volvo обіцяє до 2021 року кросовер зі «справжнім автопілотом»

Компанія Volvo працює над створенням автопілота четвертого рівня, що дозволить водієві їсти, спати і дивитися фільми під час руху.

Про це повідомляє BGR.

«Volvo взяла на себе більш конкретне (та реалістичне) зобов'язання, ніж більшість його конкурентів: мати автомобіль з автопілотом четвертого рівня, який можна буде придбати уже в 2021 році», - йдеться в повідомленні.

Автопілот четвертого рівня не означає повну автономію. Однак система самостійно прокладає маршрут і не потребує втручання водія там, де технічні умови допускають автономне керування.

Технологія називатиметься Highway Assist, розробники обіцяють, що вона буде безпечнішою, ніж автопілот від Tesla.

«Система дозволить вам їсти, спати, працювати, дивитися фільм, відпочивати, робити що завгодно. Вона буде працювати тільки на відповідних дорогах (шосе)», - сказав старший віце-президент з досліджень і розвитку Volvo Хенрік Грін.

Більшість автовиробників зараз працюють у сегменті напівавтономних систем, на кшталт автопілота Tesla, в якому автомобіль може сам здійснювати керування в більшості випадків, але система потребує, щоб людина відстежувала дорогу і могла брати на себе відповідальність у будь-який момент.

Компанія Volvo обіцяє впровадити нову технологію на флагманському позашляховику Volvo XC90. Highway Assist є системою автопілотування більш високого рівня.

Ймовірно, на початку продажів Highway Assist додасть до ціни автомобіля. Однак, оскільки витрати на апаратне забезпечення знижуються, в перспективі система дійде і до дешевших моделей.

 

Tesla розробила свій перший гоночний електрокар

Компанія Tesla надала приватній гоночній команді SPV Racing свій перший готовий до перегонів електромобіль Model S.

  Title
  Фото NewAtlas.com

Про це повідомляє New Atlas. 

«SPV Racing дуже раді отримати наш перший гоночний автомобіль, і ми пишаємося тим, що беремо участь в еволюції автоспорту», - сказав Ларс Ліндберг, менеджер команди, якій надали машину.

Гоночна Tesla отримала спеціальні шини Pirelli, Alcon-гальма, поновлювані панелі з волоконно-оптичного волокна, а також авто обладнано за останнім словом техніки безпеки. Масу автомобіля вдалося знизити майже на 500 кг.

Модель братиме участь у перегонах електрокарів Electric GT. Усі команди використовуватимуть один і той же автомобіль Tesla Model S.

Перший сезон перегонів електрокарів стартує наприкінці 2018 року. Фінальний заїзд відбудеться 27-28 жовтня 2019 року у Вальєлунзі, Італія.

 

Audi планує тестувати літаюче таксі

Title  

Audi й Airbus планують провести випробування літаючого таксі у місті Інгольштадт у рамках спільного проекту Urban Air Mobility.

Про це повідомляє прес-служба Audi.

«Ми вітаємо участь міста Інгольштадт і підтримку розвитку регіону як поля для випробувань повітряних таксі», - заявив генеральний директор Audi Брем Шот.

Проект Urban Air Mobility є частиною європейської ініціативи, в яку також входять інші міста, серед яких Женева і Гамбург.

За словами Шота, майбутні випробування стануть новим викликом для так званої вертикальної мобільності.

«Підключення до мережі, електричні й автономні автомобілі зроблять міський транспорт комфортнішим і чистішим, а також заощадять місце - це означає поліпшення якості життя людей у містах», - зазначив він.

Як повідомляє Electrive, кінцевою метою проекту є початок ери літаючого таксі.

Для Audi розробка Urban Air Mobilityа означає створення літаючого транспорту на основі вже існуючого концепту, розробленого спільно з Airbus і Italdesign, а саме - «Pop.Up Next», двомісної каюти, яка може бути прикріплена до кузова автомобіля або льотного модуля, керування яким покладається на автономну систему, що сприймає жести й голосові команди.

 

Nissan «заморожує» розробку водневої автівки

Компанія Nissan заявила, що вирішила заморозити проект спільної розробки з компаніями Daimler і Ford автомобіля на паливних елементах.

Про це повідомляє Nhk World-Japan.

«Офіційні представники компанії Nissan заявили, що перспективи використання автомобілів на паливних елементах найближчим часом видаються малоймовірними», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, автомобілі на паливних елементах приводяться в рух завдяки енергії, що виробляється в процесі хімічної реакції за участю водню і кисню. Ці автомобілі називають повністю екологічно чистими, оскільки вони викидають в атмосферу тільки воду.

Керівництво компанії Nissan заявило, що висока ціна самого автомобіля, а також повільні темпи встановлення водневих автозаправних станцій заважають впровадженню в життя автівок, що працюють на паливних елементах. У зв'язку з цим компанією було прийнято рішення про заморожування проекту.

 

10 «вічних» автомобілів, які ніколи не підведуть

Як вибрати акумулятор для автомобіля

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers