rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Пожежа у «Вікторії»: потерпілі вимагають від влади Одеси 3,9 млн грн. компенсації

Пожежа у «Вікторії»: потерпілі вимагають від влади Одеси 3,9 млн грн. компенсації

Родини 37 дітей, що перебували в оздоровчому таборі «Вікторія» під час пожежі 15 вересня 2016 року, вимагають від Одеської міськради відшкодування моральних збитків на загальну суму 3,9 мільйона гривень.

Про це заявив адвокат потерпілих Микола Стоянов за засіданні у Київському райсуді Одеси, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Підсудний екс-директор комунального підприємства «Дитячий оздоровчо-спортивний комплекс «Вікторія» Петрос Саркісян був найманим працівником і має нести кримінальну або адміністративну відповідальність за пожежу, але не цивільно-правову, яка передбачає компенсацію моральних збитків. Бо у дитячого табору «Вікторія» нема свого майна - все належить територіальній громаді в особі Одеської міськради», - наголосив Стоянов.

За його словами, підсудний Саркісян діяв відповідно до контракту, укладеного ним з департаментом освіти і науки міськради, тож саме міськрада має відшкодовувати моральні збитки потерпілим.

Заслухавши позиції учасників процесу, суддя Віктор Чаплицький звернув увагу представника захисту потерпілих на те, що в позові не вказано, яке саме майно громади Одеси підлягає арешту. Суддя запропонував Стоянову протягом трьох діб виправити документ, доповнивши позов необхідними відомостями, і повторно подати на розгляд суду.

Як повідомлялося, 15 вересня 2017 року у корпусі № 5 Одеського міського дитячого оздоровчо-спортивного комплексу «Вікторія» через порушення правил пожежної безпеки сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток.

26 червня 2018 року Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання облпрокуратури щодо продовження тримання під вартою екс-директора оздоровчо-спортивного табору «Вікторія», доки триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

До кримінальної відповідальності притягнуто і старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі «Вікторія». У службовій недбалості також підозрюють двох інспекторів Київського районного підрозділу ДСНС та віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько.

 

На Донеччині госпіталізували підлітка з уламковими пораненнями

Двоє людей постраждали від вибухів невідомих предметів на Донеччині.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС України в Донецькій області.

«1 липня о 22:39 на телефон Служби порятунку «101» від диспетчера швидкої допомоги надійшло повідомлення про те, що в результаті вибуху невстановленого вибухонебезпечного предмету, який стався приблизно о 20:07 в одному з приватних будинків на вул. Шолопова у с. Зоря... хлопець 2001 року народження отримав численні пошкодження та був у важкому стані госпіталізований до міської лікарні № 5 м. Костянтинівка», - йдеться у повідомленні.

Попередній діагноз - травматична ампутація лівої кісті, уламкові поранення лівої частини грудної клітини та правого ока.

Другий вибух стався того ж дня, приблизно о 13.00, у Талаківці, внаслідок чого постраждав чоловік 1982 року народження. Його було госпіталізовано до обласної клінічної лікарні ім. Мечникова у м. Дніпро. Попередній діагноз - вогнепальні множинні поранення обличчя, грудної клітини, лівого та правого передпліччя, очей, гіфема лівого ока, термічні опіки дихальних шляхів та рук.

 

Кернес вкотре не з'явився до суду

Київський райсуд Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців переніс засідання - Кернес не з'явився до суду за станом здоров'я.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

«Ще одне засідання суду у справі Кернеса не відбулося: головний фігурант не з'явився за станом здоров'я. В той же час, на засідання з'явилися адвокати Кернеса, його охоронці і представники ОБСЄ», - повідомили в суді.

«На засідання також не з'явилися представники звинувачення і потерпілі», - додали в суді.

26 червня на засіданні Київського райсуду Полтави у справі Кернеса прокурор Олександр Ганілов намагався дати відвід судді Андрієві Атонову «за упередженість», але заяву відхилено: суд розцінив його як зловживання правом прокурора на відвід з метою затягування справи, що розглядається четвертий рік поспіль.

Суд також відмовив прокуророві у клопотанні про одночасний допит свідків і потерпілих, визнавши його необґрунтованим.

Суд прийняв пропозицію сторони захисту закінчити розгляд доказів і перейти до дебатів. Кернес і його охоронці заявили, що свідчення давати не будуть, а все, що вважають потрібним, скажуть у судових дебатах.

11 червня Київський суд Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців допитав трьох свідків захисту: експерта і двох слідчих ГПУ. На суд не з'явилися свідки звинувачення, хоча суд наказав прокуророві забезпечити їхню явку.

26 березня 2015 року Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні та тортурах двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року.

Кернесу і його охоронцям «світять» до 15 років в'язниці.

 

Полторак призначив заступника командувача Військово-Морських сил

Міністр оборони Степан Полторак, що прибув до Одеси для участі у святкових заходах з нагоди Дня Військово-морських сил Збройних сил України, видав 1 липня два накази про кадрові зміни в штабі ВМС України.

Він підписав накази безпосередньо на Одеському морвокзалі, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вирішив призначити контр-адмірала Андрія Тарасова першим заступником командувача - начальником штабу Військово-морських сил Збройних сил України. Саме він має організувати управління і забезпечення бойових дій підрозділів військових моряків, а також координацію зусиль щодо здобуття стандартів Північноатлантичного альянсу», - зазначив Полторак.

Також міністр призначив заступником командувача ВМС ЗСУ з логістики полковника Ігоря Ступницького.

«Чому я роблю це саме сьогодні і тут? Щоб ви з першої хвилини після призначення цього офіцера бачили. Знали, з кого надалі питати за те, як вас годують, як одягають, як забезпечують житлом, про ваш соціальний пакет», - звернувся Полторак до військових моряків.

Генерал армії повідомив, що цим же наказом Ступницькому надали військове звання «капітан 1 рангу».

 

Дунай в Ізмаїлі буде захищати морська охорона

Керівництво Державної прикордонної служби планує розмістити в Ізмаїлі загін морської охорони. Про це повідомив голова ДПСУ Петро Цигикал після відвідання Ізмаїльського навчального тренувального центру морської охорони.

«Нещодавно в Державній прикордонній службі було створено Регіональне управління морської охорони. Впевнений, що таке рішення дозволить підвищити наш потенціал на морі та зробить управління морськими силами більш гнучким та ефективним. Під час візиту в регіон впевнився, що загін морської охорони має бути і в Ізмаїлі», - зазначив він.

Цигикал зауважив, що обговорив це питання з міським головою Ізмаїла, котрий запевнив його у підтримці цієї ідеї. «Таким чином кордон по Дунаю буде надійно захищений від будь-яких проявів протиправної діяльності», - наголосив керівник прикордонного відомства.

На його думку, нагальним є і запровадження системи підготовки офіцерів-моряків для потреб Держприкордонслужби. Цигикал сподівається, що впродовж року вдасться знайти прийнятну формулу реалізації цього задуму в межах наявного навчального потенціалу прикордонного відомства.

 

Казахська журналістка судиться за отримання статусу біженки в Україні

Казахстанська журналістка Жанара Ахметова судиться з Державною міграційною службою, оскільки не може отримати в Україні статусу політичної біженки.

Про це вона розповіла в ефірі Громадського радіо.

«Зараз я у статусі здобувача статусу біженця. Ми з міграційною службою перебуваємо в судах. Міграційна служба не визнає моєї політичної діяльності та вважає, що за політичними мотивами мені не можна надати статус. Ми подали в суд і програли першу інстанцію. Міграційна служба, по-перше, не бачить для мене загроз у Казахстані, по-друге, не бачить політичних мотивів», - сказала Ахметова.

Журналістка і блогер з Казахстану Жанара Ахметова прибула до України в березні 2017 року і звернулася до Державної міграційної служби за наданням статусу біженки. Була затримана на Київщині 21 жовтня у зв'язку з розшуком її по лінії Інтерполу і перебувала в ізоляторі тимчасового тримання у місті Вишгород, Київської області. 22 листопада Ахметову звільнили.

Раніше народний депутат Світлана Заліщук повідомляла, що взяла на поруки опозиційну журналістку Жанару Ахметову, котру «уряд Казахстану хоче ув'язнити на 7 років», і котра є членом однієї з найавторитетніших міжнародних організацій із захисту прав журналістів «Репортери без кордонів».

 

Торговий представник України їде на навчання в США

Торгового представника України Наталію Микольську відібрали для участі у стипендіальній програмі для лідерів з України «Ukrainian Emerging Leaders Program» Стенфордського університету.Про це повідомляє прес-служба МЕРТ у Twitter.

«Вітаємо, Наталіє Микольська! Заступника міністра економічного розвитку і торгівлі відібрано до участі у стипендіальній програмі для лідерів з України «Ukrainian Emerging Leaders Program» одного із найбільш авторитетних вишів світу - Стенфордського університету в США», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, стипендіальна програма для лідерів з України «Ukrainian Emerging Leaders Program» - програма Стенфордського університету, розроблена для підготовки українських політичних діячів, юристів, соціальних підприємців, бізнесменів, а також лідерів громадських організацій. Навчання триває 10 місяців.

 

У горах Закарпаття оселили левеня

Поруч з ведмедями в реабілітаційному центрі на Закарпатті тимчасово оселили левеня Арні. Про це пише Закарпаття онлайн.

«Заховали «мацура» позаду вольєрів, біля недобудованого візит-центру. Кажуть, відібрали десь на митниці. Буде квартирувати в Карпатах до осені. Потім вирушить до Південної Африки. До речі, малого звати Арні», - повідомляє екскурсовод Ігор Гуледза.

 

Дощ у Києві побив 130-річний рекорд

Перший місяць літа у столиці виявився теплим та дуже дощовим в останній його день. Про це повідомляється на сайті Центральної геофізичної обсерваторії ім. Б. Срезневського.

«Опадів у червні в столиці випало 111 мм, що склало 152% кліматичної норми. Причому, 30 червня їх випало 68,3 мм, що є найбільшою кількістю за 128 років спостережень для цього дня. Попередній рекорд для 30 червня був у 1896 році і становив 26,8 мм», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, за даними спостережень метеостанції обсерваторії імені Бориса Срезневського, середньомісячна температура повітря червня у Києві становила +20,6°С, що на 2,4°С вище за кліматичну норму.

Найспекотніше у Києві було 22 червня, коли максимальна температура після полудня піднялась до +30,7°С, а найхолодніше було 7 червня, коли мінімальна температура під ранок опустилась до +8,5°С.

Лінія фронту: окупанти у вівторок 8 разів прицільно обстріляли сили ООС із гранатометів

Лінія фронту: бойовики чотири рази порушили «хлібне перемир’я

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers