rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ США оголосили про вихід з Ради ООН із прав людини

США оголосили про вихід з Ради ООН із прав людини

Посол США в ООН Ніккі Хейлі у вівторок, 19 червня, оголосила про вихід Сполучених Штатів з Ради ООН із прав людини.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Reuters.

«Ми виходимо з Ради ООН із прав людини, оскільки жодна з країн не має сміливості приєднатися до нашої боротьби за реформування лицемірного і упередженого органу», - наголосила Хейлі.

«Наші зобов'язання не дозволяють нам залишатися частиною лицемірної та упередженої організації, яка знущається з прав людини», - додала вона.

«Цей крок не є відходом США від наших зобов'язань щодо прав людини», - підкреслила Хейлі.

Сполучені Штати тривалий час погрожували виходом з організації, якщо її не буде реформовано.

Минулого тижня активісти і дипломати заявили, що переговори зі Сполученими Штатами про реформування Ради не відповідають вимогам Вашингтона, та припустили, що адміністрація Трампа вийде з Ради.

Цими днями Сполучені Штати зазнають інтенсивної критики через відокремлення дітей нелегальних мігрантів від своїх батьків на кордоні з Мексикою. Верховний комісар ООН із прав людини Зейд Раад аль-Хусейн у понеділок закликав Вашингтон припинити свою «безсовісну» політику.

Сполучені Штати бойкотували Раду ООН із прав людини протягом трьох років за президента Джорджа Буша-молодшого.

Рік тому посол Ніккі Хейлі заявила, що Вашингтон переглядає своє членство у Раді та закликала до її реформи.

Орган, створений у 2006 році, має постійний пункт у своєму порядку денному щодо можливих порушень, вчинених Ізраїлем на окупованих палестинських територіях. Вашингтон вимагає усунення цього питання з порядку денного.

 

Збільшення експорту газу зі США в Європу змусить Росію відступити

Підвищення обсягів експорту природного газу зі Сполучених Штатів до країн Європи, порушить монопольні позиції Росії на регіональному ринку газу та змусить РФ відступити.

Про це заявив у понеділок державний секретар США Майк Помпео, виступаючи з промовою щодо дипломатії в економіці в Економічному клубі Детройта, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Збільшення нашого експорту відіграє дійсно центральну роль для нашої безпеки. Якщо ми зможемо збільшити експорт (природних ресурсів - ред.) в Європу, ми зможемо змусити Росію відступити», - заявив Помпео.

Він також наголосив, що подібну політику Сполучені Штати зможуть запровадити в Азії, щоби змусити відступити Китай.

Державний секретар США при цьому позитивно відзначив зусилля американського газовидобувного бізнесу, який розширює географію продажу своєї продукції за кордон.

 

Brexit. Палата лордів підтримала право вето парламенту щодо угоди

Верхня палата британського парламенту підтримала законопроект про право парламенту ветувати угоду, яку підпише британський уряд з ЄС щодо виходу зі складу блоку (Brexit).

Про це повідомляє DW.

За таке рішення проголосували 354 члени Палати лордів, 235 висловилися проти. Якщо законопроект підтримають і в Палаті громад, британський парламент зможе своїм вето заблокувати процес Brexit.

Нижня палата британського парламенту розгляне законопроект у середу, 20 червня. Після минулорічних дострокових виборів позиції правлячої Консервативної партії і прем'єр-міністра Терези Мей у Палаті громад ослабли. Консерватори мають лише незначну більшість. При цьому частина консерваторів натякає, що може підтримати законопроект про вето, зазначає інформагенція AFP.

Тереза Мей від самого початку була проти права вето та втручання парламенту, оскільки, як вона стверджувала, для ведення ефективних переговорів з Брюсселем не слід «зв'язувати руки уряду».

Нагадаємо, референдум про вихід Великої Британії з ЄС пройшов влітку 2016 року. З невеликою перевагою більшість британців, які проголосували, підтримала Brexit. Процес виходу країни з ЄС має завершитися наприкінці березня 2019 року.

 

Прорив Нікола Пашиняна: перші кроки нової вірменської влади вражають

Він «зустрічав сотні тисяч українців» або про антиукраїнську зверхність

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers