rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Вас вітає Пейлос Фест-2018

Гучна музика, народні танці, веселі гуморески, круглобокі вареники і рум'яні голубці, лункий сміх і щирі емоції - саме так зустрічав гостей у неділю, 24 червня, Пейлос Фест-2018 при парафії української греко-католицької церкви Різдва Діви Марії. Цього року парафіяни святкували 25-у річницю храму у Пейлос-Парку.

Title Title 

 

До свого свята громада на чолі з отцем Теодозієм ретельно готувалася протягом кількох місяців. Власноруч зроблені декорації додали і до того затишній залі українського колориту. Візитівкою фестивалю стала хатинка під солом'яною стріхою, виготовлена руками справжнього господаря пана Михайла Катрича і заквітчана пензлем талановитої художниці пані Наталії Гущені з «Nathalie Studio». Кожному кортіло зблизька поглянути, оцінити і, звісно ж, зробити світлину на пам'ять на фоні традиційної хати з лелекою на стрісі.

  
Title Title 

 

Title Title 

Чи не найголовнішою принадою стали для відвідувачів дбайливо зготовані страви української кухні. Господині намагалися догодити кожному: вареники з картоплею чи капустою, капуста з ковбасками, голубці з м'ясом чи з грибами, пельмені, борщ, а ще - свіженькі деруни зі сметаною і шашлики - отож, голодним не залишився ніхто.

Title Title 

 

Та Пейлос Фест мав поживу не тільки для тіла, а й для душі. Гостей розважав гурт «Черемшина» у складі Наталії Бойчук, Ольги Винничук і Ярослава Боднара. Народні і сучасні українські пісні лунали у виконанні Квітослави Модрицької та Софії Бойко-Тодд. Дитячим співом потішили вихованки вокально-хореографічної студії «Елегія». Веселого настрою додали колоритні гуморески від Михайла Бойчука та Ярослава Боднара. Душевною грою на скрипці вразила глядачів молода виконавиця Емілія Цуканова. На свято завітали і представники театру «Гомін». А під запальний виступ ансамблю «Вишиванка» пританцьовували, здається, всі. Керівники школи танцю при парафії св. Йосифа Оксана та Павло Федьківи та їхні вихованці постаралися на славу, тому й стали справжньою окрасою свята.

Title Title 

 

І поки одні гості розважалися в залі, інші мали змогу відвідати надворі неймовірне шоу фокусника-ілюзіоніста, а найсміливіші - взяти в ньому безпосередню участь. Дітлахи веселилися на надувних гірках, їздили верхи на коні, ба навіть на поні-єдинорогу. Всі охочі могли придбати іграшки ручної роботи, вишитий одяг, традиційні прикраси та багато інших цікавинок.

Title Title 

 

Місцева громада щиро дякує за підтримку та допомогу спонсорам свята, а саме - Кредитній Спілці «Самопоміч», організації Heritage Foundation, Republic Bank, Wolniak Funeral Home, зубному лікареві Петру Крафчишину і родині Сольських. Величезне дякую і всім волонтерам, які охоче долучилися до організації фестивалю. Без їхньої підтримки чудове свято не вдалося б.

Title Title 

 

Усміхнені обличчя, численні компліменти кухарям, радість від виграних у лотерею призів, слова вдячності з уст гостей довели, що Пейлос Фест досяг своєї мети - розповісти про свою парафію, продемонструвати свою гостинність, знайти нових друзів, які стали б частинкою хоч і невеликої, зате щирої і відкритої української церковної родини в Пейлос Парку.

 

Title
 

 

Громада дякує всім, хто завітав на фестиваль, і з нетерпінням чекає нових зустрічей.

 

Губернатор Іллінойсу оприлюднив прокламацію на честь 85-х роковин Голодомору

«Українські Жінки в Бізнесі» провели семінар на тему домашнього насильства

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers