rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Найстрашніші залізничні ділянки у світі
Варто сказати, що залізниця – це один із найбезпечніших видів транспорту; трагічні події на залізниці можна перерахувати на пальцях. Але у світі є кілька залізничних ділянок, проїжджаючи які, пасажири воліють не зазирати у вікна.
Докладніше про них – у нашій добірці.


«Kuranda Scenic Railway»,

Австралія

Title  
  
Один із найбільш вражаючих та моторошних залізничних мостів. Залізнична колія розташовується на величезних палях, встановлених уздовж ущелини. Водяні потоки, що з гуркотом спадають з гір, видно у вікнах вагонів, і бризки води дуже часто потрапляють на вікна. Настільки захоплюючий краєвид ви не зможете побачити на жодній залізниці Австралії. Багато пасажирів стверджують, що це місце вселяє неабиякий страх, і під час поїздки по цьому мосту люди воліють читати книгу і не дивитися у вікно.


«Argo Gede Train Railroad»,

Індонезія

Title  
  
Ця ділянка залізниці проходить над мальовничими полями, які, якщо не зациклюватися на тому, що ви рухаєтеся на величезній висоті, можуть вразити своєю красою. Для більшого адреналіну в крові вам досить згадати, що в 2002 році на цій ділянці дороги з рейок зійшов потяг. Завдяки щасливому випадку постраждалих у тій пригоді не було.


«Cumbres Toltec Scenic Railroad»,

Нью-Мексико, США

Title 
  
Ця залізниця більше нагадує кошмарний атракціон у парку розваг, ніж транспортну магістраль для перевезення пасажирів. Тут вам доведеться перетнути і хиткі старі шляхи над прірвою, і гірський каньйон, і небезпечні виступи у скелях. Інженер, що зводив ці споруди, явно не страждав від страху висоти.


«Tren a las Nubes»,

Аргентина

Title  
  
На цьому залізничному напрямку вас чекають зигзаги, спуски, підйоми і тунелі. Прокладання цього шляху тривало декілька десятиріч, настільки складним і трудомістким було будівництво. Дорога, яку планували здати в експлуатацію на початку двадцятих років, була відкрита лише наприкінці сорокових.


«Lynton & Lynmouth Cliff»,

Об’єднане Королівство

Title  
  
Одну з найбільш божевільних подорожей потягом можна організувати на скелі висотою 150 метрів, на якій також розташовуються приватні будівлі. Невеликі будиночки, зелені насадження, містки, і серед усієї цієї пишноти летить швидкісний потяг, який мчить кудись вниз маленьким зеленим коридором.


White Pass & Yukon Route,

Аляска, США

Title  
  
Ця залізниця є архітектурним пам’ят­ником і була побудована ще за часів золотої лихоманки. Залізницею також їздить і спеціальний потяг, який зможе занурити пасажирів у своєрідну атмосферу азарту золотошукачів дев’ятнадцятого сторіччя. Щорічно цим шляхом проїжджають близько півмільйона туристів. Висота споруди і доволі старий вигляд роблять White Pass & Yukon Route адреналіновою прогулянкою.


«Chennai-Rameswaram Route»,

Індія

Title  
  
Це залізничне полотно, що проходить над Індійським океаном, допоможе вам дістатися до острова Рамесварам. Шлях над морською гладдю довжиною близько півтора кілометра може стати для особливо вразливих людей непереборною перешкодою. Ця ділянка шляху виглядає досить старою, і це – неспроста: вона була побудована близько ста років тому і відтоді майже не ремонтувалась.


«Georgetown Loop Railroad»,

Колорадо, США

Title  
  
Цей залізничний міст побудований на місці колишнього срібного родовища, і їздять по ньому, здебільшого, туристи. Міст тримається на старих палях на висоті близько тридцяти метрів, і ви можете не сумніватися, що отримаєте незабутні враження від цієї подорожі: на самому піку свого прибуття на міст потяг трохи пробуксовує і пригальмовує, що викликає у туристів не найприємніші емоції.


«Aso Minami route»,

Японія

Title  
  
Ця дорога небезпечна, тому що прокладена в районі активних вулканів. Потяг рухається над прірвою, яка не обіцяє нічого доброго. Сам міст виглядає іржавим і застарілим. Виверження може початися у будь-який момент, і це особливо хвилює і непокоїть туристів, котрі розуміють, що цей міст може виявитися останнім у їхньому житті.

Джерело: «В світі»
Підготував Юрій Заверюха, Чикаго
За матеріалами інформагентств

Дивовижне місто Кольмар, Франція

16 найказковіших селищ світу, які варто побачити на власні очі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers