rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Без досвіду, але з метою: куди піти початківцям
Навчальний рік студентів фактично добіг кінця. На ринок праці виходять молоді фахівці: хтось – лише на сезонну зайнятість, хтось уже шукатиме постійну роботу. Щороку молоде покоління замислюється над тим, як і де знайти роботу, не маючи досвіду.

HeadHunter Україна проаналізував, яку роботу для людей без досвіду мають і пропонують роботодавці.
Нагадаємо, що у сфері «Початок кар’єри» протягом 2017-го року на одне вакантне місце претендувало близько 6 людей. Однак, конкуренція між молодими спеціалістами традиційно тримається на достатньо високому рівні.
Також доволі популярним є працевлаштування молодих спеціалістів або студентів, котрі не закінчили навчання. Так, дослідження Міжнародного кадрового порталу hh.ua за попередній період демонструють, що 42% українських роботодавців уже давно мають для них програми стажування і працевлаштування.

Title  
  
Вакансії, в яких не вимагається досвід роботи, знайти доволі легко. Роботодавці готові навчати, але кандидат повинен мати певну низку навичок і обов’язково – бажання вчитися і розвиватися.
Найбільше вакантних пропозицій для молодих спеціалістів у таких профсферах, як «Продажі», «Робітничий персонал», «Адмін. персонал», «Маркетинг» та «ІТ, телеком». Причому, на позиції у сфері «Продажі» кандидатів шукають більш активно.
Здебільшого, шукають початківців на повну зайнятість, але є можливість знайти різні варіанти графіка роботи. І хоча основна маса вакансій (74%) для фахівців, котрі готові працювати повний день, роботодавці пропонують й інші варіанти: змінний – 10%, гнучкий – 9%, дистанційний – 5%, вахтовий метод – 2%.

Title  
  
Приблизно у половини вакансій для фахівців без досвіду роботи зарплата вказана, тоді як в інших – її пропонують обговорити залежно від кваліфікації кандидата або ж очікують від самого пошукача інформації щодо бажаного рівня заробітної плати. Рівень зарплати, який вказують роботодавці, варіюється залежно від сфери та посади, на яку шукають спеціаліста. Так, у сфері «Продажі» зарплата стартує від 5000 грн. У сфері «Робітничий персонал» – від 4000 грн. У відділи маркетингу фахівців без досвіду запрошують на посади із зарплатами від 4000-5000 грн.
Спеціалістам без досвіду можна знайти роботу. При цьому важливо визначитися, які сфери цікавлять, які очікування мають роботодавці стосовно вмінь потенційних кандидатів на вакансію та які умови пропонують. Важливо проаналізувати власні вміння та навички і те, де їх можна найефективніше застосувати та реалізувати. Пам’ятайте, що як компанія шукає свого кандидата, так і ви спробуйте знайти роботу, що підійде вам найбільшою мірою. І навіть якщо перша робота виявиться не настільки хорошою, як мріялося, це вже буде досвід.

Дані отримані в результаті аналізу бази вакансій hh.ua за період січень-червень 2018 року.

Джерело: «HeadHunter Україна »

Питання офісного дрес-коду в цифрах

Не лише наукою: куди кличуть працювати філологів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers